Bartın’da bir kafe önüne park edilen motosikletin direksiyonuna asılı 2 kaskın çalınma anları kameralara yansıdı. Şahıslar ise polisin yürüttüğü titiz çalışma ile yakalandı.
Edinilen bilgiye nazaran Tersane Caddesi Yalı mevkiisinde bulunan bir kafeye giden 2 arkadaş, motosikleti ise kafenin karşısında bulanan alana park etti. Gece kafeden çıkan arkadaşlar motosiklete döndükleri biri 3 bin TL, oburu 2 bin TL olan iki kaskın da yerinde olmadığını fark etti. Şahısların ihbarı üzerine bölgede inceleme yapan Asayiş Şubesi Hırsızlık ofisi grupları, yaptığı incelemelerin akabinde etraftaki güvenlik kamera manzaralarını inceledi.
Saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı
Yaşanan hırsızlık anı ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Etraftaki iş yerlerinin kamerasına yansıyan imgelerde, park alanında bekleyen motosikletli bireyler, bir diğer motosikletin yanlarına park ederek üzerindekilerin kafeye gitmesinin akabinde harekete geçtikleri görüldü. Yaşananların saniye saniye yansıdığı manzaralarda, harekete geçen şahısların bir müddet etrafı gözlemeleri, kendilerini gören olmadığına kanaat getirmelerinin akabinde ise kaskları almaları ve süratle motosiklet ile bölgeden uzaklaşmaları yer aldı.
Kısa müddette yakalandılar
Şahısların eşkalini belirleyen takımlar, yürüttükleri titiz çalışma ile kısa müddette zanlıların kimliklerine de ulaştı. kaskları çalanların A.K ve A.A olduğu belirleyen polisler, 2 şahsıda yakaladı. Gruplar şahıslarla birlikte çalınan kaskları da ele geçirdi.
Bulunan kaskların sahiplerine teslim edileceği belirtildi.