Reklam
Reklam

Mucizenin Adı İkranur’un “Anne” Sesi Oldu

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Şubat, 2023 14:52 tarihinde yayınlandı
0

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilde hissedilen depremin ardından arama kurtarma faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki Karabük Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi, Karabük Valiliği AFAD Ekibi ve Soma madencileri, saatler süren çalışmanın ardından depremden 137 saat sonra 13 yaşındaki İkranur Arslan’ı enkaz altından çıkarttı.

Büyük yıkıma sebep olan depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Karabük Üniversitesi yapı işleri, peyzaj, sivil savunma ve akademik personelinden oluşan 23 kişilik arama, kurtarma ve destek ekibi; jeneratör, beton kırıcı ve delici gibi ekipmanlarla Karabük Valiliği ve AFAD koordinasyonunda yola çıkmış ve deprem bölgesindeki çalışmalarına başlamıştı.

Ekiplerin arama kurtarma faaliyetlerine devam ettiği Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde bu kez mucizenin adı 13 yaşındaki İkranur oldu. Yavuz Selim Mahallesi’nde çalışmalarını sürdürürken enkaz altında bulunan İkranur’un “anne” sesini duyan ekipler sesin geldiği bölgeye yöneldi.

Karabük Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi, Karabük Valiliği AFAD Ekibi ve Soma madencileri, enkaz altındaki İkranur ile iletişime geçtikten sonra çalışmalarını burada yoğunlaştırdı. Saatler süren çalışmanın ardından ekipler tarafından enkazdan çıkartılan İkranur, ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi.

İkranur’un “anne” sesini duyan arama kurtarma personeli, “Yan tarafta betonun üzerinde oturuyordum. Çok net bir şekilde ‘anne’ sesini duydum. Bir anda dikkat kesildim. Bir daha ‘anne’ sesini duydum. Yanımdaki beton yığınının üzerine yattım. ‘Anne’ sesini uzunca duydum. Sesi duyunca hemen ekipler tüm çalışmaları durdurdu.  Arkadaşlarım da gelip dinledi, ‘Öyle zannetmiş olabilirsin ama biz her ne olursa olsun yine de buraya gireceğiz’ dedi. Arkadaşlarımla birlikte hep beraber kazmaya başladık. Arkadaşımın bir diğeri ‘Ben de ses duydum’ deyince o sese doğru gittik. Saatler sonra da 13 yaşındaki İkranur kızımızı aldık oradan. Sağlık durumu çok iyiydi. Oturur vaziyette bulmuş zaten arkadaşlarımız. Hatta ‘Abi siz orayı açın, ben gelirim, sizin buraya gelmenize gereke yok’ demiş” diye konuştu.  (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te yeni kurulan derneklere kapsamlı eğitim

dernekler birimi egitim
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Haziran, 2026 12:59 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Valiliği koordinasyonunda İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, 2026 yılında kurulan derneklere yönelik bilgilendirme ve eğitim programı düzenleniyor.

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim programına yeni kurulan derneklerin yöneticileri ve temsilcileri sekizli grup halinde katılım sağladı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Önder Elieyioğlu, derneklerin mevzuata uygun faaliyet yürütmelerinin önemine dikkat çekerek, eğitimlerin hem bilgilendirme hem de rehberlik amacı taşıdığını ifade etti.

Eğitim kapsamında Şef Yusuf Kahraman ile Veri Hazırlama ve Kontrol Personeli Hayriye Seyhan tarafından dernek yöneticilerine kapsamlı sunumlar yapıldı. Katılımcılara dernek kuruluş işlemleri, üyelik süreçleri, genel kurul uygulamaları, karar defteri ve yönetim işlemleri, proje hazırlama süreçleri, denetim esasları ile derneklerin yapmakla yükümlü olduğu bildirimler hakkında ayrıntılı bilgiler aktarıldı.

Sunumlarda ayrıca derneklerin faaliyetleri sırasında dikkat etmeleri gereken hususlar, mevzuata aykırı uygulamaların doğurabileceği sonuçlar ve kamu kurumlarıyla yürütülebilecek proje çalışmaları da ele alındı.

Yetkililer, yeni kurulan derneklerin hem yasal yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmeleri hem de proje üretme kapasitelerini artırmaları amacıyla düzenlenen eğitimlerin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini bildirdi. Eğitim sonunda katılımcılar merak ettikleri konularla ilgili sorularını yönelterek uzmanlardan bilgi aldı

Bizi sosyal medyadan takip edin