Minik eller büyük hayaller ile bilimsel bitki çizimi yaptı - Karabük Haber Postası
minik eller buyuk hayaller ile bilimsel bitki cizimi yapti P21LI9I8 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2024 00:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Minik eller büyük hayaller ile bilimsel bitki çizimi yaptı

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde ana sınıfı öğrencileri, “minik eller büyük hayaller” etkinliğinde bilimsel bitki çizimi yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü projeye uygun olarak Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde eğitim gören Ana Sınıfı öğrencileri ile geleneksel sanatlar ile kültürel mirasın tanıtılması, öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturulması ve yeteneklerini keşfetmeleri amacıyla; “Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor” temasıyla “Minik Eller, Büyük Hayaller” adlı etkinlikler kapsamında “ Bilimsel Bitki Çizimi ve Ressamlığı” etkinliği gerçekleştirildi.

Sanat ve Tasarım alanı Usta Öğreticisi Çiğdem Sude Karabacak ve anasınıfı öğretmenleri Ayşe Aslan Akbağ ile Melike Çoraman’ın nezaretinde öğrenciler ilgi duydukları bitkileri inceleyip bitkileri doğru, olduğu gibi, görülen şekilde kağıda karakalem çizimini yaptıktan sonra akrilik ve sulu boya kullanılarak boyaması yaptı. Hüsn-i Hat,Ebru,Tezhib, Minyatür,Çini,Kat-ı, Cilt sanatı gibi Geleneksel Türk Sanatları içinde yer alan Bilimsel Bitki Çizimi ve Ressamlığı sanatının ana sınıfı öğrencilerine tanıtılması amacıyla öncelikle Halk Eğitimi Merkezinin bahçesinde yer alan ağaç, çiçek ve bitkilerin gözlenerek incelemesi yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Satılmış Erenoğlu Geleneksel Türk Sanatlarının tanıtılması amacıyla Gökçebey’deki okullarda yıl içerisinde değişik etkinliklerin uygulanabilmesi için planlama ve organizasyonların yapılacağını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte samanlik ve odunluk yanginda kule dondu RzNSUh5b
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te samanlık ve odunluk yangında küle döndü

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde samanlık ve odunlukta çıkan yangın hasara yol açtı.

Yangın, Kapucu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adem K.’ye ait samanlık ve odunlukta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, samanlık ve odunluğu tamamen sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında samanlık ve odunluk kullanılamaz hale geldi.

Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin