Reklam
Reklam

Milletvekili Şahin, TBMM’de Genel Kurula seslendi

s 8 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
29 Şubat, 2024 10:31 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, ilk imza sahibi olduğu “Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” hakkında TBMM Genel Kurulunu bilgilendirdi.

Kürsüye gelen Gele Şahin, “Milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak yargı alanına ilişkin önemli düzenlemelerin bulunduğu “8. Yargı Paketi” olarak bilinen kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulmuş ve akabinde komisyonumuz tarafından da kabul edilmiştir.” diye konuştu.

Kanun teklifinin, 17 farklı kanunun 78 maddesinde değişiklik veya düzenlemeyi içerdiğini, 1’i geçici olmak üzere toplam 42 maddeden oluştuğunu ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

“Kanun teklifiyle özetle, Anayasa Mahkemesinin iptal kararları doğrultusunda düzenlemeler yapılmakta. Ceza yaptırımlarının etkinliğinin arttırılması amacıyla Adli Para Cezası miktarları ile kesinlik sınırları yükseltilmekte. Kanun yollarına başvuru süreleri yeknesak hale getirilmekte. Koruma tedbirleri nedeniyle tazminat istemlerine ilişkin önemli düzenlemeler hayata geçirilmekte. Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulu bulunan Tazminat Komisyona ilişkin düzenlemeler yapılmakta. 6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanununda birtakım değişiklikler öngörülmektedir.”

 “Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum”

Temel hak ve özgürlüklerin daha etkin korunması, hukuki güvenliğin güçlendirilmesi, adalete erişimin kolaylaştırılması, makul sürede yargılanma hakkının gözetilmesi, yargıya güvenin artırılması ve insan odaklı hizmet anlayışının geliştirilmesinin günümüzde ana ilke ve değerler olarak kabul edildiğini aktaran Şahin, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından; 30 Mayıs 2019 tarihinde açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesinde vizyon olarak ‘güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemi’ vurgulanmıştır.

Aynı şekilde, 2 Mart 2021 tarihinde açıklanan İnsan Hakları Eylem Planında da ‘özgür birey, güçlü toplum ve daha demokratik bir Türkiye’ vizyonu ön plana çıkarılmıştır. Bu vizyon çerçevesinde, hak arama hürriyetinin daha da güçleneceğine, suçla etkin mücadele sağlanacağına, yargılamaların hızlanacağına, kişisel verilerin daha etkili bir şekilde korunacağına inancımız tamdır. Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Ordu’da otomobil, ağaç ve aydınlatma direğini devirdi: 4 yaralı

orduda otomobil agac ve aydinlatma diregini devirdi 4 yarali L4XFbrRt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’nun Altınordu ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, refüje çıkarak aydınlatma direğini ve ağaçları devirdi. Kazada 4 kişi yaralandı.

Kaza, Altınordu ilçesi Karacaömer Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Murat A. (50) yönetimindeki 34 MOC 788 plakalı Toyota Corolla marka otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak refüje çıktı. Bir süre sürüklenen otomobil, refüjde bulunan ağaçlara ve aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle 3 ağaç ve aydınlatma direği devrilirken, sürücü ile birlikte araçta yolcu olarak bulunan Kübra A. (36), Yusuf A. (11) ve Fatma İpek A. (9) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulans ile çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu esnada ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.

Kazanın ardından otomobilin sağ kısmının büyük hasar aldığı, yan ve perde hava yastıklarının açıldığı ancak direksiyon ve yolcu tarafında bulunan hava yastıklarının açılmadığı görüldü. Otomobilin olay yerinden kaldırılmasının ardından ulaşım yeniden normale döndü.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin