AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, yapımı tamamlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde (ADSM) drone ile inceleme yaparak teknolojiye ayak uydurdu.
Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, bölgenin en modern 40 ünitelik Ağız ve Diş Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Eski devlet hastanesinin bulunduğu alanda Yıldırım Yapı Restorasyon İnşaat firması tarafından yapımı tamamlanan hastaneyi gezen vekiller firma yetkilisi Mehmet Gencer’den son sistem teknolojik bina ilgili bilgi aldılar.
‘Drone ile hastaneyi havadan görüntüledi’
Milletvekili Güneş, Ekim ayında hizmete girecek olan ağız ve diş hastanesini drone ile havadan görüntüleyerek teknolojiye ayak uyduran Güneş, hastanenin Karabük için güzel bir eser olduğunu ve hiçbir eksikliğinin kalmadığını belirterek, Her şey yerli yerinde dizayn edilmiş. Gerçekten Karabük için çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak diş hastanemiz, burada bölgenin hastanesi durumunda. Sağlık Bakanlığının kriterlerine uyarak bir düzenleme yapılmış. O bakımdan Karabük’te uzun yıllar eksikliği duyulan bir ihtiyacın giderilmiş olması teşekkürü gerektiriyor. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Milletvekili Güneş’ten ADSM’de droneli, inceleme
Geceyi aydınlatan şimşekler görsel şölen sundu
Karabük’te gece saatlerinde gökyüzünü aydınlatan şimşekler, etkileyici görüntüler oluşturdu. Peş peşe çakan şimşekler geceyi adeta gündüze çevirirken, ortaya görsel manzaralar çıktı.
Kent merkezinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun bulut örtüsü, gece saatlerinde yerini gök gürültülü hava olaylarına bıraktı. Bulutların arasından ardı ardına çakan şimşekler, gökyüzünü saniyeler boyunca aydınlattı. Zaman zaman gökyüzünü baştan sona kaplayan şimşekler, oluşturduğu güçlü ışıklarla gece karanlığını aydınlatırken, kent siluetiyle birleşen görüntüler görsel şölen sundu. Gökyüzünde oluşan zikzak şeklindeki ışıklar ve bulutlar arasındaki parlama anları dikkat çekti.
Kentin birçok noktasından net şekilde görülebilen doğa olayı vatandaşların da ilgisini çekti. Şimşeklerin oluşturduğu ışık gösterisini izleyen vatandaşlar, o anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti.
Yaklaşık bir saat boyunca aralıklarla devam eden şimşek gösterisinin ardından kentte kısa süreli yağış etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri ise bölgede yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edebileceği uyarısında bulundu.


