Karabük Postası tarafından
13 Nisan, 2015 14:39 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Milletvekili Osman Kahveci’den Kış Primi Müjdesi

Karabük Milletvekili Osman Kahveci Yenice Tarım Orman ve Kredi Kooperatifleri Başkanları ile Yenice Şeker Kanyonunda düzenlenen kahvaltılı toplantıya katıldı. Toplantıya Orman Genel Müdürlüğü İşletme ve Pazarlama Daire Başkanı Kenan Akyüz, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ve Yenice Orman İşletme Müdürü Şevket Eraslan da katıldı. Kooperatif Başkanları ve çalışanlarının bu sene kış mevsiminin sert ve çetin geçmesi nedeniyle yeterli üretim yapamadıklarını ve mağdur olduklarını belirtmesi üzerine Milletvekili Osman Kahveci Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ile bir görüşme yaparak Kooperatif Başkanlarının mağduriyetini iletti. Yapılan görüşme sonrası Kahveci yaptığı açıklamada, Kış kesimi priminin 1 ay daha uzatılacağı müjdesini Kooperatif Başkanlarına verdi. Kahveci; önümüzdeki hafta içinde Orman Genel Müdürlüğünden konu ile alakalı yazılı bir emrin gelmesi ile işin resmiyet kazanacağını belitti. Böylece 30 Mart’ta süresi biten kesme primi süresi 30 Nisan’a, 30 Nisan’da süresi dolacak olan sürütme ve nakliye primi süresi ise 30 Mayıs’a kadar uzatılmış oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
03 Şubat, 2026 10:10 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Sosyalfest, ülke çapında üniversiteler hareketine dönüşüyor

 “Türkiye Sosyal Bilimler Hamlesi” vizyonuyla yürütülen Sosyalfest’e üniversitelerin ilgisi artıyor. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi imzalanan protokolle, özellikle sağlık kategorisindeki yarışmalara destek ve organizasyona aktif katkı sağlayacak.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), Sosyalfest Sosyal Bilimler Festivali’ne kurumsal paydaş olarak katıldı. Karabük Üniversitesinde (KBÜ) düzenlenen törende imzalanan protokolle AFSÜ’nün sağlık kategorisindeki yarışmalara destek vermesi, 10-11 Mayıs 2026’da İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde gerçekleştirilecek organizasyonda aktif rol üstlenmesi hedefleniyor.

İnsan ve toplum odaklı yaklaşımıyla Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyaçlarına yenilikçi sosyal modeller geliştirmeyi amaçlayan Sosyalfest, üniversiteler arası iş birliğini genişleten yapısıyla dikkat çekiyor. Paydaş sayısının 100’e yaklaştığı Sosyalfest, Türkiye genelinde üniversitelerin katılımıyla kurumsal yapısını daha da güçlendiriyor.

KIRIŞIK: “SOSYALFEST, TÜRKİYE ÇAPINDA ÜNİVERSİTELER HAREKETİ OLARAK GELİŞİYOR”

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sosyalfest’in giderek daha geniş bir etki alanına ulaştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de çok sayıda üniversitemiz Sosyalfest Kurumsal Paydaşlık Protokolünü imzalamış durumda. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitemiz de özellikle sağlık kategorisindeki yarışmalara destek verecekler, katılacaklar. Sosyalfest giderek güçleniyor ve Türkiye çapında bir üniversiteler hareketi olarak gelişiyor. İnşallah bu çalışmanın Türkiye ve dünya çapında, bilimde Türkiye Yüzyılı’nı sağlayacak bir gelişmeye vesile olmasını diliyoruz.”

ASLAN: “SOSYAL BİLİMLER ALANINDAKİ HER ÇALIŞMAYA DESTEK VERECEĞİZ”

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan ise sosyal bilimlerin önemine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu: “İslam dünyasının, bizim coğrafyamızın şu andaki sorununun, sosyal bilimler alanındaki çalışmaların daha az olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Bu alanda yapılacak olan her bir çalışmanın; eskideki gücümüzü tekrar kazanmamız ve bu birliğimizi tekrar sağlamamız açısından önemli olduğunu düşünüyoruz ve bu alanda yapılacak her türlü çalışmaya biz destek vereceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin