blank
Haber Merkezi tarafından
07 Mart, 2025 15:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Mobbing’e Karşı Yeni Genelge Yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı, iş yerlerinde psikolojik tacizin önlenmesi ve sağlıklı bir çalışma ortamının sağlanmasına yönelik bir adım attı.

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni genelge, işçilerin haklarını korumayı ve iş yerlerinde psikolojik tacizle mücadele etmeyi hedefliyor.

Genelgenin öne çıkan maddelerine göre, işverenler, yöneticiler ve tüm çalışanlar, temel hak ve özgürlükleri ihlal edebilecek her türlü eylem ve davranıştan kaçınmak zorunda olacak. İş yerlerinde psikolojik tacizle mücadele, öncelikle işverenin sorumluluğunda olup, işveren ve yöneticiler, bu tür tacizlere yol açabilecek riskleri önceden belirleyip, koruyucu politikalar geliştirecek.

Ayrıca, iş yerlerinde psikolojik tacize yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmaları düzenlenecek. Bu eğitimlerde, çalışan hakları ve başvuru yöntemleri hakkında detaylı bilgi verilecek. Eğitimlerin yaygınlaştırılması için ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapılacak.

Psikolojik taciz iddialarının soruşturulmasında gizlilik ilkesi ön planda tutulacak ve çalışanların özel hayatları korunacak. Soruşturma süreçleri titizlikle yürütülüp, kişilerin itibarına zarar verilmeden çözüme kavuşturulacak. Ayrıca, toplu iş sözleşmelerine psikolojik tacizi önleyici hükümler eklenmesi sağlanacak.

ALO 170 hattındaki psikologlar, psikolojik tacize maruz kalan çalışanlara destek ve bilgilendirme sağlamaya devam edecek. Genelgede, iş yerlerinde psikolojik tacizle mücadelede tüm kurum ve çalışanların görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiği vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 14:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ustaoğlu’ndan bağımlılıkla mücadelede toplumsal mücadele çağrısı

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu, basının bağımlılıkla mücadelede kritik rol oynadığını vurguladı.

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu ve ekibi basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Programda konuşan Ustaoğlu, demokratik cumhuriyet rejimlerinde medyanın toplumun şekillenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bugün dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyayı, hatta birinci kuvvet olarak nitelendirebiliriz. Çünkü medya, toplumun yönlendirilmesinde bir numaralı rolü oynamaktadır" dedi.

Yeşilay'ın milletin ve özellikle gençliğin sağlığı için her alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Ustaoğlu, anaokulundan üniversiteye kadar toplumun her kademesinde yer aldıklarını söyledi.

Yeşilay'ın 1920 yılında kurulduğunu hatırlatan Ustaoğlu, "Kurulduğu günden bugüne ülkemizin maddi ve manevi sağlığı için çok büyük hizmetler ortaya koymuştur. Bugün bu hizmetlerin bir karşılığı olarak Dünya Yeşilay Teşkilatları Genel Başkanlığı görevini de üstlenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Karabük'ün bağımlılıklardan arındırılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, bağımlılıkların şehirde ciddi sosyal sorunlara yol açtığını belirtti.

Trafik kazalarından aile içi geçimsizliklere, toplumsal huzursuzluklardan bireyler arası çatışmalara kadar birçok problemin temelinde bağımlılıkların bulunduğunu dile getiren Ustaoğlu, "Bu sorunların yüzde 90'ından fazlası bağımlılığa düşmüş bireylerin sosyolojik problemlerinin bir yansımasıdır. Dengeli, düzenli bireyler yetiştirebilirsek, huzursuzluk şehrimizden kendiliğinden kaybolacaktır" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarını toplumun gözü, kulağı ve sesi olarak nitelendiren Ustaoğlu, medyanın önem verdiği konuların toplum tarafından da önemsendiğine dikkat çekti. Bu nedenle basın mensuplarını birer Yeşilay gönüllüsü olarak görmek istediklerini aktaran Ustaoğlu, Yeşilay'ın beş bağımlılıkla mücadele ettiğini söyledi.

Amaçlarının önce Karabük'te, ardından Türkiye'de ve dünyada insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet etmek olduğunu dile getiren Ustaoğlu, bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirtti. Ustaoğlu, "Sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyen, çocuğu için yardım talep eden herkese yol göstermek istiyoruz. Basın mensuplarımızdan da bu noktada vatandaşlarımızı doğru şekilde yönlendirmelerini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin