Reklam
Reklam
minecan hemsirenin olumune valilikten inceleme
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Şubat, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
0

Minecan hemşirenin ölümüne valilikten inceleme

Amasya’da hemşire Minecan Tek’in soğuk algınlığı şikayetiyle tedavi gördüğü misyon yaptığı hastanede “domuz gribi” nedeniyle mevti sonrasında Amasya Valiliği inceleme başlattı.

Önceki gün vefat eden Minecan hemşireye Allah’tan rahmet, ailesine ve sıhhat topluluğuna başsağlığı dileyen Amasya Valisi Başkan Bakan, “Bu konuyla ilgili inceleme talimatı vereceğiz. Mevzuyla ilgili bir vali yardımcımızı görevlendireceğiz. İnşallah farklı bir şey de çıkmaz” dedi.

32 yaşında hayata gözlerini yuman Tek, 6 Şubat’ta gribal enfeksiyon kuşkusuyla 4 yıldır çalıştığı Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne müracaat etti. Gribal enfeksiyonla ilgili müdahale yapıldıktan sonra konutuna gitti.

Ertesi günü misyon yaptığı koroner ağır bakım servisindeki nöbetine gelen Minecan hemşirenin kendisini âlâ hissetmemesi üzerine tedavisine tekrar başlandığını hatırlatıp durumunun kötüleştiğine işaret eden Vali Lider Bakan, “Maalesef gribal enfeksiyonlarda bu cins komplikasyonlar gelişebiliyor. Gribal enfeksiyona sebep olan virüsün kalp zarıyla buluşması sonucu kalbin pompalamada büyümeme haliyle ortaya çıkan bir durum. Bu bahisle ilgili inceleme talimatı vereceğiz. Hususla ilgili bir vali yardımcımızı görevlendireceğiz. İnşallah farklı bir şey de çıkmaz” diye konuştu.

Bir hemşire daha tedavi altında

Habercilerin tıpkı hastanede öbür bir hemşirenin daha misal bir biçimde tedavi gördüğü sorusunu cevaplayan Bakan, “Bir hemşiremizin daha gribal enfeksiyondan ötürü tedavisi hastanede yapılıyor. Lakin rastgele bir tedavisi an itibariyle yok” halinde konuştu.

Mesai arkadaşları tarafından memleketi Iğdır’a gönderilen Minecan Tek, gözyaşları içinde son seyahatine uğurlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alevlere teslim olan ev kullanilmaz hale geldi vwDlIGDh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mayıs, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde soba parlaması neticesinde alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi.

Olay, Hanönü ilçesine bağlı Akşasu köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasan Özmen’e ait evde sobanın parlaması neticesinde alevlerin sıçradığı evde yangın çıktı. Yangın sırasında evde bulunan vatandaşlar, pencereleri kullanarak dışarı çıktı.

112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilen ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken ev kullanılmaz hale geldi.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin