Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Şubat, 2023 14:52 tarihinde yayınlandı
0

Mucizenin Adı İkranur’un “Anne” Sesi Oldu

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilde hissedilen depremin ardından arama kurtarma faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki Karabük Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi, Karabük Valiliği AFAD Ekibi ve Soma madencileri, saatler süren çalışmanın ardından depremden 137 saat sonra 13 yaşındaki İkranur Arslan’ı enkaz altından çıkarttı.

Büyük yıkıma sebep olan depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Karabük Üniversitesi yapı işleri, peyzaj, sivil savunma ve akademik personelinden oluşan 23 kişilik arama, kurtarma ve destek ekibi; jeneratör, beton kırıcı ve delici gibi ekipmanlarla Karabük Valiliği ve AFAD koordinasyonunda yola çıkmış ve deprem bölgesindeki çalışmalarına başlamıştı.

Ekiplerin arama kurtarma faaliyetlerine devam ettiği Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde bu kez mucizenin adı 13 yaşındaki İkranur oldu. Yavuz Selim Mahallesi’nde çalışmalarını sürdürürken enkaz altında bulunan İkranur’un “anne” sesini duyan ekipler sesin geldiği bölgeye yöneldi.

Karabük Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi, Karabük Valiliği AFAD Ekibi ve Soma madencileri, enkaz altındaki İkranur ile iletişime geçtikten sonra çalışmalarını burada yoğunlaştırdı. Saatler süren çalışmanın ardından ekipler tarafından enkazdan çıkartılan İkranur, ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi.

İkranur’un “anne” sesini duyan arama kurtarma personeli, “Yan tarafta betonun üzerinde oturuyordum. Çok net bir şekilde ‘anne’ sesini duydum. Bir anda dikkat kesildim. Bir daha ‘anne’ sesini duydum. Yanımdaki beton yığınının üzerine yattım. ‘Anne’ sesini uzunca duydum. Sesi duyunca hemen ekipler tüm çalışmaları durdurdu.  Arkadaşlarım da gelip dinledi, ‘Öyle zannetmiş olabilirsin ama biz her ne olursa olsun yine de buraya gireceğiz’ dedi. Arkadaşlarımla birlikte hep beraber kazmaya başladık. Arkadaşımın bir diğeri ‘Ben de ses duydum’ deyince o sese doğru gittik. Saatler sonra da 13 yaşındaki İkranur kızımızı aldık oradan. Sağlık durumu çok iyiydi. Oturur vaziyette bulmuş zaten arkadaşlarımız. Hatta ‘Abi siz orayı açın, ben gelirim, sizin buraya gelmenize gereke yok’ demiş” diye konuştu.  (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ceset kokusu sanildi gercek polisin eve girmesiyle ortaya cikti ivyeLS3T
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Ceset kokusu sanıldı, gerçek polisin eve girmesiyle ortaya çıktı

Gümüşhane’de bir apartmandan yayılan kötü koku paniğe neden oldu. Ekiplerin seferber olduğu olayda kokunun buzdolabında unutulan bozuk etlerden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Olay, gece saatlerinde Hasanbey Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman sakinleri apartmanın giriş katından gelen ağır koku nedeniyle durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan ilk değerlendirmede kokunun ceset kokusu olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, evde yaşlı bir kadın ile genç bir kızın yaşadığı bilgisine ulaşıldı. Uzun süre ev sahibine ulaşmaya çalışan ekipler, daha sonra anahtarı temin etti. Savcılıktan alınan iznin ardından eve giren ekipler, ev içerisinde inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde apartmanı alarma geçiren kokunun evde elektrik sigortasının atması nedeniyle buzdolabında unutulan ve bozulan etlerden kaynaklandığı belirlendi. Olayın ardından ekipler normale dönerken, apartman sakinleri de rahat bir nefes aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin