Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Nisan, 2023 16:53 tarihinde yayınlandı
0

Motoruna kuş çarpan THY uçağı Kayseri’ye acil iniş yaptı

Türk Hava Yolları’nın (THY) Kayseri-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının motoruna kalkıştan kısa bir süre sonra kuş çarptı. Uçağın motorunda alev görülmesi üzerine Kayseri’ye geri dönen pilotlar acil iniş kararı alırken, uçak havalimanına inişini sorunuz gerçekleştirdi.

Edinilen bilgiye göre, THY’nin önceki gün gerçekleştirdiği TK2015 sefer sayılı Kayseri-İstanbul seferini yapan TC-JYP kuyruk tescilli Boeing tipi yolcu uçağı, Erkilet Havalimanı’ndan 18.15’de kalkış yaptı. Uçağın kalkışının ardından kısa süre sonra yolcular tarafından uçakta ilk olarak patlama sesi duyuldu. Patlama seslerine bağlı olarak uçağın kanadının altındaki motorlardan birinde alevler görülmesiyle kabin ekibi durumu pilotlara haber verdi. Olay üzerine Kayseri’ye geri dönüş kararı alan pilotlar hava trafik kontrol kulesi ile irtibata geçerek acil iniş izni istedi. Uçak güvenli bir şekilde Erkilet Havalimanı’na inmeyi başardı. Öte yandan, yapılan incelemelerde, patlama sesine ve alevlerin çıkmasına sebep olan şeyin uçağın motoruna çarpan kuş olduğu öğrenildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte caddeler gece mesaisiyle yenileniyor qRXeelNg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te caddeler gece mesaisiyle yenileniyor

Karabük Belediyesince kent genelinde yürütülen asfalt ve modernizasyon çalışmaları kapsamında Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde asfalt serimi ve New Jersey bariyer uygulaması gerçekleştirildi.

Belediye ekipleri, araç trafiğinin aksamaması ve esnafın çalışmalarının olumsuz etkilenmemesi amacıyla çalışmaları gece saatlerinde sürdürdü. Gece boyunca devam eden mesainin ardından cadde, sabah saatlerinde vatandaşların kullanımına açıldı.

Çalışmalar kapsamında yol güvenliğini artırmak amacıyla New Jersey bariyer sistemi uygulanırken, caddede asfalt yenileme çalışmaları da tamamlandı. Benzer uygulamaların Kıbrıs Şehitleri ve Menderes caddeleri başta olmak üzere kentin farklı noktalarında da yapılacağı bildirildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Özkan Çetinkaya, ekiplerden bilgi aldı.

Çetinkaya, yaptığı açıklamada, kentte daha modern ve konforlu bir ulaşım ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Gece boyunca sürdürülen çalışmalarla vatandaşların sabah saatlerinde daha güvenli ve düzenli yollarla karşılaşmasını amaçladıklarını ifade eden Çetinkaya, ana arterlerdeki modernizasyon çalışmalarının planlanan program dahilinde süreceğini kaydetti.

Öte yandan asfalt serimi öncesinde caddelerde içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilendiği, böylece altyapının da güçlendirildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin