Milletvekili Akay'ın Sorusuna Yılmaz'dan Cevap Geldi - Karabük Haber Postası
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
08 Ocak, 2024 13:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Milletvekili Akay’ın Sorusuna Yılmaz’dan Cevap Geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe görüşmeleri sırasında Mali Eylem Görev Gücü’nün (Financial Action Task Force – FATF) kara para aklama ve terörizmin finansmanı konularında etkin mücadele edemediği gerekçesiyle Türkiye’yi 21 Kasım 2021’de gri listeye almasıyla ilgili sorusuna yazılı yanıt verdi.

Yılmaz, “Mevzuat uyumu kapsamında ülkemiz, 40 FATF tavsiyesinin 39’una büyük ölçüde veya tamamen uyumlu bulunmaktadır. Mevzuat uyumu konusunda FATF üyeleri arasında şu an en başarılı ülke konumuna gelmiştir. Kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile etkin bir şekilde mücadele edilmektedir” dedi.

Konuya ilişkin CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a “FATF tarafından alınan gri listeden çıkma ve kara para ve terörizmin finansmanı ile nasıl mücadele edilmesi planlanmaktadır” diye sormuştu. Akay’ın sorusunu komisyonda yanıtlamayan Yılmaz, daha sonra yazılı olarak cevaplayacağını belirtmişti. Yılmaz’dan Akay’ın sorusuna yanıt geldi. Yılmaz, yazılı yanıtında şunları ifade etti:

“TÜRKİYE, MEVZUAT UYUMU KONUSUNDA FATF ÜYELERİ ARASINDA ŞU AN EN BAŞARILI ÜLKE KONUMUNA GELMİŞTİR”

“Mevzuat uyumu kapsamında ülkemiz, 40 FATF tavsiyesinin 39’una büyük ölçüde veya tamamen uyumlu bulunmaktadır. Mevzuat uyumu konusunda FATF üyeleri arasında şu an en başarılı ülke konumuna gelmiştir. Etkinlik kapsamında, gri liste sonrası hazırlanan Eylem Planındaki adımlar hayat geçirilmiştir. Bu kapsamda gerçekleştirilen ilerlemeler periyodik olarak FATF’a raporlanmaktadır. Kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele rejimi güçlendirmeye devam etmektedir. Eylem Planında gerçekleştirilmesi gereken yalnızca bir madde kaldığı ifade edilmiştir. Bu çerçevede kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile etkin bir şekilde mücadele edilmektedir.” (Ramazan Öztürk)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tff 3 lig karabuk idman yurdu 3 artvin hopaspor 1 bBq3Lu2w
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 3 – Artvin Hopaspor: 1

TFF 3. Lig 3. Grup 27. haftasında Karabük İdman Yurdu, evinde karşılaştığı Artvin Hopaspor’u 3-1 mağlup etti.

Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu

Hakemler: Kadir Demir, Ahmet Fındık, Şükrü Çavcı

Karabük İdman Yurdu: Haktan Şentürk, Mustafa Can Birol, Aslan Gök, Osman Boz (Caner Can Kaya dk. 90+4), Muhammed Semih Kocatürk, Mertcan Koç, Mustafa Yorulmaz, Seyit Ali Kahya (Mustafa Arda Akkaş dk. 74), Kaan Erdoğan (Mertcan Koç dk. 90+4), Barış Sungur (Mehmet Durgut dk. 74), Berkcan Cengiz (Ahmet Sezer dk. 86)

Artvin Hopaspor: Erdem Çakaltarla, Emre Erdem, Ercan Şirin, Eren Tunalı (Yunus Özdoğan dk. 82), Gürkan Furtun, Eren Paşahan (Bilal Musa Şentürk dk. 71), Selim Kayacı (Ömercan Öndaş dk. 82), Ender Aygören (Ensar Duman dk. 71), Alperen Gündoğdu (Metin Emre Karaal dk. 56), Metincan Cici, Gökberk Efe

Goller: Barış Sungur (dk. 29), Kaan Erdoğan (dk. 61 ve 90+3) (Karabük İdman Yurdu), Göksu Mutlu (dk. 1 k.k.) (Artvin Hopaspor)

Sarı kartlar: Mehmet Durgut (Karabük İdman Yurdu), Eren Tunalı, Selim Kayacı, Emre Erdem, Ercan Şirin (Artvin Hopaspor)

Bizi sosyal medyadan takip edin