Minik güreşçiler, Türkiye şampiyonu olmak için Düzce’de ter döküyor - Karabük Haber Postası
minik guresciler turkiye sampiyonu olmak icin duzcede ter dokuyor THckNijW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Minik güreşçiler, Türkiye şampiyonu olmak için Düzce’de ter döküyor

Düzce’de düzenlenen Okul Sporları Minikler Güreş Türkiye Şampiyonası başladı. Bir sportmen, tuşla yenilince gözyaşlarına hakim olamadı. Küçük güreşçiyi rakibi, hakem ve antrenörü birlikte teselli etti.

Okul Sporları Federasyonu, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Düzce Güreş Federasyonu Vilayet Temsilciliği iştirakinde düzenlenen tertipte, 81 vilayetten gelen 400 minik güreşçi, Türkiye şampiyonu olabilmek için uğraş edecek. Toplam 4 gün sürecek şampiyonada pazar günü yapılacak final karşılaşmalarıyla Türkiye şampiyonu muhakkak olacak.

Bahçeşehir Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyona, hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılışta konuşan Düzce Valisi Selçuk Aslan, güreşin disiplin isteyen bir spor olduğunu vurgulayarak, “Ata sporumuz olan güreşte muvaffakiyete ulaşmak için çok çalışmak, ahlaklı olmak ve disiplinli davranmak gerekir. Tüm atletlerimize muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

Düzce Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü İsa Yazıcı da, “Okul sporları çerçevesinde düzenlenen bu değerli şampiyonaya 81 vilayetten güreşçiler ve teknik takımlar katıldı. Grekoromen ve hür tarz olmak üzere iki başka branşta gayret eden minik sportmenler, Türkiye şampiyonu olabilmek için büyük bir çaba gösteriyor” diye konuştu.

Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Postoğlu ise federasyon olarak amatör sportmenlerin her vakit yanlarında olduklarını vurgulayarak, “Bu şampiyonada gayret eden minik atletlerin gelecekte ulusal formayı giyeceğine inanıyor ve başarılarıyla gurur duyuyoruz” formunda konuştu.

“Minik güreşçilerimizi minderde gördükçe umutlarım artıyor”

Dünya ikincisi ve Avrupa şampiyonu eski ulusal güreşçi, tıpkı vakitte Güreş Federasyonu Düzce Vilayet Temsilcisi Ramazan Topal da, turnuva hakkında yaptığı açıklamada, “Bir vakitler bizler de bu minderde ter döküyorduk. Artık ise oğullarımız bu geleneği sürdürüyor. Minik güreşçilerimizi minderde gördükçe umutlarım artıyor. Onların ileride olimpiyatlarda ülkemizi temsil edeceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

Tuş ile yenilen sporcuyu teselli etmek kolay olamadı

Müsabakalar sırasında tuşla yenilen bir güreşçi gözyaşlarına hakim olamadı. Sporcuyu, rakibi ve hakem birlikte teselli etmeye çalıştı. Daha sonra antrenörü de devreye girerek öğrencisine moral vermeye çalıştı.

Minikler Türkiye Güreş Şampiyonası, 4 gün boyunca devam edecek. Pazar günü yapılacak final karşılaşmalarıyla şampiyonlar aşikâr olacak ve turnuva sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta trafik kazasi kamerada 2 yarali MX9j33eC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta trafik kazası kamerada: 2 yaralı

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgilere göre, C.E. idaresindeki 67 TN 846 plakalı otomobil, karşı yönden gelen M.T. yönetimindeki 21 AGU 680 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada sürücü C.E. ile araçta yolcu olarak bulunan H.E. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

Yaralıların tedavisine başlanırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin