Milli Voleybolcular, Başarılarına Avrupa Şampiyonluğunu da Eklemek İstiyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Mayıs, 2023 13:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Milli Voleybolcular, Başarılarına Avrupa Şampiyonluğunu da Eklemek İstiyor

Karabük’teki 11. Avrupa İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası’na katılacak olan İşitme Engelli Kadın Milli Voleybol Takımı, kürsüde yer alma adına günde çift antrenman yapıyor.

Olimpiyat ve dünya şampiyonu unvanına sahip İşitme Engelli Kadın Milli Voleybol Takımı, Karabük’te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için çalışmalarını sürdürüyor. Günde çift antrenmanla tempoyu artıran milli sporcular, ipi göğüsleyip, Avrupa şampiyonluğunu elde etmek istiyor.

İşitme Engelliler Voleybol Milli Takım Başantrenörü Osman Çarkçı, “Şimdi sıra Avrupa Şampiyonası’na geldi. Karabük artık bizim memleketimiz. Çok güzel imkanlarla çalışıyoruz. İl Müdürümüz Coşkun bey sağ olsun, salonları, kondisyon merkezlerini açtı. Gayet güzel bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Umarım kadın voleybol takımımız olimpiyattaki başarısını burada tekrarlayacaktır. Evimizdeyiz, rakiplerimizin hepsini tanıyoruz. Aynı rakiplerle burada mücadele edeceğiz” dedi.
Birinci olarak ipi göğüsleyeceklerini ifade eden Çarkçı, hedeflerinin Türk Bayrağı’nı dalgalandırmak olduğunu söyledi. Sporseverleri maça davet eden Osman Çarkçı, “Çok zevkli, çok güzel karşılaşmalar olacak. Bizlere destek olurlarsa çok memnun oluruz. Beraberce başarmamız lazım. Birlik ve beraberlik en güzel şey. Türkiye’yi halkımızla temsil etmek bizim için en mutlu şeydir” diye konuştu.
5 senedir milli takım formasını terleten Sinem Başgöynük ise her gün çift antrenman yaparak hazırlandıklarını aktararak, “Karabük’ün bize uğurlu geldiğine inanıyoruz ve burada olmaktan da mutluyuz. Biz dünya şampiyonu ve olimpiyat şampiyonu olan bir takımız. Avrupa şampiyonu olacağımıza da inanıyoruz” ifadelerini kullandı.(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbuden webometrics siralamasinda onemli yukselis I5rFmVBY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’den Webometrics sıralamasında önemli yükseliş

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Webometrics sıralamasında Türkiye’de 36’ncı, dünyada 1475’inci sıraya yükseldi.

Karabük Üniversitesi, yükseköğretim kurumlarının akademik üretim, dijital görünürlük ve uluslararası etkileşim düzeylerini ölçen Webometrics sıralamalarında son yıllarda dikkat çekici bir yükseliş sergiledi.

Webometrics verilerine göre üniversite, Türkiye sıralamasında 2022 yılında 41’inci sırada yer alırken 2026 yılında 36’ncı sıraya yükseldi. Küresel sıralamada ise 2022’de 2037’nci sırada bulunan KBÜ, 2026 yılında 1475’inci sıraya çıkarak 562 basamak ilerleme kaydetti.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada, üniversitenin araştırma odaklı ve uluslararası etkileşimi güçlü bir yükseköğretim yaklaşımı benimsediğini belirtti.

Rektör Kırışık, Webometrics sıralamasındaki yükselişin bilimsel üretim, dijitalleşme çalışmaları ve akademik görünürlükteki gelişimi ortaya koyduğunu ifade ederek, üniversitenin akademik altyapısını güçlendirmeye ve nitelikli çalışmalar üretmeye devam edeceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin