Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Temmuz, 2017 13:35 tarihinde yayınlandı
0

MTÜ Rektörü ve Rektör Yardımcısı’ndan KBÜ’ye ziyaret

Malezya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Ir Dr Wahid Omar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nordin Yahaya Karabük Üniversitesini ziyaret etti.

Sıcak ve samimi bir ortam da gerçekleştirilen ziyaret sırasında yapılan görüşmelere Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Genel Sekreter Doç. Dr. Mücahit Coşkun ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Önalan katıldı. Görüşmelerde öğrenci değişimleri ve iki üniversitenin eğitimde iş birliğinin daha da artırılması konuları ele alındı.

Görüşmeler sonrasında Prof Ir Dr Wahid Omar ve Prof. Dr. Nordin Yahaya, Rektör Prof. Dr. Refik Polat eşliğinde Ay Yıldızlı Stadyumu, Demir Çelik Enstitüsünü ve Kamil Güleç Kütüphanesini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Prof Ir Dr Wahid Omar ve Prof. Dr. Nordin Yahaya’nın ziyaretleri Safranbolu gezisinin düzenlenmesi ve Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın misafirleri onuruna üniversiteye ait Çiçekler Evi Konukevi’nde akşam yemeği vermesi ile son buldu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
wwewe
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Mayıs, 2026 10:43 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlenecek

Karabük’te, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında yöresel lezzetlerin tanıtılacağı etkinlik düzenlenecek.

Karabük Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilecek program, 21 Mayıs 2026 tarihinde saat 14.00-16.00 arasında Karabük Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisinde yapılacak. Etkinlikte Karabük’ün ilçelerine özgü yöresel ürünler ve geleneksel tatlar vatandaşların beğenisine sunulacak.

Program kapsamında Bulak Köyü’ne ait etli keşkek, Eflani bandırması, Eskipazar sütlü köy simidi, Yenice ıhlamur balı, Ovacık çullu böreği ve Safranbolu lokumu tanıtılarak ikram edilecek.

Etkinlikte ayrıca Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tolgahan Tabak ile Şef Osman Mahir Balıkçı tarafından safran bitkisine ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirilecek. Lokum kesme etkinliği ile zerde tatlısı sunumu da programda yer alacak.

“Birlikte olmanın en eski dili, aynı sofrada buluşmaktır” mesajıyla düzenlenen etkinlikte, Karabük’ün gastronomi kültürünün tanıtılması ve yöresel değerlerin yaşatılması amaçlanıyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin