Karabük’ün Safranbolu ilçesinde belediye tarafından 2021 yılında DSİ’den devralınan su arıtma tesisi tam kapasite ile çalışmalarını aralıksız sürdürürken günde 24 bin metreküp su arıtıyor.
Devlet Su İşleri tarafından yapımı tamamlanarak Safranbolu Belediyesi’ne devredilen Su Arıtma Tesisi modern yapısı, deneyimli kadrosu ile vatandaşlara temiz su içirebilmek için tam kapasite çalışmaya devam ediyor. Hızar ve ihtiyaç halinde başvurulan Bulak gibi Safranbolu’yu besleyen iki önemli su kaynağının buluştuğu su arıtma tesisinde, 8 otomasyon personeli, 1 biyolog, 1 laboratuvar teknikeri, 1 elektrik mühendisi, tesis şefi ve müdürü ile toplamda 13 personel, Safranbolu halkının temiz su tüketebilmesi için 7 gün 24 saat esası ile çalışmalarını sürdürüyor.
Kimya ve biyokimya olmak üzere 2 laboratuvarda biyologlar eşliğinde, kaynaklardan gelen suyun, TSE standartlarında belirtilen parametrelere uygunluğu denetlenirken, karıştırıcı ve durultucu ünitesi ile de tecrübeli personellerin nezaretinde tamamen arıtılan su Safranbolu halkının kullanımına sunuluyor. Öte yandan gözlem otomasyon sistemi ile kaynaklardan gelen suyun tesise girişinden çıkışına kadar 7-24 denetimi yapılıyor.
Safranbolu Belediyesi su arıtma tesisinde TSE standartlarına uygun olarak günde 24 bin metreküp su arıtımı yapılıyor. (İHA)


Modern Uygulama, Suyu Saf Hale Getiriyor
Ceset kokusu sanıldı, gerçek polisin eve girmesiyle ortaya çıktı
Gümüşhane’de bir apartmandan yayılan kötü koku paniğe neden oldu. Ekiplerin seferber olduğu olayda kokunun buzdolabında unutulan bozuk etlerden kaynaklandığı ortaya çıktı.
Olay, gece saatlerinde Hasanbey Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman sakinleri apartmanın giriş katından gelen ağır koku nedeniyle durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan ilk değerlendirmede kokunun ceset kokusu olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, evde yaşlı bir kadın ile genç bir kızın yaşadığı bilgisine ulaşıldı. Uzun süre ev sahibine ulaşmaya çalışan ekipler, daha sonra anahtarı temin etti. Savcılıktan alınan iznin ardından eve giren ekipler, ev içerisinde inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde apartmanı alarma geçiren kokunun evde elektrik sigortasının atması nedeniyle buzdolabında unutulan ve bozulan etlerden kaynaklandığı belirlendi. Olayın ardından ekipler normale dönerken, apartman sakinleri de rahat bir nefes aldı.


