Minik Öğrenciler “Yaşama Yol Verdi” - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Mayıs, 2016 14:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Minik Öğrenciler “Yaşama Yol Verdi”

 

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü’nün 112 Acil Servisi’nin gereksiz aranmasını önlemek ve ambulanslara yol verilme bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği “Yaşama Yol Ver” Projesi  kapsamında İlkokul öğrencilerine eğitim verildi.

Atatürk İlkokulu çok amaçlı salonunda düzenlenen eğitime İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, İl Trafik Şube Müdürlüğü Komiser Fatih Boy, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Trafik kuralları ve emniyet kemerinin önemi hakkında film izleyen öğrencilere bilgilendirici broşür, etiket, silgi, kalem ve şapka hediye edildi. Salondaki bilgilendirme toplantısının ardından okulun bahçesinde düzenlenen etkinlikte ise ambulans ve ekipmanlarının nasıl kullanıldığı, emniyet kemerinin ve kaskın nasıl takıldığı görevliler tarafından öğrencilere anlatıldı. Çocuklar, ambulansa binerek içindeki cihazları ve tıbbi donanımı yakından görme şansı bulurken, Trafik polislerinin kullandığı motosiklete ve otoya binerek kask ve emniyet kemerinin nasıl takılacağını öğrendi.

Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, “112 Acil Yardım hattının hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle, gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalınmaktadır. 2015 yılında ilimizde 112 Acil Yardım hattımıza 228 bin 315 çağrı düşmüş ve bunlardan 22 bin985 çağrıya acil vaka çıkışı yapılmıştır. Sonuç olarak yapılan toplam 228 bin 315 çağrının yüzde 91’inin gereksiz veya asılsız olduğu görülmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan caglayana mescid i aksa tablolu ziyaret CIcOJ5bF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Çağlayan’a “Mescid-i Aksa” tablolu ziyaret

Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Evren Erkadam, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ı yeni hizmet binasında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Ziyaret sırasında Erkadam, Çağlayan’a el emeğiyle hazırlanan ve üzerinde Mescid-i Aksa’nın tasvir edildiği anlamlı bir tablo takdim etti. Tablonun manevi değerine vurgu yapan Erkadam, yeni hizmet binasının hayırlı hizmetlere vesile olmasını diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Başkanı Mustafa Çağlayan, nazik ziyareti ve anlamlı hediyesi için Erkadam’ara teşekkür etti. Görüşme, güncel çalışmalar üzerine yapılan istişarelerin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin