blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ekim, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

Milli Eğitim Bakanı Tekin ve Gençlik ve Spor Bakanı Bak Trabzon’da açılışa katıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Trabzon’da açılışa katıldı.
Trabzon’un Akçaabat ilçesinde hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılan spor lisesi, spor salonu, öğrenci yurdu ve futbol sahasından oluşan eğitim kompleksi ile Sebat Gençlik Spor İdari Binası ve Sebat Gençlik Spor futbol sahasının açılışı yapıldı. Açılışta bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Trabzon ve Akçaabat’ın çok kıymetli bir eser kazandığını dile getirerek, “Bu tip eserlerin bizlere çok katkısı var. Trabzon’da 8 yıl çalıştım. Trabzon bir spor şehri. Akçaabat Sebat benim için de çok önemli. Erdemoğlu Ailesi’nin yaptıklarını görünce gururlandık. Türk insanına yaptığı hizmetlerden dolayı canı gönülden tebrik ediyorum. İbrahim Erdemoğlu’nun Trabzon’a olan vefasını kutluyorum. Bu tesislerde Türk sporunu uluslararası arenada temsil edecek, bayrağımızı dalgalandıracak gençlerimiz yetişecek. Bu eser Trabzon’a çok yakıştı. Trabzon’a hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin: “Sportif ve akademik eğitim bir arada”
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de, “Türkiye’de uzun yıllar sportif eğitim ile akademik eğitim birbirinin alternatifi olarak görüldü. Çocuklarımıza ya akademik eğitim ya da sportif eğitim almalarını tavsiye ettik. Birbirlerini örtüştüremedik. 20 yıl öncesine kadar spor lisesi adıyla bir kurum yoktu. Spor liseleri kendi içerisinde uzmanlaşamadı. Spor liselerini tematik hale getirmeye başladık. Milli Eğitim Bakanlığı olarak işimiz akademik eğitim vermek. Sportif eğitimle ilgili teknik altyapı, donanım biz bilmeyiz. Proje okullarıyla beraber voleybol okulu kuralım, müfredatını, eğitimci kadrosunu Voleybol Federasyonu yapsın, akademik eğitimini de biz yapalım. Böyle bir model gerçekleştirdik. Şu anda 22 branşta yapıyoruz. Bu şekilde çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren aynı anda sportif ve akademik eğitimlerini verebiliriz. Bu yıl ilk defa Türkiye’de spor ve müzikle ilgili olarak daha erken yaşlarda eğitim-öğretimlerini başlatacağımız bir adım attık. Spor ortaokulları kurmaya başlıyoruz. Burada da liseyle birlikte spor ortaokulu olacak. Tesisimizin Trabzon ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Yetenekli ve ahlaklı gençler yetişecek”
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım da, “Spor lisesi, Erdemoğlu Ailesi’nin eğitime ve gençlerimize verdiği değeri ortaya koyuyor. Bu lisenin sadece Trabzon’a değil, tüm ülkemize spor anlamında yetenekli ve ahlaklı gençler yetiştireceğine inancımız tamdır. Sadece fiziksel aktivite değil, aynı zamanda disiplin, takım ruhu, azim ve dürüstlük gibi birçok değeri de içinde barındırmaktadır. Eğitim alacak gençler hem bu değerlerle yetişecek hem de ülkemizi spor anlamında en iyi şekilde temsil edeceklerdir” diye konuştu.

“Sporun her yönüyle öne çıkan bir şehir”
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise yaptığı konuşmada, “Ülkemizin bütün şehirlerinin özellikleri, güzellikleri, değerleri var. Trabzon’umuz da tebarüz eden yönleri itibarıyla tarih, kültür ve sanat şehri olmakla beraber sporun ve eğitimin de merkezi olan bir şehir. Şehrimizde 2007 yılında Avrupa Yaz Oyunları yapıldı. 2011 yılında olimpiyatlar yapıldı. 2016 yılında darbeye rağmen liselerarası olimpiyatlar yapıldı. Sadece futbolda değil, bireysel ve salon sporlarında da öne çıkan bir şehir. Bu hizmeti Trabzon’umuza kazandıranlardan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Spor kompleksimizde spor lisesi, öğrenci yurdu, kapalı spor salonu Sebat Gençlikspor’umuzun kulüp binası, 2 adet futbol sahası yer alıyor. Akçaabat’ımıza hizmet ediyoruz. Gerekli olan yatırımları katkılarınız ile ilçemize kazandırıyoruz. Bu kapsamda birçok önemli yatırımlara kavuştuk. Trabzon ve bölgemizin sporuna önemli katkı sağlayacak olduğunu düşündüğüm bu spor kompleksinin şehrimize ve ülkemize hayır getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleştirilerek, davetliler spor kompleksini gezdi. Daha sonra bir gösteri maçı gerçekleştirildi. Açılışa Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, eski Devlet Bakanı Faruk Özak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İlyas Erbay tarafından
01 Temmuz, 2025 15:39 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

BU BÜYÜK PARALARI HAKEDECEK NE YAPTILAR ACABA ?

Türk Hava Yolları Günlük Sefer Sayısında Yeni Rekora Ulaşmış

Türk Hava Yolları (THY), 5 Haziran 2025 tarihinde planlanan 1.292 uçuşla tarihindeki THY özelinde en yüksek günlük sefer sayısına ulaşarak yeni bir rekora imza atmış.

Bu rekoru mutlaka ödüllendirmek gerekir.!

THY Genel Müdürü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bir rekor daha kırdık” ifadelerini kullanarak, bugüne kadarki en yüksek sefer sayısına ulaştıklarını duyurdu. Daha önceki rekor, 2 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilen 1.284 seferle kaydedilmişti.

Yöneticilerinin aldığı maaşlarla gündeme gelen Türk Hava Yolları 2025 yılının ilk çeyreğinde 46 milyon 500 bin dolar ( 1 milyar 803 milyon lira ) zarar açıklamıştı. İkinci çeyrekte kâra mı geçti acaba?

Bu kurumun yöneticilerinin maaşları ülke gündeminde uzun süre tartışılmıştı. Aşağıdaki rakamlar 2024 yılı maaşları. Şu andaki maaşları ne kadardır bilmiyorum.

  • Genel müdür 1.820.000 TL
    • Genel müdür yardımcıları 1.638.000 TL
    • Başkan 910.000 TL
    • Başkan yardımcıları 637.000 TL
    • Müdürler 455.000 TL
    Bu rakamların üzerine Ocak 2025 zamını koyun. Temmuz 2025 de bir zam daha.

Genel müdür haricinde; THY'de, 'genel müdür yardımcısı' pozisyonunda sekiz kişi görev yapıyor. THY'de, 'başkan' sıfatıyla 41, 'başkan yardımcısı' sıfatıyla da 53 kişi çalışıyor. Kurumdaki müdürlerin sayısı ise 100'lerle ifade ediliyor.
Yönetici bolluğuna bakar mısınız? Ali babanın çiftliği!
Bu kadar insan bir araya gelmiş. Öyle güzel yönetmişler ki, karşılığında bu kadar yüksek maaşlarla ödüllendirilmişler.
Bu sadece yılın ilk çeyreğindeki zarar. Yıl sonu toplam zarar ne kadar olur? Allah bilir.
Geçmiş yıllarda da bilanço çok farklı değildi. Koskoca THY belli ki hayır kurumu gibi çalışmış.

Gelir dağılımı adaletsizliğinde dünyanın en kötü ülkelerinden biriyiz. Yanılmıyorsam Avrupa'da birinci dünyada 2. sıradayız.

Bu ülkede milyonlarca insan açlık sınırının yarısı kadar ücretlerle yaşama tutunmaya çalışıyor.
Bu kadar yüksek zarar eden bir kuruluşun yöneticilerine bu astronomik ücretleri ödemek; hangi akla, mantığa, adalete, hakkaniyete, vicdana sığar biri çıksın bunu açıklasın !

Oflu hoca fıkralarını bilirsiniz. Karadenizde bir camide hoca vaaz veriyor.

  • Ey cemaat eskiden para toplardık caminin masrafları için yeterdi fakat şimdi bir sürü kişi gurbete gitti. Köyde eskisi kadar insan yok. Şimdi yine masraflar için para topluyoruz, misal; 1000TL lazımken 500 toplayabiliyoruz, 500TL açığımız çıkıyor. Nasıl olacak bu iş?
    Arka taraftan lazın biri sesleniyor
  • Hocam zarar ediyorsak kapatalım camiyi.
    Güler misin, ağlarmısın?

Ülkenin önemli değeri olan, halka açık ve milyonlarca yatırımcısı olan THY'nin 2025'in ilk çeyreğinde 1 milyar 800 milyon TL zarar etmesi basınımızın pek ilgisini çekmedi. Bir kaç gazetede küçük puntolarla yer aldı.

THY, 2025’in ilk çeyreğinde 46,5 milyon dolar zarar açıklarken aynı dönemde Emirates, 5,6 milyar dolar kâr etti. Peki bu farkın nedeni ne?
Tabii ki yönetim anlayışı.

THY 492 uçakla 328 noktaya uçuyor, Emirates ise 259 uçakla sadece 133 noktada. Ancak Emirates’in stratejisi çok daha kârlı: Daha az uçuşla daha yüksek gelir!

THY'nin zararında öne çıkan nedenlerin başında personel giderleri geliyor. Personel giderleri %44,6 artmış.
Yolcu başına gelir ise %1,6 azalmış.
Kargo gelirleri düşmüş
Artan rötarlar, otel & tazminat maliyetleri artmış
Bunun sonucunda hisseler bir ayda 324 TL’den 284 TL’ye gerilemiş.

THY en çok noktaya uçan havayolu unvanıyla övünüyor. Zarar ettikten sonra ne kıymeti var. Marifet sayıda mı, kârlılıkta mı?

Bu yüksek maaş alanlar, birkaç yerden yönetim kurulu üyelikleri ismi altında yüksek gelir elde edenler sık sık ülke gündemine geliyor.
Birkaç gün önce CHP Karabük millet vekili Cevdet Akay, eski bir bakan yardımcısının 8 yerden maaş aldığını iddia etti.
Yalanlandı mi?
Herhangi bir işlem yapıldı mı?
Hayır.
Bunlar ne ilk nede son. Maalesef ardı arkası gelmiyor.

  • Bunlar benim iddiam değil! Rakamlar ortaya saçıldı. Basında çarşaf çarşaf yazıldı. TV lerde, sosyal medyada konu oldu, mecliste tartışıldı!
    Sonuç? Koca bir hiç!

Bu ülkede milyonlarca insan açlık sınırının yarısı kadar ücretlerle yaşama tutunmaya çalışıyor.
Bu kadar yüksek zarar eden bir kuruluşun yöneticilerine bu astronomik ücretleri ödemek; hangi akla, mantığa, adalete, hakkaniyete, vicdana sığar?
Üniversite mezunu gençlerimiz işsizken 8 yerden maaş almak nasıl bir aç gözlülüktür, Buna göz yummak nedir?

Toplum bu soruların cevabını bekliyor. Çıkın açıklayın ! Yok öyle bir şey külliyen yalan deyin. Bizde rahatlayalım, sizde rahatlayın!

İlyas Erbay

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.