Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti Karabük Şubesi tarafından 12-20 Nisan arası Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “İnsanlığın En Hayırlısı Hz. Peygamber (S.A.V.) ve Birlikte Yaşama Ahlakı” başlığıyla düzenlenen programın ikincisi yapıldı. “Modern Zamanda Peygamberi Anlamak” konulu programa konuşmacı olarak Suffe Meclisi Kurucu Başkanı Mehmet Büyükmutu katıldı.
Kuran Tilavetinin okunması ile başlayan programa İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Akademik ve İdari personel ve öğrenciler katıldı.
Üniversite Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü Başkanı İbrahim Şentürk’ün açılış konuşması ve Üniversite Tarih Bölümü öğrencisinin şiir dinletisinin ardından “Peygamberimizi ne kadar tanıyoruz?” adlı röportaj gösterimi yapıldı.
Konuşmalarında hakiki anlamda nasıl iman edilmesinin gereklerinden bahseden Suffe Meclisi Kurucu Başkanı Mehmet Büyükmutu, “Biz içinde bulunduğumuz dönemde bolluk zamanını yaşamaktayız. Eğer biz bu bolluk zamanlarında elimizden kitaplarımız alındığında, kütüphanelerimizin kapılarına kilitler vurulduğunda, hocalarımız dar ağaçlarına gönderildiğinde, etrafımızda Allah’tan bahsetmenin yasak olduğu bir zamanda, İslam’ı anlatamayacaksak ve elimizden alınan kitaplar okunamayacaksa İslam’ı yaşamayacaksak eğer İslam’ı yaşamıyoruz demektir. Biz sadece iyi gün Müslümanıyız demektir. Hakiki Müslüman; zorluk, darlık ve bolluk zamanında La İlahe İllallah demekten çekinmeyen, iman ettiği için pişman olmayan bir kimsedir. Bu devirde yapılan savaş kılıç, top ve tüfekle yapılan bir savaş değil, inananla inanmayanın savaşıdır. Biz kalemimizi bir kurşun gibi, okuduğumuz kitapları birer mevzi gibi değerlendirmediğimiz sürece ilmi ve fikri alt yapımızı tahkim etmediğimiz sürece mevzileri boş bırakan, ganimet peşinden koşan meraklılardan başka birileri değilizdir. Sözlerime son verirken Allah’ın bizlere tevdi ettiği emaneti hakkıyla kendisine teslim edebilmeyi halel getirmeden İslam’ın izzetine leke sürdürmeden gerekirse canımızla gerekirse kanımızla bilfiil teslim edebilmeyi lütfeylesin” dedi.
Konuşmalarının ardından Suffe Meclisi Kurucu Başkanı Mehmet Büyükmutu’ya Teşekkür Belgesi’ni ve hediyesini Üniversite Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü Başkanı İbrahim Şentürk’ün takdim etmesiyle program sona erdi.


“Modern Zamanda Peygamberi Anlamak” Konferansı
ATATÜRK’ÜN ARMAĞANI 107 YAŞINDA
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Karabük’te törenlerle kutlanacak.
Milli Mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 107. Yıldönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de etkinliklerle kutlanacak. “Türkiye Yüzyılı’na Yön Veren Gençlerle” sloganıyla hazırlanan kutlama programı kapsamında ilk tören 19 Mayıs Salı günü saat 10.00’da Yenişehir Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek. Burada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinlikler Yenimahalle Spor Salonunda devam edecek. Buradaki etkinlikler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak. Gençlik adına konuşma, gençlik adına şiirlerin okunmasının ardından Halk Oyunları Gösterileri, Cimnastik Gösterileri, Step ve Aerobik Gösterileri, Karakucak Güreş Gösterileri, Taekwondo gösterisi ve ödül töreni ile etkinlikler sona erecek.
GENÇLİK HAFTASI KAPSAMINDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENMİŞTİ
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası dolayısıyla Karabük’te “Türkiye’nin Gücü Gençliği” temasıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
14 Mayıs Perşembe günü Safranbolu Gençlik Merkezi’nde bağlama konseri düzenlendi. 15 Mayıs Cuma günü Stadyum Genç Ofis’te el sanatları ve resim sergisi, akıl ve zeka oyunları turnuvası ile şiir dinletisi yapıldı. 16 Mayıs Cumartesi günü Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda “İyilik Oryantiringi”, “GSB Sanat Sokağı” ve “Gençlik ve Spor Festivali” gerçekleştirildi. Aynı gün Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu Satranç Salonu’nda satranç turnuvası düzenlendi. 17 Mayıs Pazar günü Sarıçiçek Göleti çevresinde “Ormanlar Benim Doğa Yürüyüşü” ile gençler doğayla iç içe bir etkinlikte buluştu. 18 Mayıs Pazartesi günü ise Vali Nafiz Kayalı Konferans Salonu’nda piyano, keman ve gitar konseri verildi, Safranbolu Eski Çarşı’da fotoğraf yarışması yapıldı ve Karabük Gençlik Merkezi’nde masa tenisi turnuvası gerçekleştirildi.

