Mısır kostümü ile özel eğitimli çocuklara unutulmaz anlar yaşattılar
Sosyal medyada yaptığı danslarla adını ‘Çılgın Mısırcı’ olarak duyuran Yasin Yassıçayır ve arkadaşları mısır kostümü giyerek özel eğitimli çocukları hem eğlendirdi hem de mısırlarından ikram etti.
Karabük’te 10 yıldır mısır satışı yapan Yasin Yassıçayır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel eğitimli çocukları eğlendirmek için program hazırladı.
Arkadaşları ile Safranbolu ilçesinde bulunan bir özel eğitim merkezine giden Yassıçayır, hazırlattığı mısır kostümü ile eğlendirdiği çocuklara unutulmaz anlar yaşattı. Çocuklarla çeşitli oyunlar oynayan Yassıçayır ve arkadaşları pişirdiği mısırları da ikram etti.
Özel eğitimli çocuklara çok önem verdiğini ve onlar için program hazırlamaya karar verdiklerini belirten Yasin Yassıçayır, “Onları mutlu etmek beni daha çok mutlu ediyor. İnşallah 81 ilde de bu etkinliği gerçekleştirmek istiyorum. Etkinliğin sonuna doğru mısır ikramında bulunduk. Bizi çok hoş karşıladılar ve mutlu oldular. Bu imkanı verdikleri için teşekkür ederim" dedi.
Zonguldak’ta gıda denetimlerinde 105 kilo ürüne el konuldu
Zonguldak Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü grupları, kent merkezinde düzenlenen fuar, yöresel eserler pazarı ve tanıtım günleri üzere etkinliklerde besin kontrolleri gerçekleştirdi.
5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sıhhati, Besin ve Yem Kanunu" kapsamında yürütülen kontrollerde, stantlardaki kayıt evrakları, eserlerin etiketleme ve mevzuata uygunluğu, fatura ve irsaliye üzere izlenebilirliği sağlayan evraklar, süreksiz satış alanlarının fiziki şartları ile eserlerin uygun sıcaklıkta koruma edilip edilmediği denetim edildi.
Denetimlerde 2’si sucuk, 1’i salça, 1’i tereyağı, 1’i çay, 1’i zeytinyağı ve 1’i peynir olmak üzere toplam 7 numune alındı. Ayrıyeten 105 kilogram besin güvenilirliği koşullarını taşımayan esere el konuldu. Müdürlük, tespit edilen öbür uygunsuzluklarla ilgili mevzuat çerçevesinde idari yaptırım uygulandığını açıkladı. Vatandaşların inançlı ve sağlıklı besine ulaşabilmesi için kontrollerin aralıksız süreceği vurgulandı.