Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Orman Çiftliği’ne (AOÇ) olan borcu gündeme gelince, AK Parti ve CHP milletvekilleri ortasında tansiyon yükseldi.
Komisyonda kamu kuruluşlarının 2021 ve 2022 yıllarına ilişkin kontrol raporları görüşülürken, AOÇ’nin raporları sırasında AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin AOÇ’ye faiz hariç 265 milyon TL borcu olduğunu söyledi. Keskinkılıç, belediyenin yüksek bütçeli konserler düzenlediğini hatırlatarak, “Belediye 70-80 milyon TL ödeyerek konser yapabiliyor. Atatürk’ün anısına hürmeten bu borcu da öderlerse çok yeterli olur” dedi.
Keskinkılıç, CHP’li milletvekillerine çağrıda bulunarak, Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın AOÇ’ye olan borcunun ödenmesi için devreye girmelerini istedi. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise borcun yeni olmadığını, 2015 yılından bu yana süregelen bir borç olduğunu belirtti.


Milletvekili Keskinkılıç, yüksek bütçeli konserler üzerinden ABB’ye AOÇ’ye olan borcu hatırlattı
Zonguldak Defterdarlığından anlamlı açılış
Zonguldak Defterdarlığı personelleri tarafından, madenci ailelerinin yoğunlukla ikamet ettiği Gelik beldesinde bulunan Gelik İlkokuluna kütüphane yaptırıldı.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Günay Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu7nun katılımıyla açılan kütüphaneye; Defterdarlık tarafından 1992 yılında Şırnak’ta terörle girilen çatışmada şehit düşen Gelik doğumlu Jandarma Er Arif Çakır’ın adı verildi. Açılışa şehit annesi Melahat Çakır ve şehidin kardeşleri de katıldı.

