Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti Karabük Şubesi tarafından 12-20 Nisan arası Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “İnsanlığın En Hayırlısı Hz. Peygamber (S.A.V.) ve Birlikte Yaşama Ahlakı” başlığıyla düzenlenen programın ikincisi yapıldı. “Modern Zamanda Peygamberi Anlamak” konulu programa konuşmacı olarak Suffe Meclisi Kurucu Başkanı Mehmet Büyükmutu katıldı.
Kuran Tilavetinin okunması ile başlayan programa İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Akademik ve İdari personel ve öğrenciler katıldı.
Üniversite Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü Başkanı İbrahim Şentürk’ün açılış konuşması ve Üniversite Tarih Bölümü öğrencisinin şiir dinletisinin ardından “Peygamberimizi ne kadar tanıyoruz?” adlı röportaj gösterimi yapıldı.
Konuşmalarında hakiki anlamda nasıl iman edilmesinin gereklerinden bahseden Suffe Meclisi Kurucu Başkanı Mehmet Büyükmutu, “Biz içinde bulunduğumuz dönemde bolluk zamanını yaşamaktayız. Eğer biz bu bolluk zamanlarında elimizden kitaplarımız alındığında, kütüphanelerimizin kapılarına kilitler vurulduğunda, hocalarımız dar ağaçlarına gönderildiğinde, etrafımızda Allah’tan bahsetmenin yasak olduğu bir zamanda, İslam’ı anlatamayacaksak ve elimizden alınan kitaplar okunamayacaksa İslam’ı yaşamayacaksak eğer İslam’ı yaşamıyoruz demektir. Biz sadece iyi gün Müslümanıyız demektir. Hakiki Müslüman; zorluk, darlık ve bolluk zamanında La İlahe İllallah demekten çekinmeyen, iman ettiği için pişman olmayan bir kimsedir. Bu devirde yapılan savaş kılıç, top ve tüfekle yapılan bir savaş değil, inananla inanmayanın savaşıdır. Biz kalemimizi bir kurşun gibi, okuduğumuz kitapları birer mevzi gibi değerlendirmediğimiz sürece ilmi ve fikri alt yapımızı tahkim etmediğimiz sürece mevzileri boş bırakan, ganimet peşinden koşan meraklılardan başka birileri değilizdir. Sözlerime son verirken Allah’ın bizlere tevdi ettiği emaneti hakkıyla kendisine teslim edebilmeyi halel getirmeden İslam’ın izzetine leke sürdürmeden gerekirse canımızla gerekirse kanımızla bilfiil teslim edebilmeyi lütfeylesin” dedi.
Konuşmalarının ardından Suffe Meclisi Kurucu Başkanı Mehmet Büyükmutu’ya Teşekkür Belgesi’ni ve hediyesini Üniversite Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü Başkanı İbrahim Şentürk’ün takdim etmesiyle program sona erdi.


“Modern Zamanda Peygamberi Anlamak” Konferansı
Samsun’da insansız hava aracı düştü: Evlerde hasar oluştu
SAMSUN (İHA) – Samsun’un İlkadım ilçesinde sabah saatlerinde düştüğü değerlendirilen insansız hava aracı mahallede paniğe neden oldu. Olayda 3 evde maddi hasar meydana gelirken, polis ekipleri bölgede inceleme başlattı.
Edinilen bilgilere göre, olay, sabah erken saatlerde İlkadım ilçesinde sabah 6.30 sıralarında meydana geldi. Büyük bir gürültüyle uyanan mahalle sakinleri ilk anda doğalgaz patlaması olduğunu düşündü. Gürültünün ardından çevrede bulunan bazı evlerin camlarının kırıldığı ve maddi hasar oluştuğu görüldü.
Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgede güvenlik önlemi alan ekipler, düştüğü değerlendirilen ve yaklaşık 25 kilogram olduğu belirtilen insansız hava aracına ait parçaları topladı. Olayda yaralanma yaşanmadığı öğrenildi.
İnceleme başlatıldı
Mahalle sakinleri yaşanan olay nedeniyle kısa süreli panik yaşarken, polis ekiplerinin olayla ilgili inceleme başlattığı bildirildi. 1 metre civarında kanat açıklığı olan ve ayrı bir kuyruk parçası bulunan insansız hava aracının hangi kuruma ait olduğu ve düşüş nedeni yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanacak.
Olayı anlatan mahalle sakinlerinden Fatma Çakır, “Patlama sesi duydum ve korktum. Bende panik atak var. Hemen cama çıktım. Dışarıya baktım ve karşı ki binada dumanlar çıkıyor. Doğal gaz patladı zannettik. Çok acayip bir ses yaptı. Çok korktuk” dedi.


