Reklam
Reklam

Milletvekili Keskinkılıç’tan Filyos Limanı müjdesi

milletvekili keskinkilicten filyos limani mujdesi 6iTD2DMg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2024 16:45 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Filyos Limanı‘nın kullanımı, demiryolu ve kara yolu bağlantıları ile ilgili proje sürecinin tamamlandığın duyurdu.

Filyos Limanı’nı kullanımı açılmasıyla birlikte Karabük sanayisinin rekabet gücüne kavuşacağını belirten Keskinkılıç, “Filyos Limanı bağlantı yolları ihalesi Ocak ayı içinde ihaleye çıkacaktır. Demiryolu Lojistiği Geliştirme Projesi bünyesinde, Dünya Bankası Satın Alma Prosedürlerine uygun şekilde müşavirlik ihalesi tamamlanmış ve 23.02.2023 tarihinde Eptisa – Optimal – EFH – Obermeyer İş Ortaklığı ile sözleşme imzalanmıştır. Müşavir firma ile koordinasyon içerisinde projenin paydaşları Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TPAO, BOTAŞ, KGM ile bir dizi görüşmeler yapılmış, proje revizyonu süreci tamamlanmıştır” dedi.

İhale dokümantasyonunun tamamlanıp 20 Kasım’da yapım ihalesi için ilana çıkıldığını bildiren Keskinkılıç, “Ocak 2025’te ilk aşama teklifler alınacak olup sözleşme imzalanacaktır. Sonrasında yapım inşasına başlanacak ve 2027 tarihinde proje tamamlanarak hizmete girecektir. Filyos Limanı ile Karabük sanayisi daha güçlü olacak. Karabük dünya ile bütünleşecektir. Bölgemize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Lastiği patlayan tır, önce su kanalına sonra refüje çarptı: 1 yaralı

lastigi patlayan tir once su kanalina sonra refuje carpti 1 yarali 8kBOZHCi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da lastiği patlayan maden yüklü tırın önce su kanalına ardından da refüje çarpması sonucunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı.

Kaza, Budamış Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.C. idaresindeki 34 ETP 388 plakalı MAN marka tır, lastiğinin patlaması sebebiyle kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan su kanalına çarptı. Savrulan tır refüjde refüje çarparak durabildi. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin