Reklam
Reklam
mudur uras gereksiz ilac kullaniminin onune gecmemiz lazim 88mpEJEc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Kasım, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Müdür Uras: “Gereksiz ilaç kullanımının önüne geçmemiz lazım”

Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, sağlık sisteminin en önemli konularından biri haline gelen “gereksiz ilaç kullanımı”nın önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çekerek, bu konuda diş hekimlerinden destek istedi.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Atakum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi(ADSM) Başhekimliği tarafından düzenlenen “Diş Hekimliğinde Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu”, Atakum Ata Sahne Sanat Merkezi’nde, kamu ve özel çeşitli sağlık kuruluşlarından idareciler, diş hekimleri ve diş hekimliği öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, sempozyumun diş hekimliği alanında çalışan profesyoneller arasındaki iş birliğini ve bilgi paylaşımını güçlendirdiğine vurgu yaparak, bu güç birliğinin de her zaman hastalara daha iyi hizmet sunma adına kendilerine bir fırsat verdiğini söyledi.

Sağlık Müdürlüğü olarak bu nedenle her zaman böyle etkinlikleri desteklediklerini ifade eden Sağlık Müdürü Uras, konuşmasında akılcı ilaç ve antibiyotik kullanımı konusuna dikkat çekerek, “Gereksiz ilaç kullanımı, sağlık sisteminin en önemli konularından biri haline geldi. Gereksiz ilaç kullanımının ortaya çıkardığı maddi kayıplar ve tıbbi zararların önüne geçmemiz lazım. Bunun için diş hekimleri ve diş hekimliği öğrencilerinden de destek bekliyoruz” dedi.

Oturum başkanlığının Prof. Dr. Emel Bulut’un yaptığı sempozyumda OMÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Sırrı Bilge “Diş Hekimliğinde Akılcı İlaç ve Antibiyotik Kullanımı”, OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Burca Baş Akkor “Diş Hekimliğinde Sistematik Hastalıklar ve Güncel Yaklaşımlar”, OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı’ndan Öğr. Gör. Dr. Rüveyda Bakkal “Dental Radyolojide Tanısal Görüntüleme Algoritması” konularında katılımcılara sunumlar yaptılar.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Uğur Sezgin, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hatice Öz, Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Şahin, Atakum ADSM Başhekimi Dt. Arzu Çalıkoğlu Azal, Atakum ADSM İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Şükriye Turgut, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız ve hastane idarecilerinin de katıldığı sempozyumda oturum başkanı ve konuşmacılara katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
55 kadin bir araya geldi hayatin stresini darbuka ogrenerek atti IOLrCX58
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

55 kadın bir araya geldi, hayatın stresini darbuka öğrenerek attı

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde kadınlar, darbuka eğitimi alarak günlük hayatın stresinden uzaklaşıyor. Sayıları kısa sürede 60’a yaklaşan ritim grubu, verdikleri açık hava konseriyle izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Kozlu’da faaliyet gösteren 42 yıllık geçmişe sahip KOFDER ve Atölye Mavi iş birliğiyle kadınlara yönelik vurmalı çalgılar kursu düzenlendi. Kısa bir süre önce sadece 5 kişiyle başlayan çalışmalara ilgi artınca katılımcı sayısı 55-60 bandına ulaştı. Birlik, beraberlik ve dostluk ortamında eğitim alan kadınlar, hem sosyalleşme imkanı buluyor hem de ritim tutarak ev hayatının stresini atıyor. Ritim grubu, bayram etkinlikleri kapsamında Kozlu meydanında sahne alarak yeteneklerini sergiledi.

“5 kişiyle başladık, sayımız 60’a dayandı”

Kadınların sosyal hayata katılımını ve rahatlamalarını amaçladıklarını belirten KOFDER Başkanı Hikmet Sinan, şunları kaydetti:

“Karadeniz’in incisi Zonguldak’ımızın Kozlu ilçesinde 42 sene önce kurulmuş olan derneğimizde, bayanlarımızla birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk içerisinde günün stresini atmak için bir araya geldik. İlk başta iki ay kadar önce 5 kişiyle başladık. Şu anki sayımız 55-60 arası değişiyor. Günün stresini atıyorlar. Evdeki sıkıntıları, stresleri atıp derneğimize gelip orada rahatlamayı yaşayan bayanlarımız var. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Halkımızla birlikte, beraberlik içinde güzel bir eğlence ortamı yaşattık. Bizim de bir katkımız olması bu bayramda ne mutlu bizlere.”

“Gösterilerimiz devam edecek”

Kursiyerlere liderlik eden usta öğretici Ceyhun Yamakoğlu ise meydan konserinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Kozlu KOFDER’de ve Atölye Mavi’de yaklaşık 8-9 aydır ekip arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Kozlu’da güzel gösteriler yaptık. Meydanda güzel bir eğlence oldu. Biz de elimizden geldiği kadar katkıda bulunduk. Çok güzel geçti. Gelen, dinleyen herkese teşekkür ediyoruz. Etkinliklerimiz devam edecektir mutlaka” ifadelerini kullandı.

Ekibin en küçüğü Duru oldu

Grubun en genç üyesi olan ve performansıyla dikkat çeken 12 yaşındaki Duru Özdemir ise sadece 3 aylık bir eğitim sürecinden geçtiğini söyleyerek, “Mükemmel geçti. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Rahat yani. En fazla 3 ay olmuştur öğreneli. Bugünkü konser mükemmel geçti. Çalmaya devam edeceğim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin