Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Temmuz, 2023 11:00 tarihinde yayınlandı
0

Moskova’ya İHA saldırısı

Rusya’nın başkenti Moskova’daki 2 binaya insansız hava araçları ile saldırı düzenlendi. Rusya, Ukrayna’yı “terör saldırısı” gerçekleştirmekle suçladı.

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Komsomolsky Caddesi’nde yerel saatle 04.00 sıralarında insansız hava araçları ile saldırı düzenlendi. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin yaptığı açıklamada, “İki binaya İHA saldırısı yapıldı. Olayda can kaybı ve ciddi bir hasar oluşmadı. Tüm acil müdahale ekipleri olay yerinde çalışıyor” dedi. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise saldırının Ukrayna tarafından yapıldığı öne sürülerek, Kiev rejiminin Moskova topraklarına yönelik “terör saldırısı”nın önlendiği ifade edildi.
Saldırının ardından güvenlik gerekçesiyle Vnukovo Havalimanı’na giden bazı uçuşlar çevredeki havaalanlarına yönlendirildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova saldırı ile sivil alanların hedef alındığını belirterek, “Kiev rejiminin, sivil alanlara yaptığı saldırı girişimi bir başka terör saldırısıdır” dedi.

Rus medyasında saldırının savunma bakanlığı binalarına yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta meydana geldiği kaydedildi. Saldırıda hedef alınan binalardaki camların kırıldığı ve üst katlarda yangın çıktığı görülürken, olayın meydana geldiği cadde geçici olarak trafiğe kapatıldı.
Ukrayna hükümetinden Rusya’nın suçlamalarına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.  (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda nafaka anlasmazligi yuzunden esinin evine kursun yagdiran koca yakalandi 97uwZ28f
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da nafaka anlaşmazlığı yüzünden eşinin evine kurşun yağdıran koca yakalandı

Bolu’da dün boşanma aşamasındaki eşinin yaşadığı eve tabancayla 2 el ateş ettikten sonra kayıplara karışan Reşat G., polis ekiplerinin çalışması sonucu kaçtığı yerde yakalandı. Çiftin boşanmak istedikleri ancak nafaka konusunda anlaşmazlık yaşadıkları için sürecin uzadığı ve şüphelinin bu sebeple olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Olay, dün akşam saatlerinde Akpınar Mahallesi Ertan Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Reşat G. ile eşi Gurbet G. boşanma kararı aldı. İkisi de ayrılmak istemesine rağmen çift arasında ’nafaka’ ödemesi konusunda anlaşmazlık çıktı. Nafaka krizinin büyümesi üzerine öfkelenen Reşat G., dün akşam saatlerinde Gurbet G.’nin yaşadığı evin önüne geldi. Bir süre evin çevresinde dolaşan Reşat G., daha sonra yanında getirdiği tabancayla eve doğru 2 el ateş etti. Silah seslerini duyan mahalle sakinleri büyük panik yaşarken, şüpheli olay yerinden koşarak hızla uzaklaştı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, ihbar üzerine dün bölgeye sevk edilen olay yeri inceleme ekipleri sokakta detaylı çalışma yürüterek boş kovanları muhafaza altına aldı.

Kaçtığı yerde yakalandı

Silahlı saldırının ardından kayıplara karışan şüpheliyi yakalamak için Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda Reşat G.’nin kaçtığı ve saklandığı adres tespit edildi. Polis ekiplerinin düzenlediği başarılı operasyonla şüpheli koca yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin