Mucizenin Adı İkranur’un “Anne” Sesi Oldu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Şubat, 2023 14:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Mucizenin Adı İkranur’un “Anne” Sesi Oldu

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilde hissedilen depremin ardından arama kurtarma faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki Karabük Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi, Karabük Valiliği AFAD Ekibi ve Soma madencileri, saatler süren çalışmanın ardından depremden 137 saat sonra 13 yaşındaki İkranur Arslan’ı enkaz altından çıkarttı.

Büyük yıkıma sebep olan depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Karabük Üniversitesi yapı işleri, peyzaj, sivil savunma ve akademik personelinden oluşan 23 kişilik arama, kurtarma ve destek ekibi; jeneratör, beton kırıcı ve delici gibi ekipmanlarla Karabük Valiliği ve AFAD koordinasyonunda yola çıkmış ve deprem bölgesindeki çalışmalarına başlamıştı.

Ekiplerin arama kurtarma faaliyetlerine devam ettiği Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde bu kez mucizenin adı 13 yaşındaki İkranur oldu. Yavuz Selim Mahallesi’nde çalışmalarını sürdürürken enkaz altında bulunan İkranur’un “anne” sesini duyan ekipler sesin geldiği bölgeye yöneldi.

Karabük Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi, Karabük Valiliği AFAD Ekibi ve Soma madencileri, enkaz altındaki İkranur ile iletişime geçtikten sonra çalışmalarını burada yoğunlaştırdı. Saatler süren çalışmanın ardından ekipler tarafından enkazdan çıkartılan İkranur, ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi.

İkranur’un “anne” sesini duyan arama kurtarma personeli, “Yan tarafta betonun üzerinde oturuyordum. Çok net bir şekilde ‘anne’ sesini duydum. Bir anda dikkat kesildim. Bir daha ‘anne’ sesini duydum. Yanımdaki beton yığınının üzerine yattım. ‘Anne’ sesini uzunca duydum. Sesi duyunca hemen ekipler tüm çalışmaları durdurdu.  Arkadaşlarım da gelip dinledi, ‘Öyle zannetmiş olabilirsin ama biz her ne olursa olsun yine de buraya gireceğiz’ dedi. Arkadaşlarımla birlikte hep beraber kazmaya başladık. Arkadaşımın bir diğeri ‘Ben de ses duydum’ deyince o sese doğru gittik. Saatler sonra da 13 yaşındaki İkranur kızımızı aldık oradan. Sağlık durumu çok iyiydi. Oturur vaziyette bulmuş zaten arkadaşlarımız. Hatta ‘Abi siz orayı açın, ben gelirim, sizin buraya gelmenize gereke yok’ demiş” diye konuştu.  (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kamyonetle otomobil carpisti 1 yarali yHwaLEb3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Kamyonetle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kamyonetle çarpışan otomobildeki 1 kişi yaralandı.

Kaza, Barış Mahallesi Terminal Sokak’ta meydana geldi. E.T. idaresindeki 78 ACF 135 plakalı kamyonet, 37 AEK 772 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otomobilde yolcu olarak bulunan Z.B. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Safranbolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Tedavi altına alınan kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin