Minikler pazarcı oldu, sebze-meyve sattı - Karabük Haber Postası
minikler pazarci oldu sebze meyve satti c9ICdzn9 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mayıs, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Minikler pazarcı oldu, sebze-meyve sattı

Samsun’da “Matematik Seferberliği Projesi” çerçevesinde yapılan etkinlikte anaokulu öğrencileri meydanda kurulan pazar yerinde sebze ve meyve sattı. Miniklerin satış yapması renkli görüntüler oluşturdu.

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Matematik Her Yerde, Pazar Yeri” etkinliği gerçekleşti. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlarda anaokulu öğrencileri sebze ve meyve sattı. “Gel vatandaş gel” şeklinde bağıran öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu. Minik öğrenciler öğretmenleri ve velilerinin gözetiminde satış yaparken aynı zamanda da matematiği öğrenme fırsatı buldu. Toplama-çıkarma yapan minikler matematiği çok sevdiklerini söylediler.

“Alışverişi bir pazarcı gibi sergiliyorlar”

Proje hakkında bilgi veren Samsun Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, “Samsun okul öncesi kurumların eğitim gören öğrencilerimiz gerçek bir beceri olarak pazar yeri etkinliğini yapıyorlar. Bu noktada belirlenen amacımız matematik seferberliği projesi kapsamanda çocuklarımızın gerçek yaşamla ilgili kesitler sergilemesi ve bu noktada yaşayarak öğrenmelerini desteklemektir. Toplumumuzda bir değer olan pazar yeri aracılığı ile bu kazanımları gerçekleştirmek istiyoruz. Öğrenci ve velilerimiz yoğun bir şekilde katıldı. Milli Eğitim Bakanlığımızda yenilenen öğretim programları ile birlikte öğrencilerimizin merkeze alındığı, onların okul içi ve okul dışı deneyimler elde edebileceği ortamlar hazırlanması isteniyor. Böylece okul sürecinde onları gerçek yaşama hazırlamış oluyoruz. Öğretmenlerimiz bu çalışmayı planladı. Öğrencilerimiz bu etkinlik ile satışı doğrudan gerçekleştiriyorlar. Bu noktada alışverişi bir pazarcı gibi sergiliyorlar. Aynı zamanda bu noktada toplumsal kurallara, etik değerlere ve birbirlerine olan iletişimlere dikkat ediyorlar. Bu noktada birçok kazanımı çocuklarla birlikte gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ilkadim muhtarlariyla guvenlik toplantisi 1T4AfDGu
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0
0

İlkadım muhtarlarıyla güvenlik toplantısı

Samsun’da mahallelerde huzur ve güvenliğin artırılması amacıyla İlkadım ilçesinde görev yapan muhtarlarla kapsamlı bir güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş başkanlığında emniyet müdürlüğü binasında yapıldı. Toplantıda asayiş olaylarının önlenmesi, suç ve suçlularla mücadelede muhtarlarla koordinasyonun güçlendirilmesi, madde bağımlılığıyla mücadele, gençlerin suça sürüklenmesinin önlenmesi ve mahallelerde güven ortamının sürdürülebilirliği konuları ele alındı.

Toplantı sırasında muhtarların mahallelerine ilişkin sorun, talep ve önerileri tek tek dinlenerek not alındı. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı buluşmada, vatandaşların kamu hizmetlerine daha hızlı erişimi, olası risklerin önceden tespit edilmesi ve ihbar mekanizmalarının daha etkin kullanılması konularında değerlendirmelerde bulunuldu.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş yaptığı konuşmada, güvenli mahallelerin ancak iş birliğiyle mümkün olacağını vurgulayarak, muhtarların sahadaki en önemli paydaşlar olduğunu belirtti. Arıbaş, mahallelerdeki huzur ve güven ortamının güçlendirilmesi için birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’nün, “Güvenli mahalleler” hedefi doğrultusunda vatandaş odaklı polislik anlayışıyla tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin