Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Orman Çiftliği’ne (AOÇ) olan borcu gündeme gelince, AK Parti ve CHP milletvekilleri ortasında tansiyon yükseldi.
Komisyonda kamu kuruluşlarının 2021 ve 2022 yıllarına ilişkin kontrol raporları görüşülürken, AOÇ’nin raporları sırasında AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin AOÇ’ye faiz hariç 265 milyon TL borcu olduğunu söyledi. Keskinkılıç, belediyenin yüksek bütçeli konserler düzenlediğini hatırlatarak, “Belediye 70-80 milyon TL ödeyerek konser yapabiliyor. Atatürk’ün anısına hürmeten bu borcu da öderlerse çok yeterli olur” dedi.
Keskinkılıç, CHP’li milletvekillerine çağrıda bulunarak, Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın AOÇ’ye olan borcunun ödenmesi için devreye girmelerini istedi. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise borcun yeni olmadığını, 2015 yılından bu yana süregelen bir borç olduğunu belirtti.


0
Milletvekili Keskinkılıç, yüksek bütçeli konserler üzerinden ABB’ye AOÇ’ye olan borcu hatırlattı
0
0
Rize’de yayla yollarında kar temizleme çalışması sürüyor
Rize genelinde yaz aylarında ciddi turizm hareketliliği olan yüksek rakımlı yayla yollarını kardan ulaşıma açmak için çalışmalar sürüyor.
Özellikle Çamlıhemşin ilçesine bağlı Sal ve Pokut yaylaları, İkizdere ilçesinde Demirkapı ve Homeze yaylaları, Ardeşen ilçesinde Siprona Yaylası, Fındıklı ilçesinde Sultandağı Yaylası ile Hemşin ilçesine bağlı Gito ve Badara yaylalarında yürütülen çalışmalar kapsamında, yolların ulaşıma açık tutulması için yoğun çaba harcanıyor.
Bölgede Rize İl Özel İdaresi tarafından sürdürülen karla mücadele faaliyetleri 7 iş makinesi ve 14 personel ile devam ediyor. Ekipler, yaylalara ulaşım için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

