blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Milletvekili Şahin: “Yanan 88 Hektarlık Orman Alanı Ağaçlandırılıyor”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, geçtiğimiz yıl Karabük’ün Ovacık ilçesinde meydana gelen orman yangınından etkilenen alanın Kurban Bayramı sonrasında ağaçlandırılmaya başlanacağını duyurdu.
Milletvekili Şahin, 16 Ağustos 2024 tarihinde çıkan ve yaklaşık 88 hektarlık alanın ziyan gördüğü yangına ait yaptığı açıklamada, yaraların sarılmaya başlandığını belirtti.
Yangına 2 hava aracı, 75 kara aracı ve yüzlerce işçiyle cansiperane müdahale edildiğini hatırlatan Şahin, yangının daha da büyümeden denetim altına alındığını söyledi.
Şahin, yangının akabinde süratle harekete geçildiğini vurgulayarak, "Damgalama süreçleri tamamlandı. Bu süreçte toplam 12 bin 971 metreküp odun damgalandı ve açık artırma yöntemiyle satışa çıkarıldı. Akabinde kesim ve üretim çalışmaları yapıldı. Şu an prestijiyle boşaltma süreçleri de tamamlandı." dedi.
"Ağaçlandırma Çalışmaları Yıl Sonuna Kadar Tamamlanacak"
Yanan alanın büsbütün temizlendiğini aktaran Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Hazırlanan ağaçlandırma projesinin ihalesi yapıldı ve yüklenici firma 10 Haziran’da çalışmalara başlayacak. Yaklaşık 88 hektarlık bu alan, toprak yapısına uygun çeşitlerle tekrar ağaçlandırılacak. Ağaçlandırma çalışmaları bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Böylelikle yanan ormanlık alan tekrar yeşerecek."
Şahin, orman yangınlarıyla uğraşın hem afet idaresi hem de ekolojik istikrar açısından son derece kritik olduğuna dikkat çekerek, emeği geçen tüm kurum ve çalışanlara teşekkür etti.
Şahin’den Hassaslık Çağrısı
Öte yandan yaz aylarının gelmesiyle birlikte orman yangını riskinin arttığına dikkat çeken Şahin, Karabük genelinde ormanlara girişlerin yasaklandığını hatırlatarak vatandaşları uyardı.
"Ormanlarımız yalnızca bizim değil, gelecek kuşakların de ortak mirasıdır. Her bir ağacın, her bir orman alanının korunması hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu kapsamda alınan ormanlara giriş yasağı kararına herkesin hassasiyetle uymasını bekliyoruz. En küçük bir ihmal, büyük felaketlere yol açabilir. Tüm hemşehrilerimi dikkatli ve hassas olmaya davet ediyorum." ifadelerinikullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Aralık, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bakan Tunç: “Adaleti sadece köhne binalardan kurtarmadık, darbecilerin ve vesayetçilerin kontrolünden kurtardık”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük Adalet Sarayı’nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 395 müstakil adalet binası inşa ettiklerini belirterek, adaletin sadece fiziki mekanlarla değil vesayetçi ve darbeci anlayışlardan arındırılarak milletin yargısı haline getirildiğini söyledi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük’te yapımı gerçekleştirilecek Adalet Sarayı’nın temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Tunç, AK Parti iktidarları döneminde Karabük’ün önemli yatırımlar aldığını belirtti. Bakan Tunç, Karabük’ün eğitimden sağlığa, ulaşımdan kamu hizmet binalarına, sanayi tesislerinden altyapı projelerine kadar birçok önemli esere kavuştuğunu ifade ederek, "AK Parti iktidarlarıyla Karabük’ümüz çok önemli yatırımlar aldı, birçok esere sahne oldu. Türkiye genelinde olduğu gibi eğitimden sağlığa, ulaşımdan kamu binalarına, kamu hizmet yapılarından sanayi tesislerine varıncaya kadar Karabük’ümüz çok büyük eserlere kavuştu. Bugün de bunun devamını sağlamış oluyoruz" dedi.
Adalet sarayının Karabük için önemli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Tunç, göreve geldikleri ilk günden itibaren çalışmaların başlatıldığını belirterek, "Kamu hizmet binalarımızdan bir eksiğimiz vardı. Adalet binamızın bir an önce yapılması noktasında valimiz ve milletvekillerimiz, Bakanlığımızın ilk günlerinde ‘hayırlı olsun’ ziyaretine gelir gelmez, memleketimize bir adalet binası kazandıralım dediler. Biz de ilk günden itibaren hemen proje çalışmalarına başladık" ifadelerini kullandı.
Bakan Tunç, adalet sarayının yapım sürecine ilişkin ise şu bilgileri paylaştı:
"Saraylı binamızın temelini attıktan sonra, inşallah 600 gün süresi olan bu projeyi müteahhit firma 2 yıldan önce bitirerek Karabük’ümüze bu güzel eseri kazandıracak. Böylece adalet hizmetlerinin daha uygun bir mekânda, adaletin makamına yakışır bir şekilde yürütülmesini sağlamış olacağız."
Türkiye genelinde adalet altyapısına yönelik yatırımlara da değinen Tunç, "Biz bugüne kadar Türkiye genelinde 395 müstakil adalet binası yaptık. 78 olan sayı, üç yüz doksan beşe yükseldi" dedi.
Sadece bina yapmakla yetinmediklerini dile getiren Tunç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Tabii bunu söylediğimizde ‘Sadece bina mı yaptınız? Bina yapmakla adalet gerçekleşir mi?’ deniliyor. Hayır, biz sadece adalet binaları yapmakla kalmadık. Eğitimden sağlığa, üniversitelerden tünellere, limanlardan altyapı ve üstyapı projelerine kadar Türkiye’nin fiziki kalkınmasını sağlarken, ekonomik ilerlemesini de destekledik. Kamu binalarımızı da yeniledik, adaleti köhne binalardan kurtardık."
Adaletin vesayetçi anlayıştan kurtarıldığını vurgulayan Tunç, "Ama biz adaleti sadece köhne binalardan ya da merdiven altı duruşma salonlarından kurtarmadık. Adaleti birilerinin arka bahçesi olmaktan, darbecilerin ve vesayetçilerin kontrolünden kurtardık ve milletin yargısı haline getirdik" şeklinde konuştu.
Anayasal reformlara değinen Tunç, "Anayasada ‘darbeciler yargılanamaz’ anlayışı vardı. Sizin oylarınızla bunlar değişti. 30-40 yıl sonra 12 Eylül darbecileri ve 28 Şubat postmodern darbecileri yargı huzuruna çıkarıldı ve millet önünde hesap vermeleri sağlandı" ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin demokratikleşme sürecine dikkat çeken Tunç, terörle mücadele konusunda da kararlı olduklarını belirterek, "İnşallah terörsüz bir Türkiye’yi de hep birlikte inşa edeceğiz. Terörden kurtulacağız ve bu noktada kararlı bir çalışmamız var" dedi.
Terörün sona erdirilmesine yönelik yürütülen sürece de değinen Tunç, "İnşallah terörün sona erdirilmesi ve terör örgütünün tasfiyesiyle ilgili süreci şu anda yürütüyoruz. Terör örgütü silah bırakma kararı aldı" ifadelerini kullandı.
Sürecin Meclis ve devlet kurumlarının koordinasyonu içinde sürdüğünü vurgulayan Tunç, Meclis’te kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun çalışmalarına da değinerek, terörün kalıcı olarak Türkiye gündeminden çıkarılması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla butonlara basılarak adalet sarayının temeli atıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin