blank
Nuray Öztürk tarafından
28 Ağustos, 2024 12:54 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Milli Eğitimde Haftalık Değerlendirme Toplantısı

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yöneticileri ile Haftalık Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantı, Müdürlüğün Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantının başlangıcında, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, katılımcılardan sorumlu oldukları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Toplantının ana gündem maddeleri arasında, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıkları, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Uygulaması, Eğitim Kenti Karabük Projesi, Taşımalı Eğitim, Özel Öğrenci Servislerinin Durumu, Okul ve Kurumların İnşaat, Bakım, Onarım ve Güçlendirme Çalışmaları, Tasarruf Tedbirleri, Ücretsiz Ders Kitapları ve Ulusal ve Uluslararası Projeler yer aldı. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Akbaş, 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlıklarının başarılı bir şekilde sürdüğünü vurguladı. Akbaş, 9 Eylül Pazartesi günü, okulların sorunsuz bir şekilde açılacağını belirterek, "Tüm okul ve kurumlarımızda öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi en güzel şekilde karşılamak için yöneticilerimize sürecin aynı özveri ve büyük bir hassasiyetle takip edilmesi talimatını verdik" dedi. Eğitim-öğretim yılına hazırlık çalışmalarının sona yaklaştığını ifade eden Akbaş, Karabük'teki okulların eğitim seviyesini yükseltmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Yaz döneminde okulların eksikliklerini gidermek için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ve bu süreçte önemli değişimlerin gerçekleştirildiğini dile getirdi. Akbaş, "2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi’nde başarıyla başlayıp aynı şekilde tamamlayacağımıza olan inancımız tamdır. Hepinize başarılar diliyorum," diye konuştu. Toplantının sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Akbaş, katılımcı yöneticilere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Kasım, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Derepazarı mandalinasında hasat başladı

Rize’nin Derepazarı ilçesinde yetişen ve ismini yetiştiği ilçeden alan Derepazarı mandalinasında yılın birinci hasadı başladı.
Rize’nin çabucak her ilçesinde yetişen mandalinanın en lezzetlisi Derepazarı ilçesinde toplanıyor. Yalnızca kentte değil tüm Türkiye’de aroması ve doğallığı ile isminden kelam ettiren Derepazarı mandalinasında birinci hasat başladı ve mandalinalar tezgahlardaki yerlerini bulmaya başladı. Derepazarı ve İyidere ilçesinin Derepazarı’na yakın bölgelerinde yaşayan vatandaşlar tarafından hasadı gerçekleştirilen mandalinalar yıllardır Karadeniz Kıyı Yolu kenarında kurulan tezgahlarda müşterilere sunuluyor. Bahçeden kilosu 7 buçuk TL’den üreticiden alınan mandalinalar tezgahlarda kilosu 35 TL’den satılıyor.
Rize mandalinasının kimyasal ilaçlar kullanılmadan yetiştiğini ve doğallığı nedeniyle lezzetinin öteki bölgelerde yetişen mandalinalara benzemediği lisana getiren Halil İbrahim Küçük, "Dışardan gelenler mandalina yediklerini burada fark ediyorlar. Rize mandalinasını yemek isteyen Rize’ye gelecek. Biz Kasım ayının 15’inde hasat sürecine başlarız ve Ocak ayına kadar bu hasat sürecini sürdürürüz. Tezgahtaki fiyatı kilogram başına 35 TL. Rize mandalinasının aroması farklı, Antalya mandalinasına benzemez. Olduğu üzere doğaldır. Bu türlü ince mandalina öteki yerde gördünüz mü? Buranın mandalinası doğaldır" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin