Samsun’da seyir halindeki motosiklet sürücüsü durakta bekleyen belediye otobüsüne bir anlık dalgınlık sonucu arkadan çarptı. O anlar kask kamerasına yansıdı.
Kaza, Atakum ilçesi Atatürk Bulvarı üzeri Ömürevleri mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, motosiklet sürücüsü Mehmet Esat Altuntaş (21) seyir halindeyken, durakta duran belediye otobüsüne bir anlık dalgınlık sonucu arkadan çarptı. O anlar ise başka bir motosiklet sürücüsünün kask kamerası tarafından anbean kaydedildi.
Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü çevredeki bir hastaneye kaldırıldı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Motosiklet sürücüsü belediye otobüsüne çarptı: O anlar kamerada
Yangın söndürme helikopteri Karabük’te göreve başladı
Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında tahsis edilen yangın söndürme helikopteri, Karabük’te konuşlandırılarak göreve başladı.
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan Bartın, Karabük ve Zonguldak illeri başta olmak üzere, ihtiyaç duyulması halinde diğer bölgelerde meydana gelebilecek orman yangınlarına da müdahale edecek olan yangın söndürme helikopteri, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü Cemaller Deposu’nda konuşlandırıldı.
Orman Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen ve “Orta-56” koduyla görev yapacak yangın söndürme helikopteri, 1 Haziran – 15 Ekim 2026 tarihleri arasında orman yangınlarına erken ve etkin müdahale amacıyla hizmet verecek.
Zonguldak Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, görevli ekibi ziyaret ederek helikopter ve gerçekleştirilen test uçuşları hakkında bilgi aldı.
Bölge Müdürü Oflu yaptığı açıklamada, “Orman yangınlarıyla mücadelemize önemli katkı sağlayacak helikopterimiz, yangın riski açısından bölgemizin hassas noktalarından biri olan Karabük Orman İşletme Müdürlüğü Cemaller Deposu’nda konuşlandırılmıştır. Helikopter ekibimiz 3 pilot, 2 ormancı teknik personel ve 3 teknisyenden oluşmaktadır.” ifadelerini kullandı.
2025 yılında yoğun bir yangın sezonunun yaşandığını hatırlatan Oflu, 2026 yılında en büyük temennilerinin hiçbir orman yangınının meydana gelmemesi olduğunu belirtti. Önleyici tedbirler ile bilinçlendirme çalışmalarının artırıldığını vurgulayan Oflu, yangınla mücadele ekiplerinin 7 gün 24 saat esasına göre görev başında olduğunu ifade etti.
Açıklamada ayrıca, orman teşkilatının “Yeşil Vatan”ın korunması için havadan ve karadan gece gündüz çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

