Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Temmuz, 2023 11:00 tarihinde yayınlandı
0

Moskova’ya İHA saldırısı

Rusya’nın başkenti Moskova’daki 2 binaya insansız hava araçları ile saldırı düzenlendi. Rusya, Ukrayna’yı “terör saldırısı” gerçekleştirmekle suçladı.

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Komsomolsky Caddesi’nde yerel saatle 04.00 sıralarında insansız hava araçları ile saldırı düzenlendi. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin yaptığı açıklamada, “İki binaya İHA saldırısı yapıldı. Olayda can kaybı ve ciddi bir hasar oluşmadı. Tüm acil müdahale ekipleri olay yerinde çalışıyor” dedi. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise saldırının Ukrayna tarafından yapıldığı öne sürülerek, Kiev rejiminin Moskova topraklarına yönelik “terör saldırısı”nın önlendiği ifade edildi.
Saldırının ardından güvenlik gerekçesiyle Vnukovo Havalimanı’na giden bazı uçuşlar çevredeki havaalanlarına yönlendirildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova saldırı ile sivil alanların hedef alındığını belirterek, “Kiev rejiminin, sivil alanlara yaptığı saldırı girişimi bir başka terör saldırısıdır” dedi.

Rus medyasında saldırının savunma bakanlığı binalarına yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta meydana geldiği kaydedildi. Saldırıda hedef alınan binalardaki camların kırıldığı ve üst katlarda yangın çıktığı görülürken, olayın meydana geldiği cadde geçici olarak trafiğe kapatıldı.
Ukrayna hükümetinden Rusya’nın suçlamalarına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.  (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda narkotikten pes pese operasyon gozaltina alinan 8 kisi adliyeye sevk edildi lsrcrAvw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da narkotikten peş peşe operasyon: Gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi

Samsun’da narkotik ekiplerince Atakum ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda çok sayıda uyuşturucu madde ile 275 bin 800 TL ele geçirilirken, 8 şüpheli gözaltına alındı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucuyla mücadele kapsamında Atakum ve İlkadım ilçelerinde operasyon düzenlendi. Atakum ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda S.A. ve M.Ş.’nin bulunduğu adreste yapılan aramada 600 gram skunk, 6 adet extacy hap, 2 adet hassas terazi ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 275 bin 800 TL ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

İlkadım ilçesinde düzenlenen başka bir operasyonda ise M.G.Ö. (17), K.D., M.İ.H. ve Y.Y.’nin bulunduğu adreste yapılan aramada 700 adet sentetik ecza ele geçirildi. Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı. Aynı ilçede gerçekleştirilen diğer operasyonda da E.A. ve Y.E.K.’nin üzerleri ile ikametlerinde yapılan aramada 183 adet sentetik ecza bulundu. 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatılarak gözaltına alındı. Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konulurken, toplam 8 şüpheli bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin