Reklam
Reklam
milyonlarca ceza kesilen bu iki firma devleti bile umursamiyor pwSqc2IQ jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Milyonlarca ceza kesilen bu iki firma devleti bile umursamıyor

Beyaz et sektörünün devleri Beypiliç ve Erpiliç firmaları, çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle kesilen milyonlarca lira cezalara rağmen yine durmadı. Çevreyi kirletmekten bir türlü vazgeçmeyen bu iki firmaya son olarak toplamda 1 milyon 393 bin 755 lira ceza kesildi.

Bolu’da faaliyet gösteren ve beyaz et sektöründe piyasayı belirleyici konumda bulunan Beypiliç ve Erpiliç firmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün radarından çıkamadı. Zehirli atıklarını, kesimhanelerinin yanından geçen Büyüksu Deresi’ne boşalttıkları için milyonlarca ceza yiyen firmalar, dereyi kirletmekten yılmadı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan son denetim neticesinde 2 firmaya toplamda 1 milyon 393 bin 755 lira ceza kesildi.

Hem havayı hem suyu kirletmekten ceza yediler

Erpiliç firmasının kesimhane tesisine yapılan koku ölçümü testinde değerlerin kötü çıkmasında dolayı 38 bin lira ve arıtmasından geçirdikleri suyun numunelerinde yeterli değerleri sağlamadıkları gereğiyle 464 bin 580 lira para cezası kesildi.

24 saat atıksu izleme sistemine bile aldırış etmediler

Beypiliç firmasının dereye atık sularını deşarj ettiği hattın çıkışına ekipler tarafından 24 saat atıksu izleme sistemi (SAİS) takılarak mühürlendi. Beypiliç’in boşalttığı su SAİS sayesinde anlık olarak takip edilmeye başlandı. Sisteme aldırış etmeyen Beypiliç firması, (SAİS) tarafından atıksuların yeterince arıtılmadan deşarj edildiği tespit edildi. Çevreyi kirletmek suçundan firmaya 929 bin 170 lira ceza kesildi. Kuluçka tesislerinin atıksularından da numune alan ekipler, suyun değerini laboratuvar ortamında inceledi. Olumsuz değerlere sahip olan firmaya ayrıca 464 bin 585 lira daha cezai işlem uygulanarak savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda narkotikten pes pese operasyon gozaltina alinan 8 kisi adliyeye sevk edildi lsrcrAvw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da narkotikten peş peşe operasyon: Gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi

Samsun’da narkotik ekiplerince Atakum ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda çok sayıda uyuşturucu madde ile 275 bin 800 TL ele geçirilirken, 8 şüpheli gözaltına alındı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucuyla mücadele kapsamında Atakum ve İlkadım ilçelerinde operasyon düzenlendi. Atakum ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda S.A. ve M.Ş.’nin bulunduğu adreste yapılan aramada 600 gram skunk, 6 adet extacy hap, 2 adet hassas terazi ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 275 bin 800 TL ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

İlkadım ilçesinde düzenlenen başka bir operasyonda ise M.G.Ö. (17), K.D., M.İ.H. ve Y.Y.’nin bulunduğu adreste yapılan aramada 700 adet sentetik ecza ele geçirildi. Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı. Aynı ilçede gerçekleştirilen diğer operasyonda da E.A. ve Y.E.K.’nin üzerleri ile ikametlerinde yapılan aramada 183 adet sentetik ecza bulundu. 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatılarak gözaltına alındı. Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konulurken, toplam 8 şüpheli bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin