MTV İLK TAKSİTİ ÖDEME SÜRECİ BAŞLADI - Karabük Haber Postası
67791fb66c85c
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
04 Ocak, 2025 14:47 tarihinde yayınlandı
0
0

MTV İLK TAKSİTİ ÖDEME SÜRECİ BAŞLADI

2025 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ilk taksitiyle birlikte borç yapılandırması kapsamında ödemeler başladı. Araç sahipleri, yeni belirlenen MTV tarifesine göre ödeme yapacak. Bu süreçte son ödeme tarihi 31 Ocak Cuma olarak belirlendi.

ÖDEMELER İKİ TAKSİTTE GERÇEKLEŞİYOR
2025 yılına ait MTV ödemeleri, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte yapılabiliyor. Bu yılın birinci taksit ödemeleri 1 Ocak’ta başladı ve son ödeme tarihi 31 Ocak’a kadar devam edecek.

MTV ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?
Ödemeler, Dijital Vergi Dairesi (dijital.gib.gov.tr) veya GİB Mobil uygulaması üzerinden yapılabileceği gibi, banka ve kredi kartlarıyla anlaşmalı bankalardan, havale yöntemiyle de gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca, vergi dairesi vezneleri ve PTT şubelerinden de ödeme yapmak mümkün.

İnternetten ödeme yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, yalnızca “gib.gov.tr” ya da bankaların resmi internet sitelerinden giriş yapılması gerektiği.

MTV TARİFESİ 2025’TE ARTIRILDI
Cumhurbaşkanı Kararı ile 2025 yılı MTV tarifesi, yüzde 43,93 oranında artış gösterdi. Örneğin, 2024’te 2 bin 343 TL olan bir aracın MTV’si, 2025’te 3 bin 372 TL’ye, 5 bin 265 TL olan bir aracın MTV’si ise 7 bin 577 TL’ye yükseldi.

VERGİ ÖDEMELERİ İÇİN SON TARİHLER
Muhtasar ve prim hizmet vergisi ile konaklama vergisinin ödemeleri 27 Ocak’a kadar yapılabilirken, Ekim-Kasım-Aralık 2024 dönemi KDV ödemeleri için son tarih 28 Ocak olacak. 31 Ocak’a kadar ise turizm, haberleşme ve dijital hizmet vergisi beyannameleri ve ödemeleri yapılabilecek. Ayrıca, yapılandırma düzenlemesi kapsamında 20. taksit ödemeleri de ay sonuna kadar yapılabilecek.

Taşınmaz, motorlu taşıt satışı ve günübirlik konut kiralamaları yapanlar ile lojistik sektörü temsilcilerinin bildirim verme süresi de 31 Ocak’ta son bulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda minibus ile hafif ticari arac carpisti 7 yarali gihnxQFG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde minibüs ile hafif ticari aracın çarpışması neticesinde meydana gelen kazada 7 kişi yaralandı.

Kaza, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Kastamonu-Taşköprü karayolu Tekev mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Taşköprü istikametinde seyir halinde olan Sezer Y. idaresindeki 37 ABP 346 plakalı hafif ticari araç ile aynı istikametteki Macit K. yönetimindeki 55 PG 145 plakalı minibüs çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrulan minibüs refüjdeki ağaçlara çarparak yolu karşı şeridine geçerken, hafif ticari araç ise ters döndü. Kazada sürücüler ile araçlarda bulunan 5 kişi yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Taşköprü Devlet Hastanesi ve Kastamonu il merkezindeki hastanelere kaldırıldı. Kazaya karışan araçlar ise çekici yardımıyla kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin