Reklam
Reklam
yeni proje 2 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2024 14:34 tarihinde yayınlandı
0

Milli atlet Tuğba Danışmaz rekor kırarak olimpiyat kotası aldı

İtalya’nın başkenti Roma’da devam eden Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda Tuğba Danışmaz, üç adım atlamada Avrupa 2.’si olurken, Türkiye rekoru kırarak olimpiyat kotası elde etti.

2023 Avrupa Salonda altın madalya kazanan Tuğba Danışmaz 2024 Avrupa Açık’ta da gümüş madalya kazanan ilk isim oldu. Roma Stadyumu’nda düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda, elemelerde 14.27 metre atlayıp finale yükselen Tuğba Danışmaz, finaldeki ikinci atlayışında 14.57 metre atlayarak Avrupa ikincisi oldu.

Paris Olimpiyatları kotası alan milli atlet, bu atlayışıyla kendisine ait olan 14.52 metre olan Türkiye rekorunu da kırmayı başardı. Tuğba Danışmaz 14.57 metre atlayarak gümüş madalya kazanarak kürsüye çıkarken, Üç Adım Atlamada altın madalyayı İspanyol Ana Peleteiro-Compaore 14.85m, bronz madalyayı ise Fransız Ilionis Guillaume 14.43m kazandı.

Milli atlet Tuğba Danışmaz, İstanbul’da yapılan 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası finalinde 14.31’lik derecesiyle Türkiye rekoru kırarak altın madalya kazanmıştı.

Tuğba Danışmaz’ın çok başarılı bir sporcu olduğundan bahseden Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, “Tuğba Danışmaz çok değerli ve başarılı bir sporcumuz. Çok başarılı bir yarışma çıkardı, rekor, madalya ve kota alarak hepimizi gururlandırdı. Sporcumuzu ve antrenörlerini kutluyor, ülkemiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cukurlara giren 5 aracin lastigi patladi eqxhpOv2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Çukurlara giren 5 aracın lastiği patladı

ÇORUM (İHA)-Çorum’un Alaca ilçesinde yoldaki derin çukurlara giren 5 aracın lastiği yarılırken, ihbar üzerine bölgeye gelen ekipler olası kazalara karşı güvenlik önlemi aldı.

Olay, Alaca ilçesine bağlı Eskiyapar köyü yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, güzergah üzerinde seyir halinde olan sürücüler, karanlık ve görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle yoldaki çukurları fark edemedi. Derin ve keskin yapıya sahip çukurlara giren 5 aracın lastikleri kısa süre içinde yarılarak kullanılamaz hale geldi. Araçlarında maddi hasar oluşan ve yollarına devam edemeyen sürücüler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, arkadan gelen araçların aynı tehlikeyi yaşamaması ve muhtemel kazaların önüne geçilmesi için yolda güvenlik önlemi aldı. Lastikleri zarar gören sürücüler, yedek lastiklerini takarak yollarına devam etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin