Minik Yüreklere Işık Oldular - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Şubat, 2023 15:26 tarihinde yayınlandı
0
0

Minik Yüreklere Işık Oldular

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü Meslek Lisesi öğretmenleri ve personellerinden oluşan 15 kişilik teknik ekip Gaziantep Islahiye’de Çadır Anaokulu kurarak minik öğrencilerin afetin izlerini silmeye çalışıyorlar.

Karabük Meslek Liselerinin  öğretmenleri ve personelinden oluşan 15 kişilik teknik ekip Gaziantep İslahiye’de Çadır Anaokulu kurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda İslahiye’de geniş kapsamlı çalışma gerçekleştiren teknik personel, çadır anaokulu kurarak mink öğrencilerin yüreklerini ısıttılar.

Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda eğitim camiasının her ferdinin  çalışmalarını çeşitli alanlarda sürdürdüğünü  belirten  İl Millî Eğitim Müdürü  Nevzat Akbaş, “Deprem bölgemizde ihtiyaca hâsıl olan Çadır Anaokulunu teknik ekibimiz hava koşullarına aldırmadan çok hızlı bir şekilde kurarak minik öğrencilerimizin hizmetine sundu. Hummalı çalışmaların gerçekleştirildiği deprem bölgesinde Türkiye Tek Yürek şiarıyla çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Gönüllü öğretmen ve personelimiz sahada depremzedelerimizin yaralarını sarmaktadır. İlimizde ise ayni yardımlardan oluşan öncelikle uyku tulumu ve soba üretimi ile birlikte giyecek, temizlik ve hijyen malzemeleri, yardımları sürmektedir. İnşallah Koordinasyonlu devam eden bu zorlu süreci el birliği ve güç birliği ile aşacağız” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
turkiyenin lezzetleri kastamonuda bulustu ogrenciler yogun ilgi gosterdi eAmwWecU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’nin lezzetleri Kastamonu’da buluştu, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 7 farklı bölgeden 7 farklı kültür ve 7 farklı yemeğin yer aldığı stantlar yoğun ilgi gördü.

Kastamonu Üniversitesi tarafından 50. Turizm Haftası kutlamaları kapsamında gastronomi etkinliği düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’deki 7 coğrafi bölgeye ait öne çıkan yemekler ile bu yemeklerin hikayeleri ve kültürel açıdan değerleri anlatıldı. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Turizm Rehberlik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan yemekler, bahçede kurulan stantlarda öğrencilere tanıtıldı. Daha sonra yemekler, öğrencilere ikram edildi.

Etkinlikte konuşan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, “Hazırlanan yemeklerin ikramının yanı sıra, Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerimiz de bu hikayelerini ve bu bölgenin öne çıkan turizm değerlerini anlatıyorlar. Bizim bu etkinlikle amacımız, fakültemizin ormancılık ve tabiat turizmi misyonuna bir nebze olsa da katıda bulunmak. Ülkemizin turizm değerlerini, gastronomi değerlerini öne çıkarmak, bir farkındalık oluşturmak da istedik. Gelen kalabalıktan bunun oluştuğunu görmek mümkün. Hafta boyunca çok sayıda etkinliğimiz oldu. Bu sadece bir tanesi” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencisi ve Gastronomi Rehberlik Topluluğu Başkanı Edanur Doğanay ise, “Turizm Haftası’nda 7 bölgemizden 7 farklı kültür ve 7 farklı tarihi birleştirmek istedik. Gastronomi öğrencileri ve Rehberlik öğrencilerinin birleşmesiyle tam bir birlik olarak güzel bir organizasyon yaptık. Bölgelere ait yemeklerin yer aldığı stantların başına o bölgedeki arkadaşlarımızı yerleştirdik” diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi rehberlik öğrencisi Cemile Dibebiş de farklı kültürlerin yemeklerini bir arada görme ve tatma şansı bulduklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin