Milletvekili Akay’dan Karabük’te Yaşanan Sel Felaketlerine İlişkin Önemli Açıklama ve Çağrı Geldi - Karabük Haber Postası
66d4953d08372
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Eylül, 2024 19:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Milletvekili Akay’dan Karabük’te Yaşanan Sel Felaketlerine İlişkin Önemli Açıklama ve Çağrı Geldi

“Karabük’ümüzde son günlerde yaşanan sel felaketi ne yazık ki bazı gerçekleri gözler önüne sermiştir. 2004 yılından bu yana yani 20 yıldır, Cumhur İttifakına mensup partiler tarafından yönetilen şehrimize gerekli altyapı ve üst yapı çalışmalarının yapılmadığı, yaşadığımız felaketle acı bir şekilde tecrübe edilmiştir.

İmkansızlık içinde olmayan, merkezi yönetimin tüm imkanlarını yine elinde bulunduran iktidar partisi ve paydaşlarının kentimize yaşattığı bu eziyet hiçbir şekilde kabul edilemez.

Son yerel seçimlerde Karabük Belediye Başkanı seçilen Sayın Özkan Çetinkaya kentin altyapı ve üstyapı eksikliklerini artık bir an önce tespit etmelidir. Tespit edilen bu eksikliklerin de giderilmesi için çalışmaların ivedilikle başlatılması büyük önem taşımaktadır, çünkü Karabük’ümüzün vakit kaybetmeye zamanı kalmamıştır.

Yaşanan sel felaketinde mağdur olan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, kentimizin bir daha bu tür felaketlerle karşılaşmaması için gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını temenni ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
turk dunyasinin cocuklari samsunu renklendirdi BvYJ2H1t
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Türk dünyasının çocukları Samsun’u renklendirdi

Samsun, Türk dünyasının dört bir yanından gelen çocukların katılımıyla başlayan festivalle adeta kültür ve kardeşlik şölenine sahne oldu. Renkli yürüyüş ve gösterilerle start alan Türk Dünyası Çocuk Festivali, kentte büyük coşku oluşturdu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen “Türk Dünyası Çocuk Festivali”, yürüyüşle başladı. 9 farklı ülkeden gelen 113 katılımcı çocuk ile yüzlerce vatandaş, bando eşliğinde İlkadım ilçesi Lise Caddesi’nden başlayarak İstiklal Caddesi, 19 Mayıs Bulvarı’nı takiben Onur Anıtı’na kadar yürüdü.

Anıt önünde yapılan törende konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, festivalin taşıdığı anlamın altını çizerek, “Şehrimiz adına tarihi ve kültürel bir buluşmaya daha şahitlik ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan haftasında bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Türk Dünyası Çocuk Festivali’ni gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Sokaklarımız bugün Türk coğrafyasının dört bir yanından gelen kardeşlerimizin neşesiyle şenleniyor” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili İlyas Topsakal ise Türk dünyasının ortak geleceğine vurgu yaparak, “Türk dünyası bir sevdadır. Bu çocuklarımız Samsun’da bir hafta geçirecek, dostluklar kuracak ve hem şehrimizin kültürünü hem de Cumhuriyetimizin kuruluş ruhunu yakından tanıyacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program İstiklal Meydanı’nda devam etti. Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, KKTC, Kırım, Kosova, Özbekistan, Balkarya ve Gagavuzya’dan gelen çocuklar yöresel oyunlarını sahneleyerek izleyenlere renkli anlar yaşattı.

Festival, farklı ülkelerden gelen 113 çocuğun katılımıyla Samsun’da kültürler arası kardeşlik ve dayanışma mesajlarının öne çıktığı etkinliklerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin