İşçi
•Kardemir kesinlikle zarar etmiyor 2025 – 2026 yılı işçi maaş sözleşmesi olduğundan emekçiye para vermemek dertleri başka birşey değil özel sektör haddehaneler büyürken kardemirin büyüyememesini akıl almıyor


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Karabük’ün doğal gaza ilişkin talepleri ile KARDEMİR’de yaşanan sorunları Bakan Albayrak’a iletti.
YENİCE’DEKİ DOĞAL GAZ ÇALIŞMASI HIZLANDIRILMALI, EFLANİ İLÇESİ DOĞALGAZA KAVUŞMALI
Bakan Albayrak’a Yenice ilçesindeki doğalgaz çalışmalarının hızlandırılması ile Eflani ilçesinde doğalgaz çalışmalarının başlatılması talebini ileten CHP Milletvekili Cevdet Akay, “Yenice ilçesine taşıma sistemiyle doğal gaz geldi. Şimdi evlere de boru hatları döşenmeye başlandı fakat yavaş gidiyor. Hızlandırılmasıyla ilgili hemşehrilerimizin talepleri var, bende hızlandırılmasıyla ilgili bu konuda sizden talepte bulunuyorum. Eflani’de lisans çıkmış fakat işlemler başlanmadı, hızlı bir şekilde Eflani’li hemşehrilerimiz de doğal gazın gelmesini bekliyor. Bu işlemlerin hızlanmasını sizden rica ediyoruz.” dedi.
KARDEMİR’E DIŞARIDAN İNSAN ALINIYOR, KİMİN NE İŞ YAPTIĞINI BİLMİYORUZ
KARDEMİR’de yaşanan sorunları da aktaran Milletvekili Akay, “Şu anda KARDEMİR’de işler iyi gitmiyor. KARDEMİR’in dokuz aylık bilanço zararı 2,8 milyar yıl sonu 4 milyarı bulacak. Yeni yönetimle beraber, özellikle Kardemir içerisinde işi yapabilecek kabiliyette, liyakatte kişiler olduğu halde daire başkanlıklarına veya üst düzey yöneticiliklerine dışarıdan insan alınıyor, kimin ne iş yaptığını bilemiyoruz, bu konu kanayan bir yara. İlgili bakanlıklarla da istişare ederek bu konunun bakanlıklar arasında da koordinasyonunun sağlanması, Kardemir’in bu zararının bir an önce bertaraf edilmesi lazım. Özelleştirme yapılacağıyla ilgili yoğun bilgiler var, Kardemir Karabüklülerin, hepimizin çok önemli bir sanayi kuruluşu; mutlaka korunması gereken ve mali yapısı güçlendirilmesi gereken bir şirket.” şeklinde konuştu.
Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.
Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
İşçi
•Kardemir kesinlikle zarar etmiyor 2025 – 2026 yılı işçi maaş sözleşmesi olduğundan emekçiye para vermemek dertleri başka birşey değil özel sektör haddehaneler büyürken kardemirin büyüyememesini akıl almıyor