Reklam
Reklam
yes222
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
25 Nisan, 2025 16:24 tarihinde yayınlandı
0

MSÜ’de Türkiye 75’incisi Olan Öğrenciler Vali Yavuz’un Konuğu Oldu

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavında Türkiye genelinde ilk 100’e girerek 75. sırada yer alma başarısı gösteren Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi öğrencisi Ahmed Etka Taşçı ile Ensar Uysal’ı makamında kabul etti.

Ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ile Okul Müdürü Ender Kan da hazır bulundu.

Vali Mustafa Yavuz, gösterdiği üstün başarıdan dolayı Ahmed Etka Taşçı ile Ensar Uysal’ı tebrik ederek öğrencinin ailesini ve öğretmenlerini de bu başarıdaki katkılarından dolayı kutladı. Ziyarette  öğrencinin eğitim hayatı ve gelecek hedeflerine ilişkin sohbet edilirken, Karabük’ün eğitim alanında elde ettiği başarıların gurur verici olduğu vurgulandı. Vali Yavuz  yaptığı açıklamada,  Karabük’ü bir “Eğitim Kenti” haline getirme hedefiyle hayata geçirilen ‘Eğitim Kenti Karabük Projesi’ne değinerek akademik başarıların bu vizyonun somut göstergelerinden biri olduğunu ifade etti. Eğitime yapılan yatırımların ve öğrencilere sunulan desteklerin, Karabük’ün her geçen gün daha ileriye taşınmasında önemli bir rol oynadığını belirten Vali Mustafa Yavuz, Karabük’ü eğitimde marka bir kent haline getirme hedefi doğrultusunda, başarılı öğrencilere yönelik desteklerin artarak süreceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta sel alarmi onlemler ust seviyeye cikarildi LnuxxFnA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı

Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu.

Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, “Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin