Karabük Postası tarafından
17 Haziran, 2022 13:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Milli Eğitim İl Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Eğitim ve öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar, Milli Eğitim’in genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri hazırlamak, eğitim öğretim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaçlara cevap vermek üzere geliştirilmesine esas olacak ilke ve yönetim önerilerinde bulunmak amacıyla yılda iki kez yapılan İl Danışma Kurulu Toplantısının 2. si Vali Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi. Karabük Öğretmenevi Çok Amaçlı Salonunda yapılan İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısına Vali Fuat Gürel’in yanı sıra Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr Mücahit Coşkun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, STK Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri, öğrenci temsilcileri ve veliler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile diğer kurum ve kuruluşlar iş birliğinde yapılan çalışmalar, ilde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri ve okulların genel durumu ile projeler hakkında Vali Fuat Gürel ve katılımcılara bilgilerin verildiği toplantı görüş ve önerilerin belirtilmesi ile sona erdi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
15 Ekim, 2025 13:11 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Trafik Kilitlendi, Vatandaşlar Tepkili: “Karabük’te Plan Yok, Çile Var”

Karabük’te sabah saatlerinden itibaren Karabük-Safranbolu istikametinde ve Kardemir Kavşağı çevresinde yapılan yol çalışmaları kent trafiğini felç etti.

Özellikle işe gitmek isteyen vatandaşlar uzun süre araç ve otobüslerin ilerleyememesi nedeniyle mağdur oldu.

Şehit Ateşe Reşat Moralı Bulvarı’nın tek yönlü kapatılmasıyla birlikte Safranbolu’dan Karabük yönüne ilerleyen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Kentin ana kavşak noktalarında aynı anda yürütülen üst ve alt yapı çalışmaları trafiği içinden çıkılmaz hale getirdi.

Sabah işe gitmek için otobüs bekleyen vatandaşlardan M. Demir, “Sabah 8’den beri otobüs bekledim. Sonunda pes edip yürümeye başladım çünkü araçlar hareket etmiyordu. Ben de dahil, herkes işe geç kaldı” diyerek tepkisini dile getirdi.

Sürücüler ise yol çalışmalarının plansız yapılmasına dikkat çekti. Bir taksi şoförü, “Her gün başka bir yol kapanıyor. Hiçbir bilgilendirme yok. İnsanlar ne yapacağını bilemiyor. Ambulans bile geçemedi az önce” dedi.

Trafiğin kilitlenmesi nedeniyle ambulansların da geçişlerde güçlük yaşadığı görüldü. Vatandaşlar, Karayolları ekiplerinden çalışmaların daha planlı ve aşamalı şekilde yürütülmesini istedi.

Kentte trafiğin normale dönmesi beklenirken, henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin