Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Eylül, 2023 12:47 tarihinde yayınlandı
0

Motorine Bu Gece Zam Geliyor

Akaryakıt ürünlerine zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatları yine artacak.

Seçimlerin ardından akaryakıta yapılan zam  yağmuru bugün de devam edecek. Bu gece yarısından itibaren motorinin litresine 2 lira zam gelecek.

Zamla birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 40 TL’ye, Ankara’da 40,54 TL’ye, İzmir’de 40,71 TL’ye yükselecek.

Benzine ise yarın itibarıyla yeni bir zam gelmesi bekleniyor.

SEÇİM SONRASI YÜZDE 115 ZAM

Öte yandan, 14 Mayıs’taki seçim öncesinde litre fiyatı İstanbul’da benzinde 19,81 TL, motorinde 18,58 TL idi.

Seçim sonrasında geçen yaklaşık üç ayda zam oranı motorinde yüzde 105’i aştı.

Seçim öncesinde döviz kurlarını rezerv satarak tutan ve vergi indirimleri yapan hükümet, seçimin hemen ardından kuru yükseltmiş ve tarihi vergi zamları yapmıştı.

Aralık 2021’de 10 TL’yi aşarak ilk kez çift haneyi gören akaryakıt fiyatları, sadece 21 ayda dörde katlanarak 40 TL’yi aşmış olacak. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude safranbolu hediyelik esya calistayi sergisi acildi Uiwbx2eJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de “Safranbolu Hediyelik Eşya Çalıştayı Sergisi” açıldı

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) açılan sergide, öğrencilerin Safranbolu’nun kültürel mirasından esinlenerek hazırladığı hediyelik eşya tasarımları sanatseverlerle buluştu.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen Hediyelik Eşya Çalıştayı kapsamında hazırlanan tasarımlar sergide beğeniye sunuldu.

Karabük Üniversitesindeki sergi, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi binasında gerçekleştirildi. Açılışı yapılan sergide, öğrencilerin Safranbolu’nun tarihi dokusu ve geleneksel mimarisinden ilham alarak hazırladığı hediyelik eşya ürünleri yer aldı.

Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından yürütülen çalıştay kapsamında ortaya çıkan tasarımlarda yerel motifler ön plana çıkarılırken, ürünlerin estetik ve işlevsel özellikleri dikkat çekti.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Altun, öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürme fırsatı bulduğunu belirterek, bu tür çalışmaların mesleki gelişim açısından önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Serginin açılışına Safranbolu Kaymakamı Hayrettin Baskın, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Altun, Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Durdane Yılmaz Güven, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin