Minik güreşçiler, Türkiye şampiyonu olmak için Düzce’de ter döküyor - Karabük Haber Postası
minik guresciler turkiye sampiyonu olmak icin duzcede ter dokuyor THckNijW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Minik güreşçiler, Türkiye şampiyonu olmak için Düzce’de ter döküyor

Düzce’de düzenlenen Okul Sporları Minikler Güreş Türkiye Şampiyonası başladı. Bir sportmen, tuşla yenilince gözyaşlarına hakim olamadı. Küçük güreşçiyi rakibi, hakem ve antrenörü birlikte teselli etti.

Okul Sporları Federasyonu, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Düzce Güreş Federasyonu Vilayet Temsilciliği iştirakinde düzenlenen tertipte, 81 vilayetten gelen 400 minik güreşçi, Türkiye şampiyonu olabilmek için uğraş edecek. Toplam 4 gün sürecek şampiyonada pazar günü yapılacak final karşılaşmalarıyla Türkiye şampiyonu muhakkak olacak.

Bahçeşehir Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyona, hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılışta konuşan Düzce Valisi Selçuk Aslan, güreşin disiplin isteyen bir spor olduğunu vurgulayarak, “Ata sporumuz olan güreşte muvaffakiyete ulaşmak için çok çalışmak, ahlaklı olmak ve disiplinli davranmak gerekir. Tüm atletlerimize muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

Düzce Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü İsa Yazıcı da, “Okul sporları çerçevesinde düzenlenen bu değerli şampiyonaya 81 vilayetten güreşçiler ve teknik takımlar katıldı. Grekoromen ve hür tarz olmak üzere iki başka branşta gayret eden minik sportmenler, Türkiye şampiyonu olabilmek için büyük bir çaba gösteriyor” diye konuştu.

Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Postoğlu ise federasyon olarak amatör sportmenlerin her vakit yanlarında olduklarını vurgulayarak, “Bu şampiyonada gayret eden minik atletlerin gelecekte ulusal formayı giyeceğine inanıyor ve başarılarıyla gurur duyuyoruz” formunda konuştu.

“Minik güreşçilerimizi minderde gördükçe umutlarım artıyor”

Dünya ikincisi ve Avrupa şampiyonu eski ulusal güreşçi, tıpkı vakitte Güreş Federasyonu Düzce Vilayet Temsilcisi Ramazan Topal da, turnuva hakkında yaptığı açıklamada, “Bir vakitler bizler de bu minderde ter döküyorduk. Artık ise oğullarımız bu geleneği sürdürüyor. Minik güreşçilerimizi minderde gördükçe umutlarım artıyor. Onların ileride olimpiyatlarda ülkemizi temsil edeceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

Tuş ile yenilen sporcuyu teselli etmek kolay olamadı

Müsabakalar sırasında tuşla yenilen bir güreşçi gözyaşlarına hakim olamadı. Sporcuyu, rakibi ve hakem birlikte teselli etmeye çalıştı. Daha sonra antrenörü de devreye girerek öğrencisine moral vermeye çalıştı.

Minikler Türkiye Güreş Şampiyonası, 4 gün boyunca devam edecek. Pazar günü yapılacak final karşılaşmalarıyla şampiyonlar aşikâr olacak ve turnuva sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
89221e97 a8a5 4990 8f2d 9411711cc5fb
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
30 Nisan, 2026 15:43 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR’de Dijital Atılım

Türkiye’nin sanayileşme sürecinde öncü kuruluşlardan biri olan KARDEMİR, üretim altyapısını ileri teknolojiyle güçlendirmeye devam ediyor. Şirket, köklü üretim kültürünü çağın gereklilikleriyle birleştirerek yürüttüğü dijital dönüşüm çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Demir çelik sektöründeki deneyimini modern sistemlerle pekiştiren KARDEMİR, üretim süreçlerinde verimlilik, izlenebilirlik, kalite sürdürülebilirliği ve veri temelli yönetim anlayışını artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda hayata geçirilen kapsamlı dijital dönüşüm projeleri adım adım uygulanıyor.

Program dahilinde Yüksek Fırınlar ve Sinter tesislerinde toplam 16 adet Seviye 2 uzman sisteminin kurulumu ve modernizasyonu tamamlandı. Böylece üretim süreçlerinin daha etkin ve kontrollü şekilde yönetilmesine yönelik önemli bir aşama kaydedildi.

ÇELİK ÜRETİMİNDE YENİ NESİL KONTROL DÖNEMİ

Dijital dönüşüm sürecinin ikinci aşamasında Konverter tesisleri, Pota Fırınları ve Vakum tesisini kapsayan yeni bir Seviye 2 uzman sistemi projesi başlatıldı. Tüm tesislerin tek bir entegre altyapı altında birleştirilmesi hedeflenirken, veri bütünlüğünün güçlendirilmesi ve proses standardizasyonunun sağlanması amaçlanıyor.

Yaklaşık 15 ay sürmesi planlanan proje kapsamında, konverter proseslerinde şarjdan döküme kadar tüm aşamalarda ileri seviye matematiksel model tabanlı kontrol sistemleri devreye alınacak. Bu sayede malzeme miktarları ve oksijen kullanımının optimize edilmesi, hedef kalite değerlerine daha hassas şekilde ulaşılması ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi bekleniyor.

Gerçek zamanlı verilerle desteklenecek sistemler sayesinde oksijen üfleme kontrolü, döküm takibi ve katkı malzemesi optimizasyonu daha etkin şekilde yönetilecek.

VERİ ODAKLI ÜRETİM ANLAYIŞI

İkincil metalürji süreçlerinde de dijital dönüşümün etkisi hissedilecek. Pota fırınları ve vakum tesislerinde alaşımlama, sıcaklık yönetimi ve gaz giderme işlemleri daha hassas, otomatik ve veri odaklı sistemlerle kontrol edilecek.

Gerçek zamanlı hesaplamalar ve modellemeler sayesinde sıcaklık kontrolü ve kimyasal değerlerin yönetimi daha yüksek doğrulukla sağlanacak.

DAHA VERİMLİ VE ÇEVRE DOSTU ÜRETİM

Dijital dönüşüm kapsamında devreye alınacak sistemlerin enerji ve hammadde kullanımında verimliliği artırması hedefleniyor. Gelişmiş veri analizi ve matematiksel modeller sayesinde üretim parametrelerinin optimize edilmesiyle enerji tasarrufu sağlanacak, hatalı üretim kaynaklı kayıplar azalacak.

Bu gelişmelerin hem üretim maliyetlerini düşürmesi hem de karbon emisyonlarının azaltılmasına katkı sunması bekleniyor. Böylece KARDEMİR’in sürdürülebilir ve çevre dostu üretim vizyonu daha da güçlenecek.

KARDEMİR, köklü sanayi tecrübesini dijital teknolojilerle birleştirerek yüksek katma değerli üretim hedefi doğrultusunda dönüşüm çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin