Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Karabük’e Eğitim Müjdeleri - Karabük Haber Postası
676be41c38d1e
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
25 Aralık, 2024 13:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Karabük’e Eğitim Müjdeleri

Geride bıraktığımız hafta Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi ziyaret ve program kapsamında Karabük’te önemli temaslarda bulunmuştu.

2 gün süren Karabük programın da Bakan Tekin Karabük Valiliği, Kardemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Karabük Belediyesi ve AK Parti’nin 8’inci Olağan Karabük İl Kongresine katılan Bakan Tekin, Karabük’e yönelik yeni eğitim yatırımlarını açıkladı.

Bakan Tekin’in açıklamalarıyla birlikte yapım programına alınan yatırımlar, “Prof. Dr. Süheyl Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Soğuksu Ortaokulu, Mehmet Akif İlkokulu, Özel Eğitim Anaokulu” olarak açıklandı.

Ayrıca, ihale izni alınan Özel Eğitim Uygulama Okulu projesi de hayata geçirilecek. Bunun yanı sıra, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin KARDEMİR’in desteğiyle yeniden inşa edilmesi yönünde Bakanlık tarafından çalışmalara başlandığı duyuruldu.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Karabük’e kazandırılan bu yatırımların AK Parti’nin eğitimdeki güçlü vizyonunun bir yansıması olduğunu belirterek, “Eğitim alanında Sayın Bakanımız Yusuf Tekin’in öncülüğünde büyük adımlar atıyoruz. Karabük’ümüze kazandırılan bu yatırımlar, gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğine yapılan en kıymetli hizmettir.
Bu projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e, desteklerini esirgemeyen Milletvekillerimiz Sayın Cem Şahin ve Sayın Ali Keskinkılıç teşekkür ediyorum,”
ifadelerini kullandı.

AK Parti Karabük Teşkilatı olarak eğitimin her kademesinde daha güçlü bir Karabük için çalışmaya devam edeceklerini belirten Salt, “Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ilimizi daha ileri taşımak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz,” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baruden patent basarisi finans alaninda turkiye ucunculugu HaG9B4Eb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 08:45 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’den patent başarısı: “Finans” alanında Türkiye üçüncülüğü

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2025 yılı patent performansının değerlendirildiği sıralamada en iyiler arasına girerek “Finans” alanında Türkiye’de ilk 3’te yer almayı başardı.

Türkiye’nin yenilikçilik ve Ar-Ge performansını geliştirmek hedefiyle Patent Effect tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Patent Raporu 2025” listesi yayımlandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) açıklanan listede “Patent Şampiyonu Üniversiteler” kategorisinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Farklı kategorilerde değerlendirmelerin yapıldığı raporda BARÜ, “Finans” alanındaki patent başvurularıyla Türkiye’nin en iyileri arasına girdi.

Raporda, farklı alanlarda en çok patent başvurusu yapan ilk 10 üniversite açıklandı. BARÜ, 2025 yılında finans alanında gerçekleştirdiği patent başvuru sayısıyla devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı. BARÜ üçüncülüğü İstanbul Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile paylaştı.

Bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesinin önemini vurgulayan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bartın Üniversitesi olarak bilgiyi değere dönüştürme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Patent başvurularında elde ettiğimiz başarıyı da daha ileri taşımak adına nitelikli projeler üretmeye ve bu projeleri patent süreçleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda araştırma-geliştirme ekosistemimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin