Milli takıma seçilen bedensel engelli basketbolcu Avrupa Şampiyonası’nda ter dökecek
Karabük Demirkartal Gençlik ve Spor Kulübü'nün 18 yaşındaki oyuncusu Bilal Mert Taşoğlu, 22 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Erkek Milli Basketbol Takımı ile Avrupa şampiyonluğu hedefliyor.
Tekerlekli Sandalye Süper Ligi'nde Karabük Demirkartal GSK forması giyen Bilal Mert Taşoğlu 19-30 Haziran tarihlerinde İspanya'da düzenlenecek U22 Avrupa Şampiyonası'nda 22 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Erkek Milli Basketbol Takımı'nın 12 kişilik milli takım kadrosunda yer aldı.
Küçük yaşlardan beri Galatasaray taraftarı olduğunu ve futbolcu olma hayali olduğunu söyleyen Bilal Mert Taşoğlu o zamanlar Kardemir Karabükspor Bedensel Engelli Basketbol Takımı forması giyen Cemal Kurt'un tavsiyesi ile basketbola yöneldiğini söyledi. Yaklaşık 10 yıldır basketbol oynayan Taşoğlu bu süreç boyunca başta ailesi olmak üzere destek olan herkese teşekkür etti.
Kardemir Karabükspor'da basketbola başladığını belirten Taşoğlu, “4-5 sene Karabükspor'daydım. Sonra bir ayrılık oldu. Maalesef kulüp kapandı. Karabük Demirkartal GSK kuruldu. Orada da 3.Lig ve 2.Lig'i namağlup bitirerek 1.Lig'e yükseldik. Orada bir sene aksilik olsa da ikinci senemizde Süper Lig'e yükseldik. İnşallah orada da şampiyonluk istiyoruz. Taraftarlarımız sağ olsun. Ağabeylerim hepsi çok yardımları oldu bana. Hepsinin emeği var bende” dedi.
“Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olup kupayı getirmek istiyoruz”
Taşoğlu daha önce 23 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Erkek Milli Basketbol Takımı'nda oynadığını vurgulayarak, “Dünya şampiyonasında oynadık. Tayland'da yapıldı o da. Maalesef iyi geçmedi. Maalesef diyorum aslında iyi bir şey ama o kadar finale gidip finalde kaybetmek bizi üzdü. Dünya ikincisi olduk. Japonya'ya 5 sayı farkla kaybettik. İnşallah bu sene Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olup kupayı getirmek istiyoruz. 14-19 Haziran arasında Ankara'da bir kamp gerçekleştirilecek. 19 Haziran'da İspanya'ya uçacağız. 19-30 Haziran arasında da turnuvamız gerçekleşecek” şeklinde konuştu.
Milli takıma davet alması ile ilgili olarak Taşoğlu, “Anlatılmaz bir duygu. Gerçekten çok mutluyum. Ülkemi temsil etmek Küçükken diyordum ya futbolcu olacağım diye. Futbolcu olarak milli takımı hayal ediyorum da basketbolda hayal etmiyorum milli takımı. Önümde böyle bir imkan var. Ailemi, Karabük'ü, ülkemi gururlandırmak için sabırsızlıkla bekliyorum. İlerde A Milli Takım'da oynama hayalim var tabi ki. 2028 yılında Los Angeles'ta düzenlenecek olimpiyat oyunları var. Orayı çok istiyorum. Onun için de çok çalışacağım. Elimden gelen her şeyi yapacağım” ifadelerini kullandı.
>>>VİDEO<<<
Eşini öldürüp kaçmıştı, ormanlık alanda parçalanmış cesedi bulundu
Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde 2 ay evvel eşini evvel bıçakla yaralayan akabinde tüfekle vurarak öldürdükten sonra ormanlık alana kaçan şahsın ormanlık alanda yabani hayvanlar tarafından parçalanmış cesedi bulundu.
Edinilen bilgiye nazaran, Vakfıkebir ilçesine bağlı Karatepe Mahallesi’nde 9 Ağustos 2025 günü meydana gelen olayda Mustafa Sağlam (38), eşi Tuğba Sağlam’ı banyoda bıçakladı. Eşini bıçakladıktan sonra yanında bulunan otomatik av tüfeğiyle ateş açan Mustafa Sağlam, eşini yaraladıktan sonra elindeki otomatik av tüfeği ile ormanlık alana kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından yapılan incelemede Tuğba Sağlam’ın hayatını kaybettiği belirlendi.
Mustafa Sağlam’ın olay sonrası yakalanması için jandarma grupları geniş çaplı operasyon başlatılırken, operasyona çok sayıda JASAT ve Jandarma Özel Harekat Timleri de katıldı. 2 aydır süren çalışmalara karşın Sağlam’a ulaşılamazken, son olarak Karatepe mahallesinde ormanlık alanda yabani hayvanlar tarafından parçalanmış bir erkek cesedi bulundu. Ceset otopsi için Trabzon İsimli Tıp Kurumuna gönderilirken, yapılan otopside cesedin Mustafa Sağlam’a ilişkin olduğu belirlendi. Sağlam’ın intihar ettikten sonra cesedinin bölgedeki yırtıcı hayvanlar tarafından parçalanmış olabileceği kuşkusu üzerinde duruluyor.