Motosiklet kazası sonrası idrarı karnına dolan genç, ameliyatla sağlığına kavuştu - Karabük Haber Postası
motosiklet kazasi sonrasi idrari karnina dolan genc ameliyatla sagligina kavustu S6EliGxd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Motosiklet kazası sonrası idrarı karnına dolan genç, ameliyatla sağlığına kavuştu

Geçirdiği motosiklet kaza sonrası idrar kanalının böbrekle olan kontağının kopması sonucu idrarı karnına dolan ve vakitle karnı şişen genç, Samsun’da yapılan başarılı ameliyatla sıhhatine kavuştu.

Amasya’da yaşayan Hamza Oğuzhan Çelik (23) motosikletiyle seyir halindeyken istikrarını kaybetmesi sonucu düşerek yaralandı. Güvenlik kameralarına da yansıyan kazada ağır yaralanan Hamza Oğuzhan Çelik, 2 gün ağır bakımda kaldı. Ardından taburcu olan Hamza’nın bir mühlet sonra karnı şişmeye başladı. Ağrıları artan gencin karnındaki şişliğin sebebi yapılan tetkiklerde biriken idrar olduğu anlaşıldı. VM Medical Park Samsun Hastanesi’ne başvuran ve Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Kadir Önem ile Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Çetinkaya tarafından ameliyat edilen genç, şifa buldu.

“İdrarı karnına doldu”

Hastanın süreciyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Kadir Önem, “Oğuzhan Bey’in bir motosiklet kazası sonrası böbrek kanalı böbrekten kopuyor. Hasta daha sonra bize karnında şişlik nedeniyle başvurdu. Karnındaki şişliğin nedeni ise böbrekteki idrarın böbrek kanalı koptuğu için mesaneye iletilememesi. Sağ böbreğin ürettiği idrar, karnının içine yayılıyor ve karnı şişmeye başlıyor. Olağan, kaza sırasında birtakım iç kanamalar da geçirmiş. Hasta bize başvurdu. Yaptığımız tetkiklerde bu sıvının böbrekten kaçan idrar olduğunu gördük. Buranın onarılması gerekiyordu. Kopan idrar kanalının böbreğe tekrar dikilmesi gerekiyordu. 1 ay bekledik. Hastanın bacağında pıhtı vardı. Bu güzelleştikten sonra hayli güçlü bir ameliyat yaptık. İdrar kanalını tekrar böbreğe anastomaz yapmayı gerçekleştirdik. Tamiratını hoş bir biçimde yaptık. Bu cins durumlarda ekseriyetle sekonder yapışıklıklar oluştur. Bu yapışıklıklar ameliyatla milim milim ilerleyerek açmak zorunda kaldık. Şayet idrar kanalı böbreğe yetişmeseydi, o vakit ince bağırsaktan aldığımız bir modül koyacaktık. Hoş ve güç bir ameliyat oldu. Hastamızı sağlıklı bir formda taburcu ettik” dedi.

“Üzerine basılmayacak kadar sertleşti”

Hamza Oğuzhan Çelik ise “Sağ tarafımda şişlik vardı. Kazadan sonra hastane süreci geçirdim. 2 gün ağır bakımda kaldım. Çıktığım vakit karnım şişti. Üzerine basılmayacak kadar sertleşti. ’Kazadan ötürü kan içeriye dolabilir’ dediler. Daha sonra sol bacağımda toplardamar tıkandı. Kan sulandırıcıya başlayınca daha yoğunluk oluştu. Kendi şehrimdeki tabipler da ‘kan pıhtısı olabilir, şayet açarsak böbreği tam alabiliriz, o riske de biz giremeyiz’ dediler. Samsun’daki Kadir hocamıza yönlendirdiler. Burada birinci olarak tüp takıldı ve sıvı boşaltıldı. Sonrasında hepsi halloldu” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fea2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
16 Nisan, 2026 10:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Yaşar: “Okullardaki olaylar eğitim sisteminin çürümüşlüğünün yansıması”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, son günlerde okullarda yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaşar, söz konusu olayların eğitim sistemindeki sorunların bir yansıması olduğunu belirterek, “Son günlerde okullarımızda yaşanan bu olaylar, eğitim sisteminin çürümüşlüğünün bir sonucudur” dedi.

Ailelerin ve toplumun yaşanan gelişmeler nedeniyle tedirgin olduğunu ifade eden Yaşar, bu durumun yalnızca belirli bir bölgeyi değil, tüm ülkeyi ilgilendiren ciddi bir sorun olduğunu vurguladı.

Mevcut eğitim sistemi ve liyakatsiz atamaların benzer olayların yaşanma riskini artırdığını savunan Yaşar, ailelerin çocuklarını okula gönderme konusunda endişe duymaya başladığını dile getirdi.

Açıklamasında, yaşanan sorunların nedenleri arasında kontrolsüz sosyal medya kullanımı, şiddet içerikli diziler ve çocukları etkileyen bilgisayar oyunlarının da bulunduğunu belirten Yaşar, bu unsurların gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

İktidara yönelik eleştirilerde de bulunan Yaşar, ülkenin içinde bulunduğu sorunların yeterince görülmediğini öne sürerek, “Bu tür olaylar başka ülkelerde yaşansa hükümet istifa eder ve yeni çözümler aranır. Ancak bizde ziyaret ve açıklamalarla geçiştiriliyor” ifadelerini kullandı.

Yaşar, çözüm olarak her alanda milli ve kültürel bir seferberlik ilan edilmesi gerektiğini belirterek, ülkenin liyakatli yöneticiler tarafından yönetilmesi için seçim çağrısında bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin