blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Milletvekili Şahin: “Yanan 88 Hektarlık Orman Alanı Ağaçlandırılıyor”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, geçtiğimiz yıl Karabük’ün Ovacık ilçesinde meydana gelen orman yangınından etkilenen alanın Kurban Bayramı sonrasında ağaçlandırılmaya başlanacağını duyurdu.
Milletvekili Şahin, 16 Ağustos 2024 tarihinde çıkan ve yaklaşık 88 hektarlık alanın ziyan gördüğü yangına ait yaptığı açıklamada, yaraların sarılmaya başlandığını belirtti.
Yangına 2 hava aracı, 75 kara aracı ve yüzlerce işçiyle cansiperane müdahale edildiğini hatırlatan Şahin, yangının daha da büyümeden denetim altına alındığını söyledi.
Şahin, yangının akabinde süratle harekete geçildiğini vurgulayarak, "Damgalama süreçleri tamamlandı. Bu süreçte toplam 12 bin 971 metreküp odun damgalandı ve açık artırma yöntemiyle satışa çıkarıldı. Akabinde kesim ve üretim çalışmaları yapıldı. Şu an prestijiyle boşaltma süreçleri de tamamlandı." dedi.
"Ağaçlandırma Çalışmaları Yıl Sonuna Kadar Tamamlanacak"
Yanan alanın büsbütün temizlendiğini aktaran Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Hazırlanan ağaçlandırma projesinin ihalesi yapıldı ve yüklenici firma 10 Haziran’da çalışmalara başlayacak. Yaklaşık 88 hektarlık bu alan, toprak yapısına uygun çeşitlerle tekrar ağaçlandırılacak. Ağaçlandırma çalışmaları bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Böylelikle yanan ormanlık alan tekrar yeşerecek."
Şahin, orman yangınlarıyla uğraşın hem afet idaresi hem de ekolojik istikrar açısından son derece kritik olduğuna dikkat çekerek, emeği geçen tüm kurum ve çalışanlara teşekkür etti.
Şahin’den Hassaslık Çağrısı
Öte yandan yaz aylarının gelmesiyle birlikte orman yangını riskinin arttığına dikkat çeken Şahin, Karabük genelinde ormanlara girişlerin yasaklandığını hatırlatarak vatandaşları uyardı.
"Ormanlarımız yalnızca bizim değil, gelecek kuşakların de ortak mirasıdır. Her bir ağacın, her bir orman alanının korunması hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu kapsamda alınan ormanlara giriş yasağı kararına herkesin hassasiyetle uymasını bekliyoruz. En küçük bir ihmal, büyük felaketlere yol açabilir. Tüm hemşehrilerimi dikkatli ve hassas olmaya davet ediyorum." ifadelerinikullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin