Modern Uygulama, Suyu Saf Hale Getiriyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ağustos, 2023 13:16 tarihinde yayınlandı
0
0

Modern Uygulama, Suyu Saf Hale Getiriyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde belediye tarafından 2021 yılında DSİ’den devralınan su arıtma tesisi tam kapasite ile çalışmalarını aralıksız sürdürürken günde 24 bin metreküp su arıtıyor.
Devlet Su İşleri tarafından yapımı tamamlanarak Safranbolu Belediyesi’ne devredilen Su Arıtma Tesisi modern yapısı, deneyimli kadrosu ile vatandaşlara temiz su içirebilmek için tam kapasite çalışmaya devam ediyor. Hızar ve ihtiyaç halinde başvurulan Bulak gibi Safranbolu’yu besleyen iki önemli su kaynağının buluştuğu su arıtma tesisinde, 8 otomasyon personeli, 1 biyolog, 1 laboratuvar teknikeri, 1 elektrik mühendisi, tesis şefi ve müdürü ile toplamda 13 personel, Safranbolu halkının temiz su tüketebilmesi için 7 gün 24 saat esası ile çalışmalarını sürdürüyor.
Kimya ve biyokimya olmak üzere 2 laboratuvarda biyologlar eşliğinde, kaynaklardan gelen suyun, TSE standartlarında belirtilen parametrelere uygunluğu denetlenirken, karıştırıcı ve durultucu ünitesi ile de tecrübeli personellerin nezaretinde tamamen arıtılan su Safranbolu halkının kullanımına sunuluyor. Öte yandan gözlem otomasyon sistemi ile kaynaklardan gelen suyun tesise girişinden çıkışına kadar 7-24 denetimi yapılıyor.
Safranbolu Belediyesi su arıtma tesisinde TSE standartlarına uygun olarak günde 24 bin metreküp su arıtımı yapılıyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda iki genci silahla yaralayan 3 supheli tutuklandi rxg6yCqN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da iki genci silahla yaralayan 3 şüpheli tutuklandı

Bolu’da konuşmak için çağırdıkları sokakta iki genci silahla vurarak yaralayan 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olay, Çıkınlar Mahallesi 20. Cadde üzerinde meydana gelmişti. F.K. (22) ve Ç.G. (27), konuşmak için çağrıldıkları caddede araçtan inen E.C.’nin silahlı saldırısına uğrayarak ayaklarından yaralanmıştı. Olayın ardından araçla kaçan E.C. ve yanında bulunan B.K. ile O.S., Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uzun süren takibi ve kovalamacası sonucu gece saatlerinde kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından E.C., B.K. ve O.S., güvenlik önlemleri altında Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Aileleri basın mensuplarını engellemeye çalışmıştı

Öte yandan, şüphelilerin adliyeye getirilişi sırasında bina önünde bekleyen aileleri ve yakınları, görevini yapan basın mensuplarına zorluk çıkarmıştı. Görüntü alınmasını engellemek isteyen aile yakınları gazetecilere, “Allah belanızı versin, biz çekilmesini istemiyoruz. Daha 18 yaşında” diyerek tepki göstermiş, şüphelilere ise “Çıkışın daha dik olacak, arkandayız oğlum” diyerek seslenmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin