Reklam
Reklam

MSÜ’de Türkiye 75’incisi Olan Öğrenciler Vali Yavuz’un Konuğu Oldu

yes222
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
25 Nisan, 2025 16:24 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavında Türkiye genelinde ilk 100’e girerek 75. sırada yer alma başarısı gösteren Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi öğrencisi Ahmed Etka Taşçı ile Ensar Uysal’ı makamında kabul etti.

Ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ile Okul Müdürü Ender Kan da hazır bulundu.

Vali Mustafa Yavuz, gösterdiği üstün başarıdan dolayı Ahmed Etka Taşçı ile Ensar Uysal’ı tebrik ederek öğrencinin ailesini ve öğretmenlerini de bu başarıdaki katkılarından dolayı kutladı. Ziyarette  öğrencinin eğitim hayatı ve gelecek hedeflerine ilişkin sohbet edilirken, Karabük’ün eğitim alanında elde ettiği başarıların gurur verici olduğu vurgulandı. Vali Yavuz  yaptığı açıklamada,  Karabük’ü bir “Eğitim Kenti” haline getirme hedefiyle hayata geçirilen ‘Eğitim Kenti Karabük Projesi’ne değinerek akademik başarıların bu vizyonun somut göstergelerinden biri olduğunu ifade etti. Eğitime yapılan yatırımların ve öğrencilere sunulan desteklerin, Karabük’ün her geçen gün daha ileriye taşınmasında önemli bir rol oynadığını belirten Vali Mustafa Yavuz, Karabük’ü eğitimde marka bir kent haline getirme hedefi doğrultusunda, başarılı öğrencilere yönelik desteklerin artarak süreceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te trafiğe kayıtlı araç sayısı 87 bin 424 oldu

8f80121b 62f3 4c0b abf8 602085c962da
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 14:16 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Karabük’te Mayıs ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 87 bin 424 oldu. Kentte en fazla otomobil bulunurken, motosiklet sayısı da 14 bin 549 olarak açıklandı.

TÜİK’in açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, Türkiye genelinde Mayıs ayında 159 bin 623 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, toplam motorlu kara taşıtı sayısı 34 milyon 361 bin 85’e yükseldi.
Verilere göre Karabük’te trafiğe kayıtlı 87 bin 424 aracın 49 bin 284’ünü otomobil, 10 bin 633’ünü kamyonet, 14 bin 549’unu motosiklet, 6 bin 910’unu traktör, 3 bin 447’sini kamyon, 1 bin 619’unu minibüs, 600’ünü otobüs ve 382’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Batı Karadeniz illeri arasında ise Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 213 bin 108, Bartın’da ise 70 bin 896 olarak kayıtlara geçti.

Bizi sosyal medyadan takip edin