Minecan hemşirenin ölümüne valilikten inceleme - Karabük Haber Postası
minecan hemsirenin olumune valilikten inceleme bW8iUxlJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Şubat, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Minecan hemşirenin ölümüne valilikten inceleme

Amasya’da hemşire Minecan Tek’in soğuk algınlığı şikayetiyle tedavi gördüğü misyon yaptığı hastanede “domuz gribi” nedeniyle mevti sonrasında Amasya Valiliği inceleme başlattı.

Önceki gün vefat eden Minecan hemşireye Allah’tan rahmet, ailesine ve sıhhat topluluğuna başsağlığı dileyen Amasya Valisi Başkan Bakan, “Bu konuyla ilgili inceleme talimatı vereceğiz. Mevzuyla ilgili bir vali yardımcımızı görevlendireceğiz. İnşallah farklı bir şey de çıkmaz” dedi.

32 yaşında hayata gözlerini yuman Tek, 6 Şubat’ta gribal enfeksiyon kuşkusuyla 4 yıldır çalıştığı Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne müracaat etti. Gribal enfeksiyonla ilgili müdahale yapıldıktan sonra konutuna gitti.

Ertesi günü misyon yaptığı koroner ağır bakım servisindeki nöbetine gelen Minecan hemşirenin kendisini âlâ hissetmemesi üzerine tedavisine tekrar başlandığını hatırlatıp durumunun kötüleştiğine işaret eden Vali Lider Bakan, “Maalesef gribal enfeksiyonlarda bu cins komplikasyonlar gelişebiliyor. Gribal enfeksiyona sebep olan virüsün kalp zarıyla buluşması sonucu kalbin pompalamada büyümeme haliyle ortaya çıkan bir durum. Bu bahisle ilgili inceleme talimatı vereceğiz. Hususla ilgili bir vali yardımcımızı görevlendireceğiz. İnşallah farklı bir şey de çıkmaz” diye konuştu.

Bir hemşire daha tedavi altında

Habercilerin tıpkı hastanede öbür bir hemşirenin daha misal bir biçimde tedavi gördüğü sorusunu cevaplayan Bakan, “Bir hemşiremizin daha gribal enfeksiyondan ötürü tedavisi hastanede yapılıyor. Lakin rastgele bir tedavisi an itibariyle yok” halinde konuştu.

Mesai arkadaşları tarafından memleketi Iğdır’a gönderilen Minecan Tek, gözyaşları içinde son seyahatine uğurlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
22 7
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 12:02 tarihinde yayınlandı
0
0

23 Nisan coşkusu Güleç Çocuk Evleri’nde yaşandı

Koruma altındaki çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kask Kafalılar Motosiklet Derneği’nin katkılarıyla dolu dolu kutladı.

Devletin koruması ve şefkatli himayesi altındaki çocuklar, 23 Nisan’ın eşsiz sevincini yüreklerinde hissederek doyasıya yaşadı. Güleç Çocuk Evleri Sitesi’nde düzenlenen özel etkinlikte, Kask Kafalılar Motosiklet Derneği’nin gönüllü katkılarıyla çocuklar adeta bir bayram masalının içinde yer aldı.

Gülüşlerin çoğaldığı, umutların büyüdüğü ve neşenin her köşeyi sardığı anlarda çocukların gözlerindeki ışıltı, yarınlara dair umut verdi. Her bir kahkaha ve sevinç çığlığı, sevginin, ilginin ve birlikteliğin ne denli kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Etkinliğe ilişkin açıklamada, “Bir çocuğun yüzündeki tebessüm, dünyaya açılan en güzel kapıdır” ifadelerine yer verildi. Çocukların mutluluğuna ortak olan Kask Kafalılar Motosiklet Derneği’ne yürekten teşekkür edildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığı bu özel günde, çocukların neşesinin en büyük güç ve en aydınlık yarın olduğu vurgulandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin