Reklam
Reklam
20240525aw212679 0 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2024 13:38 tarihinde yayınlandı
0

Minik arkeologlar iş başında

Bodrum Belediyesi tarafından Dünya Müzeler Haftası kapsamında anaokulu öğrencilerine arkeolog mesleğini tanıtmak ve müzecilik hakkında bilgi vermek için etkinlik düzenlendi.

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Bodrum Belediye AŞ anaokulları iş birliğinde Umurça Park arkeopark alanında arkeolojik kazı etkinliği düzenlendi. Etkinlikte önceden hazırlanan parkurlarda kumun altına saklanmış, Bodrum’un antik tarihinden yakın tarihine kadar önemli yeri olan amfora ve diğer antik eserlerin minik replikalarını bulma yarışı düzenlendi. Eğlenerek öğrenme yöntemiyle arkeolojiyi öğretmeyi ve mesleği tanıtmayı amaçlayan etkinlikte öğrenciler, buldukları eserleri heyecanla öğretmenlerine teslim etti. Etkinlik sonunda öğrencilere buldukları eserler hediye edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
e 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Mayıs, 2026 14:22 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de ‘19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na’ Konferansı düzenlendi

Karabük Üniversitesinde düzenlenen “19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na” adlı konferansta Millî Mücadele sürecinden Türkiye Yüzyılı vizyonuna uzanan tarihi gelişmeler ele alındı.

Karabük Üniversitesinde “19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na” başlıklı konferans, Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan KBÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurgün Koç, Millî Mücadele sürecine dair bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Koç, Ankara’nın Millî Mücadele’deki kritik rolüne dikkat çekerek, Mustafa Kemal Paşa’nın bu şehri merkez olarak seçmesinde halkın güçlü desteğinin belirleyici olduğunu vurguladı. Havza ve Amasya genelgelerinin bağımsızlık mücadelesinin temelini oluşturduğunu ifade eden Koç, bu süreçte halkın ve yerel aktörlerin katkısının büyük önem taşıdığını belirtti. İç isyanlar ve işgallerle eş zamanlı yürütülen mücadelenin, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla daha kurumsal bir yapıya kavuştuğunu dile getirdi.

Konuşmasında Türkiye Yüzyılı vizyonuna da değinen Koç, özellikle eğitim ve liyakatin önemine vurgu yaparak gençlere çalışmanın ve ülkeye katkı sağlamanın değerini hatırlattı. Konferansa, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Program sonunda Prof. Dr. Nurgün Koç’a katkılarından dolayı, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin