MTV İLK TAKSİTİ ÖDEME SÜRECİ BAŞLADI - Karabük Haber Postası
67791fb66c85c
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
04 Ocak, 2025 14:47 tarihinde yayınlandı
0
0

MTV İLK TAKSİTİ ÖDEME SÜRECİ BAŞLADI

2025 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ilk taksitiyle birlikte borç yapılandırması kapsamında ödemeler başladı. Araç sahipleri, yeni belirlenen MTV tarifesine göre ödeme yapacak. Bu süreçte son ödeme tarihi 31 Ocak Cuma olarak belirlendi.

ÖDEMELER İKİ TAKSİTTE GERÇEKLEŞİYOR
2025 yılına ait MTV ödemeleri, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte yapılabiliyor. Bu yılın birinci taksit ödemeleri 1 Ocak’ta başladı ve son ödeme tarihi 31 Ocak’a kadar devam edecek.

MTV ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?
Ödemeler, Dijital Vergi Dairesi (dijital.gib.gov.tr) veya GİB Mobil uygulaması üzerinden yapılabileceği gibi, banka ve kredi kartlarıyla anlaşmalı bankalardan, havale yöntemiyle de gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca, vergi dairesi vezneleri ve PTT şubelerinden de ödeme yapmak mümkün.

İnternetten ödeme yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, yalnızca “gib.gov.tr” ya da bankaların resmi internet sitelerinden giriş yapılması gerektiği.

MTV TARİFESİ 2025’TE ARTIRILDI
Cumhurbaşkanı Kararı ile 2025 yılı MTV tarifesi, yüzde 43,93 oranında artış gösterdi. Örneğin, 2024’te 2 bin 343 TL olan bir aracın MTV’si, 2025’te 3 bin 372 TL’ye, 5 bin 265 TL olan bir aracın MTV’si ise 7 bin 577 TL’ye yükseldi.

VERGİ ÖDEMELERİ İÇİN SON TARİHLER
Muhtasar ve prim hizmet vergisi ile konaklama vergisinin ödemeleri 27 Ocak’a kadar yapılabilirken, Ekim-Kasım-Aralık 2024 dönemi KDV ödemeleri için son tarih 28 Ocak olacak. 31 Ocak’a kadar ise turizm, haberleşme ve dijital hizmet vergisi beyannameleri ve ödemeleri yapılabilecek. Ayrıca, yapılandırma düzenlemesi kapsamında 20. taksit ödemeleri de ay sonuna kadar yapılabilecek.

Taşınmaz, motorlu taşıt satışı ve günübirlik konut kiralamaları yapanlar ile lojistik sektörü temsilcilerinin bildirim verme süresi de 31 Ocak’ta son bulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kendini savci olarak tanitip yasli kadinin altinlarini alan 2 supheli yakalandi ay1EcpBA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendini savcı olarak tanıtıp yaşlı kadının altınlarını alan 2 şüpheli yakalandı

Bolu’da, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” yalanıyla 71 yaşındaki kadını 350 bin TL dolandıran 2 şahıs, polis ekiplerinin 250 saatlik güvenlik kamerası incelemesi sonucu İstanbul’da yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, 7 Nisan’da Bolu il merkezinde meydana geldi. İddiaya göre, 71 yaşındaki F.A.’yı telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şüpheliler, yaşlı kadını “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” diyerek korkuttu. Paniğe kapılan F.A., toplam 350 bin TL değerindeki nakit para ve ziynet eşyasını ikametine gelen dolandırıcılara elden teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan yaşlı kadının ihbarı üzerine Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

250 saat kamera izlemesi

Şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki çok sayıda güvenlik kamerasını ve şüpheli aracı mercek altına aldı. Yaklaşık 250 saatlik kamera kaydını saniye saniye izleyen polis, olayı gerçekleştirenlerin F.A. (30) ve P.E. (42) olduğunu tespit etti. Şüphelilerin İstanbul’un Esenyurt ilçesinde olduğunu belirleyen ekipler, 16 Nisan’da iki farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda F.A. ve P.E. yakalanarak gözaltına alındı. Bolu’ya getirilen ve emniyetteki işlemleri tamamlanan biri kadın olmak üzere 2 şüpheli, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin