Milletvekili Akay’dan Enerji Bakanı’na “Kardemir’e Sahip Çıkalım” Çağrısı - Karabük Haber Postası
673c4f7b9ed79
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
19 Kasım, 2024 11:42 tarihinde yayınlandı
0
1

Milletvekili Akay’dan Enerji Bakanı’na “Kardemir’e Sahip Çıkalım” Çağrısı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2025 bütçesi, kesin hesap ve Sayıştay raporlarının görüşmeleri devam ediyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Karabük’ün doğal gaza ilişkin talepleri ile KARDEMİR’de yaşanan sorunları Bakan Albayrak’a iletti.

YENİCE’DEKİ DOĞAL GAZ ÇALIŞMASI HIZLANDIRILMALI, EFLANİ İLÇESİ DOĞALGAZA KAVUŞMALI

Bakan Albayrak’a Yenice ilçesindeki doğalgaz çalışmalarının hızlandırılması ile Eflani ilçesinde doğalgaz çalışmalarının başlatılması talebini ileten CHP Milletvekili Cevdet Akay, “Yenice ilçesine taşıma sistemiyle doğal gaz geldi. Şimdi evlere de boru hatları döşenmeye başlandı fakat yavaş gidiyor. Hızlandırılmasıyla ilgili hemşehrilerimizin talepleri var, bende hızlandırılmasıyla ilgili bu konuda sizden talepte bulunuyorum. Eflani’de lisans çıkmış fakat işlemler başlanmadı, hızlı bir şekilde Eflani’li hemşehrilerimiz de doğal gazın gelmesini bekliyor. Bu işlemlerin hızlanmasını sizden rica ediyoruz.” dedi.

KARDEMİR’E DIŞARIDAN İNSAN ALINIYOR, KİMİN NE İŞ YAPTIĞINI BİLMİYORUZ

KARDEMİR’de yaşanan sorunları da aktaran Milletvekili Akay, “Şu anda KARDEMİR’de işler iyi gitmiyor. KARDEMİR’in dokuz aylık bilanço zararı 2,8 milyar yıl sonu 4 milyarı bulacak. Yeni yönetimle beraber, özellikle Kardemir içerisinde işi yapabilecek kabiliyette, liyakatte kişiler olduğu halde daire başkanlıklarına veya üst düzey yöneticiliklerine dışarıdan insan alınıyor, kimin ne iş yaptığını bilemiyoruz, bu konu kanayan bir yara. İlgili bakanlıklarla da istişare ederek bu konunun bakanlıklar arasında da koordinasyonunun sağlanması, Kardemir’in bu zararının bir an önce bertaraf edilmesi lazım. Özelleştirme yapılacağıyla ilgili yoğun bilgiler var, Kardemir Karabüklülerin, hepimizin çok önemli bir sanayi kuruluşu; mutlaka korunması gereken ve mali yapısı güçlendirilmesi gereken bir şirket.” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. İşçi

    Kardemir kesinlikle zarar etmiyor 2025 – 2026 yılı işçi maaş sözleşmesi olduğundan emekçiye para vermemek dertleri başka birşey değil özel sektör haddehaneler büyürken kardemirin büyüyememesini akıl almıyor

Yeni yorumlara kapalı.

ak parti heyeti karabukte egitim ve yurt yatirimlarini inceledi 6vdrjanh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

AK Parti heyeti Karabük’te eğitim ve yurt yatırımlarını inceledi

AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, kentte yapımı devam eden öğrenci yurdu ve eğitim yatırımlarını yerinde inceledi.

AK Parti heyeti, Karabük’te yapımı devam eden Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Öğrenci Yurdu inşaat alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

419 öğrenci kapasiteli olarak inşa edilen ve mayıs ayında tamamlanması planlanan yurdun, gençlere güvenli ve konforlu bir yaşam alanı sunmasının hedeflendiği ifade edildi.

Yatırımın tamamlanmasıyla birlikte Karabük’teki barınma kapasitesinin güçleneceği kaydedildi.

Heyet, kentte yapımı süren eğitim yatırımlarını da inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bu kapsamda 16 derslik Beşbinevler İlk/Ortaokulu, 12 derslik Özel Eğitim Anaokulu ve 16 derslikli Özel Eğitim Uygulama Okulu inşaat alanlarında incelemelerde bulunulduğu belirtildi.

Söz konusu yatırımların tamamlanmasıyla Karabük’te eğitim altyapısının daha da güçleneceği, öğrencilerin modern ve donanımlı okullarda eğitim almasının amaçlandığı aktarıldı.

İncelemelerde AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’a, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Milli Eğitim İl Müdürü Nevzat Akbaş ve ilgili kurum temsilcileri eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. İşçi

    Kardemir kesinlikle zarar etmiyor 2025 – 2026 yılı işçi maaş sözleşmesi olduğundan emekçiye para vermemek dertleri başka birşey değil özel sektör haddehaneler büyürken kardemirin büyüyememesini akıl almıyor

Yeni yorumlara kapalı.