Milli takıma seçilen bedensel engelli basketbolcu Avrupa Şampiyonası'nda ter dökecek - Karabük Haber Postası
MIII jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2024 11:35 tarihinde yayınlandı
0
0

Milli takıma seçilen bedensel engelli basketbolcu Avrupa Şampiyonası’nda ter dökecek

Karabük Demirkartal Gençlik ve Spor Kulübü’nün 18 yaşındaki oyuncusu Bilal Mert Taşoğlu, 22 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Erkek Milli Basketbol Takımı ile Avrupa şampiyonluğu hedefliyor.

Tekerlekli Sandalye Süper Ligi’nde Karabük Demirkartal GSK forması giyen Bilal Mert Taşoğlu 19-30 Haziran tarihlerinde İspanya’da düzenlenecek U22 Avrupa Şampiyonası’nda 22 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Erkek Milli Basketbol Takımı’nın 12 kişilik milli takım kadrosunda yer aldı.
Küçük yaşlardan beri Galatasaray taraftarı olduğunu ve futbolcu olma hayali olduğunu söyleyen Bilal Mert Taşoğlu o zamanlar Kardemir Karabükspor Bedensel Engelli Basketbol Takımı forması giyen Cemal Kurt’un tavsiyesi ile basketbola yöneldiğini söyledi. Yaklaşık 10 yıldır basketbol oynayan Taşoğlu bu süreç boyunca başta ailesi olmak üzere destek olan herkese teşekkür etti.
Kardemir Karabükspor’da basketbola başladığını belirten Taşoğlu, “4-5 sene Karabükspor’daydım. Sonra bir ayrılık oldu. Maalesef kulüp kapandı. Karabük Demirkartal GSK kuruldu. Orada da 3.Lig ve 2.Lig’i namağlup bitirerek 1.Lig’e yükseldik. Orada bir sene aksilik olsa da ikinci senemizde Süper Lig’e yükseldik. İnşallah orada da şampiyonluk istiyoruz. Taraftarlarımız sağ olsun. Ağabeylerim hepsi çok yardımları oldu bana. Hepsinin emeği var bende” dedi.

AW221978 02 scaled

“Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olup kupayı getirmek istiyoruz”
Taşoğlu daha önce 23 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Erkek Milli Basketbol Takımı’nda oynadığını vurgulayarak, “Dünya şampiyonasında oynadık. Tayland’da yapıldı o da. Maalesef iyi geçmedi. Maalesef diyorum aslında iyi bir şey ama o kadar finale gidip finalde kaybetmek bizi üzdü. Dünya ikincisi olduk. Japonya’ya 5 sayı farkla kaybettik. İnşallah bu sene Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olup kupayı getirmek istiyoruz. 14-19 Haziran arasında Ankara’da bir kamp gerçekleştirilecek. 19 Haziran’da İspanya’ya uçacağız. 19-30 Haziran arasında da turnuvamız gerçekleşecek” şeklinde konuştu.
Milli takıma davet alması ile ilgili olarak Taşoğlu, “Anlatılmaz bir duygu. Gerçekten çok mutluyum. Ülkemi temsil etmek Küçükken diyordum ya futbolcu olacağım diye. Futbolcu olarak milli takımı hayal ediyorum da basketbolda hayal etmiyorum milli takımı. Önümde böyle bir imkan var. Ailemi, Karabük’ü, ülkemi gururlandırmak için sabırsızlıkla bekliyorum. İlerde A Milli Takım’da oynama hayalim var tabi ki. 2028 yılında Los Angeles’ta düzenlenecek olimpiyat oyunları var. Orayı çok istiyorum. Onun için de çok çalışacağım. Elimden gelen her şeyi yapacağım” ifadelerini kullandı.

>>>VİDEO<<<

Bizi sosyal medyadan takip edin
binlerce yillik tarihe yapay zekayla isik tutulan filmin galasina yogun ilgi mgHYP1jB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Binlerce yıllık tarihe yapay zekayla ışık tutulan filmin galasına yoğun ilgi

Türkiye’de bir ilçe için yapay zeka desteğiyle hazırlanan ilk eser olma özelliğine sahip “Yedi Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, düzenlenen galada izleyiciyle buluştu. 14 dakikalık film, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Türkiye’de bir ilçe için yapay zeka desteğiyle hazırlanan ilk eser olma özelliğine sahip “Yedi Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Taşköprü ilçesinin binlerce yıllık tarihini özetliyor. Roma döneminde Paflagonya’ya başkentlik yapmış “Pompeiopolis” adıyla yerleşimden, ilçenin simge eseri Yedi Kemerli Taşköprü’ye uzanan tarihi bir yolculuğu konu alan 14 dakikalık kısa film, birbirini takip eden yedi dönemi birleştiriyor. Geçmişin izlerini günümüzün dijital anlatım imkanlarıyla birleştiren film, izleyiciyi antik çağın sokaklarından Osmanlı mimarisinin zarif dokusuna uzanan görsel bir zaman tüneline davet ediyor. Arkeolojinin kayıp dehlizlerinde kalan bilgiler ve kentin mimari dokusu yapay zeka teknolojisiyle harmanlanarak etkileyici bir anlatı ortaya koyuyor. Taşköprü’nün kültürel mirasını daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlayan bu çalışma, yeni nesil görsel anlatım biçimlerine ilgi duyan izleyiciler kadar yörenin insanlarına da hitap ediyor. Geçmiş ile geleceği aynı potada eriten bu kısa film, bölgenin turizm potansiyeline de önemli katkı sunmayı hedefliyor. “Yedi Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” isimli kısa film Taşköprü Belediyesi için Muazzam İşler Yapım şirketinin altı aylık yoğun bir çalışmayla ortaya çıkartıldı.

İstanbul’da gerçekleştirilen premier galanın ardından Kastamonu’da da gala gerçekleştirildi. Filmi izleyen vatandaşlar dakikalarca alkışlarken, gösterimin ardından gerçekleştirilen söyleşide ise film ile ilgili bilgiler verildi. Ayrıca katılımcılar filmle ilgili fikilerini dile getirme fırsatı buldu.

“İlerleyen süreçte çok daha özel projelerimiz olacak”

Galanın ardından açıklamalarda bulunan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Filmin adı Yedi Kemerli Zaman Geçidi Taşköprü. Taşköprü’nün tarihi sürecini 14 dakikalık bir süre içerisinde ifade etmeye çalıştık. Gerek senarist, gerek yapımcının çok özel çalışmalarıyla ortaya çıkan bir film oldu. Bizim amacımız geçmiş dönemlerdeki değerlerimizin bugüne taşınması. Yeni jenerasyonun yani gençlerin özellikle dijital çağda, dijital ile yoğun ilgilerinde yapay zeka ile yapılan bu filmi çok geniş alanlara ulaştıracaklarını, izleyeceklerini ve Taşköprü’yü çok daha fazla bir tanıma imkanı doğuracağını düşünüyoruz. Filmin içeriği Taşköprü, Taşköprü’nün gelişimi ve bugüne kadarki süreç. Dolayısıyla son derece mutlu olduğumu ifade ederim. Galamızın ilkini İstanbul’da yaptık. İstanbul’daki galada oldukça ilgi görmüştü, o katılımcılara da bugün de başta Valim olmak üzere herkesin katılımını gerçekten çok kıymetli ve değerli buluyorum. Değerli sanatçılarımız var aramızda, onların katılımlarıyla da ayrıca bir anlam buldu. İnşallah başka programlarda buluşacağız. İlerleyen süreçte çok daha özel projelerimiz olacak. Süreç içerisinde açıklayacağız. Çok özel çalışmalarımız var, inşallah onları da paylaşacağız” dedi.

“Bizi sevindiren bir çalışma”

Filmle ilgili düşüncelerini ifade eden ünlü sanatçı Halil Ergün de, “Bir tarihi süreci, bir kültürel ve uygarlık tarihini başlardan başlayarak insan ve uygarlık ve değişik değişik kadrolar üstüne koyarak bugünkü kentimizi, Taşköprü’yü ve Kastamonu’yu dile getiren ve bir kültürün sahipliğini çeviren, bizi sevindiren bir çalışma. Onur duydum. Daha da gelişecek malzemeler var bu alanlarda, bunlar da inşallah gelişecek” şeklinde konuştu.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu milletvekilleri Fatma Serap Ekmekci ve Halil Uluay da galada yaptığı konuşmada, filmin binlerce yıllık mirası sinemaya yansıtması açısından çok kıymetli olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Pasta kesimiyle sona eren galaya Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu milletvekilleri Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekci, Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, ünlü sanatçılar Halil Ergün ve Aliye Uzunatağan, filmin yapımcısı Zeynep Kahreman, filmin senaristliğini yapan Kent Tarihi Müzesi Müdürü Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin