Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Nisan, 2023 16:53 tarihinde yayınlandı
0

Motoruna kuş çarpan THY uçağı Kayseri’ye acil iniş yaptı

Türk Hava Yolları’nın (THY) Kayseri-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının motoruna kalkıştan kısa bir süre sonra kuş çarptı. Uçağın motorunda alev görülmesi üzerine Kayseri’ye geri dönen pilotlar acil iniş kararı alırken, uçak havalimanına inişini sorunuz gerçekleştirdi.

Edinilen bilgiye göre, THY’nin önceki gün gerçekleştirdiği TK2015 sefer sayılı Kayseri-İstanbul seferini yapan TC-JYP kuyruk tescilli Boeing tipi yolcu uçağı, Erkilet Havalimanı’ndan 18.15’de kalkış yaptı. Uçağın kalkışının ardından kısa süre sonra yolcular tarafından uçakta ilk olarak patlama sesi duyuldu. Patlama seslerine bağlı olarak uçağın kanadının altındaki motorlardan birinde alevler görülmesiyle kabin ekibi durumu pilotlara haber verdi. Olay üzerine Kayseri’ye geri dönüş kararı alan pilotlar hava trafik kontrol kulesi ile irtibata geçerek acil iniş izni istedi. Uçak güvenli bir şekilde Erkilet Havalimanı’na inmeyi başardı. Öte yandan, yapılan incelemelerde, patlama sesine ve alevlerin çıkmasına sebep olan şeyin uçağın motoruna çarpan kuş olduğu öğrenildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
WhatsApp Image 2026 05 03 at 16.40.14
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Mayıs, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ, Erasmus+ BIP kapsamında uluslararası öğrencileri ağırladı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus Ofisi tarafından organize edilen Erasmus+ Blended Intensive Programme (BIP) kapsamında, Polonya, Almanya, Litvanya, İspanya ve Romanya’dan farklı üniversitelerden gelen 34 kişilik öğrenci grubu Karabük Üniversitesinde ağırlandı.

Programa; Radom Academy of Economics (Polonya), Technical University of Ilmenau (Almanya), Civitas University (Polonya), CEDEU University (İspanya), University of Humanities and Economics in Lodz (Polonya), Kielce University of Technology (Polonya), Ovidius University of Constanța (Romanya), Bydgoszcz University of Science and Technology (Polonya), Lithuanian University of Engineering (Litvanya) ve Babeș-Bolyai University (Romanya) öğrencileri katıldı.

Programın ilk gününde öğrenciler için Rektörlük ziyareti ve kampüs tanıtımı gerçekleştirildi. Ardından şehir merkezinde bilgilendirme gezisi düzenlendi.

Programın ikinci ve üçüncü günlerinde “International Security” ve “Research Techniques” dersleri yüz yüze gerçekleştirildi. Söz konusu dersler Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ile İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından yürütüldü. Akademik içeriklerin yanı sıra öğrenciler arası etkileşimi artırmaya yönelik çeşitli sosyal etkinlikler de düzenlendi.

Dördüncü gün Safranbolu gezisi gerçekleştirilerek katılımcıların bölgenin tarihi ve kültürel mirasını yakından tanımaları sağlandı.

Program, son gününde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın konuşmasıyla tamamlandı. Katılımcılara sertifikaları ve hediyeleri takdim edilmesinin ardından öğrenciler İstanbul’a uğurlandı. Erasmus+ BIP programı, uluslararası akademik iş birliğinin güçlendirilmesi ve kültürel etkileşimin artırılması açısından önemli bir organizasyon olarak değerlendirildi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin