Motosiklet festivalinde motokros ve off-road nefes kesti - Karabük Haber Postası
66ca3413a358c
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ağustos, 2024 22:29 tarihinde yayınlandı
0
0

Motosiklet festivalinde motokros ve off-road nefes kesti

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen 8. Müzekent Motosiklet Kulübü Doğa ve Motosiklet Festivali’nde yapılan motokros ve off-road yarışları nefes kesti.

Beştepeler Mesire Alanı’nda düzenlenen festivalde, kros yarışları düzenlendi. Özel olarak hazırlanan zorlu parkurda hünerlerini sergileyen motosiklet sürücüleri, hem yarıştı hem düştü. Motosiklet sürücülerinin zorlu mücadelesi festivale katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Motokrosun ardından düzenlenen off-road yarışı da nefesleri kesti. Özel olarak hazırlanan parkura çıkan sürücüler, engelleri bir bir aşarken, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin Türkiye’de ilk ücretsiz doğa ve motosiklet festivali olma özelliği taşıdığını belirtti. Festivali 9 derneğin katkısıyla düzenlediklerini ifade eden Özdemir, “Dernekler olarak atölye çalışmaları düzenliyoruz. Katılımcılar atölye çalışmalarına katılabiliyorlar, istedikleri herhangi bir derneğe üye olabiliyorlar, aynı zamanda derneklerin çalışmalarını görüyorlar. Biz burada off-road ve kros yarışları, halat çekme, motosikletle yavaş gitme yarışları, akşamları canlı müziğimizle gelen katılımcı arkadaşlara yardımcı oluyoruz” dedi.

“Yavaş gitme yarışmasında şampiyon olan arkadaşımıza tavşan hediye edeceğiz”

Kamp alanında 50 ilden katılımcı olduğunu aktaran Özdemir, “Rusya’dan gelen bir dostumuz var, Kırgızistan’dan bir dostumuz var. Şu anda 25 yarışmacı var. Festivalimizin sonunda çekilişte, 340 adet kask, mont, eldiven, motosiklet aksesuarları hediyelerimiz var. Yarışma sonucunda 1., 2. ve 3’üncüye para ödülümüz, aynı zamanda kupa ödülümüz var. Birinciye 2 bin TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye bin TL para ödülümüz var. Gelen tüm dostlarımıza giriş ücretimiz yok, kamp alanı ücretimiz yok, çadır ücretimiz yok, içeride çorbalarımız, akşam böreklerimiz ve ikramlarımız da mevcuttur. Yavaş gitme yarışmasında şampiyon olan arkadaşımıza tavşan hediye edeceğiz. Kros yarışmacılarımızın dördüncüsüne kupa vermeyeceğiz, tavuk hediye edeceğiz. Hem yarım elma gönül alma hem de espri olsun” ifadelerine yer verdi.

Festival etkinlik alanlarında kurulan stantlarda vatandaşlara çeşitli etkinlikler sunulurken, Oğuzhan At Çiftliği tarafından da katılımcılara at binmeye deneyimi tattırıldı.

66ca342758ace scaled

66ca3433463a2 scaled

66ca3440d48b4 scaled

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede simseklerin ardindan dolunay mest etti mbI8rPDO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Düzce’de şimşeklerin ardından dolunay mest etti

Düzce’de akşam saatlerinde sağanak yağış ile birlikte şimşekler de gökyüzünü aydınlattı. Şimşeklerin ardından dağılan bulutların arasından çıkan dolunay ise mest etti.

Düzce’de akşam saatlerinde etkili olan şimşekler gökyüzünü adeta aydınlattı. Şehrin batısından doğusuna doğru ilerleyen şimşekler, özellikle bazı bölgelerde görsel bir şölen oluşturdu. Aralıklarla çakan şimşekler geceyi gündüze çevirirken, ortaya çıkan manzara vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Şimşeklerin ardından gökyüzündeki bulutların dağılmasıyla birlikte beliren dolunay ise dikkat çekti. Doğal ışık gösterisinin ardından ortaya çıkan dolunay, geceye ayrı bir güzellik katarken, o anlar bazı vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin