Burak
•Andımız neden kaldırıldı…Bu Akif sevdası inandırıcı değil.. alti ustu şiir yazdi.


Karabük Kemal Güneş Caddesi’nde bir araya gelen Karabüklü milli sporcular ve Karabük Gençlik Merkezi gönüllü gençleri, Ersoy’un aziz hatırasını yad etmek amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.
Caddede hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı’nın her bir dizesinde yankılanan vatan sevgisi, iman gücü ve birlik ruhu, etkinliğe katılanların yüreğinde bir kez daha hayat buldu. Mehmet Akif’in kaleme aldığı ve milletimizin bağımsızlık mücadelesinin simgesi haline gelen bu eşsiz marş, etkinlik boyunca büyük bir coşku ve gururla okundu.
Gençler, Kemal Güneş Caddesinde bir araya gelerek, sadece İstiklal Marşı’nı okumadı, aynı zamanda onun derin anlamını ve milletimizin özgürlük mücadelesine olan bağlılığını da bir kez daha tüm dünyaya duyurdu. Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” duasını hatırlatarak, onun bıraktığı mirası onurla taşımaya devam edeceklerini söylediler. Bu anlamlı organizasyonda emeği geçen milli sporculara, gönüllü gençlere ve tüm katılımcılara teşekkür eden yetkililer “Ruhun şad olsun Mehmet Akif Ersoy; İstiklal Marşımız daima yüreğimizde yankılanmaya devam edecek” dediler.
Haber videosu için TIKLAYINIZ!
Ordu’nun Altınordu ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, refüje çıkarak aydınlatma direğini ve ağaçları devirdi. Kazada 4 kişi yaralandı.
Kaza, Altınordu ilçesi Karacaömer Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Murat A. (50) yönetimindeki 34 MOC 788 plakalı Toyota Corolla marka otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak refüje çıktı. Bir süre sürüklenen otomobil, refüjde bulunan ağaçlara ve aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle 3 ağaç ve aydınlatma direği devrilirken, sürücü ile birlikte araçta yolcu olarak bulunan Kübra A. (36), Yusuf A. (11) ve Fatma İpek A. (9) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulans ile çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu esnada ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.
Kazanın ardından otomobilin sağ kısmının büyük hasar aldığı, yan ve perde hava yastıklarının açıldığı ancak direksiyon ve yolcu tarafında bulunan hava yastıklarının açılmadığı görüldü. Otomobilin olay yerinden kaldırılmasının ardından ulaşım yeniden normale döndü.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
Burak
•Andımız neden kaldırıldı…Bu Akif sevdası inandırıcı değil.. alti ustu şiir yazdi.