Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ağustos, 2023 13:16 tarihinde yayınlandı
0

Modern Uygulama, Suyu Saf Hale Getiriyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde belediye tarafından 2021 yılında DSİ’den devralınan su arıtma tesisi tam kapasite ile çalışmalarını aralıksız sürdürürken günde 24 bin metreküp su arıtıyor.
Devlet Su İşleri tarafından yapımı tamamlanarak Safranbolu Belediyesi’ne devredilen Su Arıtma Tesisi modern yapısı, deneyimli kadrosu ile vatandaşlara temiz su içirebilmek için tam kapasite çalışmaya devam ediyor. Hızar ve ihtiyaç halinde başvurulan Bulak gibi Safranbolu’yu besleyen iki önemli su kaynağının buluştuğu su arıtma tesisinde, 8 otomasyon personeli, 1 biyolog, 1 laboratuvar teknikeri, 1 elektrik mühendisi, tesis şefi ve müdürü ile toplamda 13 personel, Safranbolu halkının temiz su tüketebilmesi için 7 gün 24 saat esası ile çalışmalarını sürdürüyor.
Kimya ve biyokimya olmak üzere 2 laboratuvarda biyologlar eşliğinde, kaynaklardan gelen suyun, TSE standartlarında belirtilen parametrelere uygunluğu denetlenirken, karıştırıcı ve durultucu ünitesi ile de tecrübeli personellerin nezaretinde tamamen arıtılan su Safranbolu halkının kullanımına sunuluyor. Öte yandan gözlem otomasyon sistemi ile kaynaklardan gelen suyun tesise girişinden çıkışına kadar 7-24 denetimi yapılıyor.
Safranbolu Belediyesi su arıtma tesisinde TSE standartlarına uygun olarak günde 24 bin metreküp su arıtımı yapılıyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda yilki atlari karlar altinda goruntulendi hOMb1GTD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da yılkı atları karlar altında görüntülendi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde mayıs ayında etkili olan kar yağışının ardından beyaza bürünen ormanlarda yiyecek arayan yılkı atları, doğaseverler tarafından fotoğraflandı.

Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti Beldesi, mayıs ayında beklenmedik şekilde yağan karla beyaza büründü. Yılkı atları da, beyaza bürünen ormanlık alanlarda grup halinde dolaşırken görüldü. Karlı zeminde yiyecek arayan atların o anları, bölgedeki doğaseverler tarafından görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin