Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Mart, 2017 14:32 tarihinde yayınlandı
0

Milli Eğitim Müdüründen İlçelerde Değerlendirme Toplantısı

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse İlçelerde gerçekleştirilecek değerlendirme toplantılarına başladı. İlki Ovacık ilçesinde yapılan toplantıya;  İl Milli Eğitim Müdürü  Ali Köse, Şube Müdürleri Muhammet Nuri Ataseven ve Nevzat Akbaş ile Eflani İlçe Millî Eğitim Müdürü Şükrü Sever, Eskipazar İlçe Millî Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, Ovacık İlçe Millî Eğitim Müdürü İsmail Ergün, Safranbolu İlçe Millî Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, Yenice İlçe Millî Eğitim Müdürü İsmail Özden ile Ovacık İlçesi okul ve kurum müdürleri katıldı.

Ovacık Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse tarafından toplantının amacına yönelik genel açıklamalar yapıldı. Ardından Ovacık İlçe Millî Eğitim Müdürü ilçedeki eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin brifing sundu. Daha sonra okul ve kurum yöneticilerine ayrı ayrı söz verildi.   Yöneticiler okul ve kurumların sınav başarı durumları (TEOG/YGS/LYS) sosyal, kültürel, sportif etkinlikleri, proje ve çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra Millî Eğitim Şube Müdürlerinin okul ve kurumlara ilişkin genel değerlendirme ve soruları üzerine açıklamalar yapıldı. Ardından Okul ve kurumların ihtiyaç ve sorunları alındı. Toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse’nin  tebrik, iyi dilek ve başarı temennisi ile son buldu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
284ed21f fa32 48c6 a37d 3bcd5a75e478
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Mayıs, 2026 13:00 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

TÜRKİYE BU YIL SUYA DOYDU

Mayıs ayında etkili olan yağışlar, İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere birçok büyükşehirde baraj doluluk oranlarını yükseltti. Bursa’da barajlar neredeyse tam kapasiteye ulaşırken, İstanbul ve Ankara’da da su seviyelerinde dikkat çeken artış yaşandı.

Türkiye genelinde ilkbahar boyunca etkili olan yağışlar, büyükşehirlerin su kaynaklarına nefes aldırdı. İSKİ, ASKİ ve BUSKİ tarafından açıklanan 24 Mayıs 2026 tarihli verilere göre, İstanbul, Ankara ve Bursa’daki baraj doluluk oranlarında önemli yükselişler kaydedildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) verilerine göre megakente su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı yüzde 71,64 olarak ölçüldü. Kentte en yüksek seviyeler Ömerli Barajı’nda yüzde 96,16, Elmalı Barajı’nda yüzde 96,04 ve Darlık Barajı’nda yüzde 92,03 olarak kaydedildi. Buna rağmen Sazlıdere Barajı yüzde 44,17, Istrancalar Barajı ise yüzde 34,40 seviyesinde kaldı.

Başkent Ankara’da ise ASKİ verilerine göre toplam baraj doluluk oranı yüzde 46,58’e yükseldi. Aktif kullanılabilir su oranı yüzde 40,37 olarak açıklanırken, Kesikköprü ve Kargalı barajlarının tamamen dolduğu görüldü. Akyar Barajı yüzde 82,99, Eğrekkaya Barajı yüzde 80,99 seviyesine ulaşırken, Ankara’nın en önemli su kaynaklarından Çamlıdere Barajı yüzde 40,64 seviyesinde kaldı.

Bursa’da ise yağışların etkisi çok daha belirgin hissedildi. BUSKİ tarafından açıklanan verilere göre kentteki baraj doluluk oranı yüzde 97,18’e ulaştı. Son aylarda kritik seviyelere kadar gerileyen su rezervlerinin, ilkbahar yağışlarıyla birlikte büyük ölçüde toparlandığı belirtildi.

Uzmanlar, baraj seviyelerinde yaşanan yükselişin yaz ayları öncesinde sevindirici olduğunu ancak su tasarrufunun sürdürülmesi gerektiğini vurguluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin