Reklam
Reklam

Minecan hemşirenin ölümüne valilikten inceleme

minecan hemsirenin olumune valilikten inceleme
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Şubat, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
0

Amasya’da hemşire Minecan Tek’in soğuk algınlığı şikayetiyle tedavi gördüğü misyon yaptığı hastanede “domuz gribi” nedeniyle mevti sonrasında Amasya Valiliği inceleme başlattı.

Önceki gün vefat eden Minecan hemşireye Allah’tan rahmet, ailesine ve sıhhat topluluğuna başsağlığı dileyen Amasya Valisi Başkan Bakan, “Bu konuyla ilgili inceleme talimatı vereceğiz. Mevzuyla ilgili bir vali yardımcımızı görevlendireceğiz. İnşallah farklı bir şey de çıkmaz” dedi.

32 yaşında hayata gözlerini yuman Tek, 6 Şubat’ta gribal enfeksiyon kuşkusuyla 4 yıldır çalıştığı Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne müracaat etti. Gribal enfeksiyonla ilgili müdahale yapıldıktan sonra konutuna gitti.

Ertesi günü misyon yaptığı koroner ağır bakım servisindeki nöbetine gelen Minecan hemşirenin kendisini âlâ hissetmemesi üzerine tedavisine tekrar başlandığını hatırlatıp durumunun kötüleştiğine işaret eden Vali Lider Bakan, “Maalesef gribal enfeksiyonlarda bu cins komplikasyonlar gelişebiliyor. Gribal enfeksiyona sebep olan virüsün kalp zarıyla buluşması sonucu kalbin pompalamada büyümeme haliyle ortaya çıkan bir durum. Bu bahisle ilgili inceleme talimatı vereceğiz. Hususla ilgili bir vali yardımcımızı görevlendireceğiz. İnşallah farklı bir şey de çıkmaz” diye konuştu.

Bir hemşire daha tedavi altında

Habercilerin tıpkı hastanede öbür bir hemşirenin daha misal bir biçimde tedavi gördüğü sorusunu cevaplayan Bakan, “Bir hemşiremizin daha gribal enfeksiyondan ötürü tedavisi hastanede yapılıyor. Lakin rastgele bir tedavisi an itibariyle yok” halinde konuştu.

Mesai arkadaşları tarafından memleketi Iğdır’a gönderilen Minecan Tek, gözyaşları içinde son seyahatine uğurlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kumluca’da yangın paniği

kumlucada yangin panigi pgRGqnL4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde otluk alanda çıkan yangın paniğe neden oldu.

Kumluca beldesinde Çay Kenarı mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saat 21.00 sıralarında çıkan yangını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Paniğe neden olan yangına müdahale eden ekipler, kısa sürede alevleri kontrol altına aldı. Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenilirken, yaşanan olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yangının çıkış nedeni ise yapılacak araştırmanın ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin