Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Kasım, 2021 07:22 tarihinde yayınlandı
0

Modern Oto Galericiler Sitesi temeli atıldı

Motorlu taşıtlar alım ve satım merkezi olarak Bostanbükü/Adalar mevkiinde 22 bin metrekare arazi üzerine kurulacak olan Karabük Oto Galericiler Sitesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Temel atma törenine Vali Fuat Gürel’in yanı sıra Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Galericiler Sitesi Koop Başkanı Halil Sertkaya ile galerici esnafları katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Vali Gürel, “İlimiz için önemli bir yatırım, görev yaptığım süre boyunca sürekli gündemimizde olan bir konu idi sağolsun galerici esnaflarımız kendi aralarında Kooperatif olarak sorunun çözümüne katkı sundular, tebrik ediyorum. Galericilerin şehir dışında daha uygun ortamlarda şehir estetiğini bozmadan kendi içlerinde daha düzenli bir yapı oluşturup insanlarımızın daha rahat ve geniş ortamlarda alışveriş yapmalarına ihtiyaç vardı ve kendileri bu problemi çözdüler huzurlarınızda kooperatif Başkanımız ve arkadaşlarını tebrik ediyorum. Malumunuz şehrin değişik noktalarında kaldırımları da işgal ederek veya yol kenarlarında galericilik yapan arkadaşlarımız var, bunlar aslında çokda nizami durmuyor. Diğer taraftan buralara gelinilirse daha nizami daha ferah ortamlarda alışverişlerini gerçekleştirebilecekler. Ben bu yatırımda emeği geçen Kooperatif Başkanımıza, üyelerimize, galerici esnaflarımıza hayırlı olsun diyorum, teşekkür ediyorum. Destek veren kurumlarımıza, Belediye Başkanlıklarımıza, İl Özel İdaremize ve Ticaret Müdürlüğümüze katkılarından ötürü teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri tarafından butona basarak Karabük Oto Galericiler Sitesinin temeline ilk harç döküldü.

Karabük Safranbolu motorlu taşıtlar alım merkezi içinde 85 oto galerici dükkanı, idari binalar, eksper, sigorta, noter ve oto kuaför gibi hizmet alanları da bulunacak. Ayrıca oto alım satım merkezinde PTT, restoran, kafeterya, toplantı salonu gibi sosyal alanlarda hizmet verecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda cikan yanginda cami kullanilamaz hale geldi 1auyXhhr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.

Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin