Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Orman Çiftliği’ne (AOÇ) olan borcu gündeme gelince, AK Parti ve CHP milletvekilleri ortasında tansiyon yükseldi.
Komisyonda kamu kuruluşlarının 2021 ve 2022 yıllarına ilişkin kontrol raporları görüşülürken, AOÇ’nin raporları sırasında AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin AOÇ’ye faiz hariç 265 milyon TL borcu olduğunu söyledi. Keskinkılıç, belediyenin yüksek bütçeli konserler düzenlediğini hatırlatarak, “Belediye 70-80 milyon TL ödeyerek konser yapabiliyor. Atatürk’ün anısına hürmeten bu borcu da öderlerse çok yeterli olur” dedi.
Keskinkılıç, CHP’li milletvekillerine çağrıda bulunarak, Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın AOÇ’ye olan borcunun ödenmesi için devreye girmelerini istedi. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise borcun yeni olmadığını, 2015 yılından bu yana süregelen bir borç olduğunu belirtti.


Milletvekili Keskinkılıç, yüksek bütçeli konserler üzerinden ABB’ye AOÇ’ye olan borcu hatırlattı
Zonguldak’ta sıfır atıkta yeni dönem başlıyor
Zonguldak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ Atık Yönetim Sistemi’nin tanıtım programı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in katılımıyla düzenlenen programa belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.
Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve modern belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ sistemi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerine vatandaşlarımızın aktif katılım sağlaması hedefleniyor.
Sistem kapsamında vatandaşlarımız, teslim ettikleri geri dönüştürülebilir atıklar karşılığında puan kazanacak; elde edilen puanlar Belediye Sıfır Atık Marketi’nde kullanılabilecek. Böylece hem çevre bilincinin artırılması hem de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
Programda konuşan Başkan Tahsin Erdem, iklim değişikliğiyle mücadelenin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, çevre odaklı projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
Tanıtım programında ayrıca sistemin işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.
Zonguldak Belediyesi olarak çevreyi koruyan, geri dönüşümü teşvik eden ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceği bildirildi.

