karabuk
İmsak 05:51
Güneş 07:16
Öğle 13:07
İkindi 16:14
Akşam 18:48
Yatsı 20:07
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
12 Şubat, 2023 14:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Mucizenin Adı İkranur’un “Anne” Sesi Oldu

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilde hissedilen depremin ardından arama kurtarma faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki Karabük Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi, Karabük Valiliği AFAD Ekibi ve Soma madencileri, saatler süren çalışmanın ardından depremden 137 saat sonra 13 yaşındaki İkranur Arslan’ı enkaz altından çıkarttı. Büyük yıkıma sebep olan depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Karabük Üniversitesi yapı işleri, peyzaj, sivil savunma ve akademik personelinden oluşan 23 kişilik arama, kurtarma ve destek ekibi; jeneratör, beton kırıcı ve delici gibi ekipmanlarla Karabük Valiliği ve AFAD koordinasyonunda yola çıkmış ve deprem bölgesindeki çalışmalarına başlamıştı. Ekiplerin arama kurtarma faaliyetlerine devam ettiği Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde bu kez mucizenin adı 13 yaşındaki İkranur oldu. Yavuz Selim Mahallesi’nde çalışmalarını sürdürürken enkaz altında bulunan İkranur’un “anne” sesini duyan ekipler sesin geldiği bölgeye yöneldi. Karabük Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi, Karabük Valiliği AFAD Ekibi ve Soma madencileri, enkaz altındaki İkranur ile iletişime geçtikten sonra çalışmalarını burada yoğunlaştırdı. Saatler süren çalışmanın ardından ekipler tarafından enkazdan çıkartılan İkranur, ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi. İkranur’un “anne” sesini duyan arama kurtarma personeli, “Yan tarafta betonun üzerinde oturuyordum. Çok net bir şekilde ‘anne’ sesini duydum. Bir anda dikkat kesildim. Bir daha ‘anne’ sesini duydum. Yanımdaki beton yığınının üzerine yattım. ‘Anne’ sesini uzunca duydum. Sesi duyunca hemen ekipler tüm çalışmaları durdurdu.  Arkadaşlarım da gelip dinledi, ‘Öyle zannetmiş olabilirsin ama biz her ne olursa olsun yine de buraya gireceğiz’ dedi. Arkadaşlarımla birlikte hep beraber kazmaya başladık. Arkadaşımın bir diğeri ‘Ben de ses duydum’ deyince o sese doğru gittik. Saatler sonra da 13 yaşındaki İkranur kızımızı aldık oradan. Sağlık durumu çok iyiydi. Oturur vaziyette bulmuş zaten arkadaşlarımız. Hatta ‘Abi siz orayı açın, ben gelirim, sizin buraya gelmenize gereke yok’ demiş” diye konuştu.  (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
sadet
Aylin Sarıoğlu tarafından
02 Mart, 2026 10:32 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Saadet Partisi’nden “Adalet Sofrası” İftarı

Saadet Partisi Karabük İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Adalet Sofrası” iftar programı, yoğun katılım ve güçlü bir gönül birlikteliği ile gerçekleştirildi.

. Yaklaşık 350 davetlinin aynı sofrada buluştuğu programda birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi.

İftar programına farklı siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen buluşmada, paylaşmanın ve dayanışmanın önemine vurgu yapıldı.

Programda yapılan konuşmalarda, ayrışma yerine birleşmenin, ötekileştirme yerine kucaklaşmanın esas alınması gerektiği ifade edildi. “Adalet Sofrası”nın yalnızca bir iftar organizasyonu olmadığı belirtilerek, adaletin, hakkaniyetin ve toplumsal dayanışmanın simgesi olduğu dile getirildi. Sofrada ekmek bölüşülürken, milletin yaşadığı sıkıntıların da ele alındığı ve çözüm iradesinin ortaya konulduğu kaydedildi.

İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, programa katılarak destek veren tüm siyasi parti temsilcilerine, il ve ilçe başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarına, basın mensuplarına ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür edildi. Program, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunun daim olması temennisiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin