İşçi
•Kardemir kesinlikle zarar etmiyor 2025 – 2026 yılı işçi maaş sözleşmesi olduğundan emekçiye para vermemek dertleri başka birşey değil özel sektör haddehaneler büyürken kardemirin büyüyememesini akıl almıyor


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Karabük’ün doğal gaza ilişkin talepleri ile KARDEMİR’de yaşanan sorunları Bakan Albayrak’a iletti.
YENİCE’DEKİ DOĞAL GAZ ÇALIŞMASI HIZLANDIRILMALI, EFLANİ İLÇESİ DOĞALGAZA KAVUŞMALI
Bakan Albayrak’a Yenice ilçesindeki doğalgaz çalışmalarının hızlandırılması ile Eflani ilçesinde doğalgaz çalışmalarının başlatılması talebini ileten CHP Milletvekili Cevdet Akay, “Yenice ilçesine taşıma sistemiyle doğal gaz geldi. Şimdi evlere de boru hatları döşenmeye başlandı fakat yavaş gidiyor. Hızlandırılmasıyla ilgili hemşehrilerimizin talepleri var, bende hızlandırılmasıyla ilgili bu konuda sizden talepte bulunuyorum. Eflani’de lisans çıkmış fakat işlemler başlanmadı, hızlı bir şekilde Eflani’li hemşehrilerimiz de doğal gazın gelmesini bekliyor. Bu işlemlerin hızlanmasını sizden rica ediyoruz.” dedi.
KARDEMİR’E DIŞARIDAN İNSAN ALINIYOR, KİMİN NE İŞ YAPTIĞINI BİLMİYORUZ
KARDEMİR’de yaşanan sorunları da aktaran Milletvekili Akay, “Şu anda KARDEMİR’de işler iyi gitmiyor. KARDEMİR’in dokuz aylık bilanço zararı 2,8 milyar yıl sonu 4 milyarı bulacak. Yeni yönetimle beraber, özellikle Kardemir içerisinde işi yapabilecek kabiliyette, liyakatte kişiler olduğu halde daire başkanlıklarına veya üst düzey yöneticiliklerine dışarıdan insan alınıyor, kimin ne iş yaptığını bilemiyoruz, bu konu kanayan bir yara. İlgili bakanlıklarla da istişare ederek bu konunun bakanlıklar arasında da koordinasyonunun sağlanması, Kardemir’in bu zararının bir an önce bertaraf edilmesi lazım. Özelleştirme yapılacağıyla ilgili yoğun bilgiler var, Kardemir Karabüklülerin, hepimizin çok önemli bir sanayi kuruluşu; mutlaka korunması gereken ve mali yapısı güçlendirilmesi gereken bir şirket.” şeklinde konuştu.
Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da gerçekleştirilen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısında devam eden projeler değerlendirildi.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısı, Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da yapıldı. Toplantıda, yönetim kurulu üyeleri, 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı, SoGREEN programı, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi Projesi, 81 İl 81 Ürün Programı ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi Projesi’ne ilişkin gündem maddeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın ev sahipliği yaptığı yönetim kurulu toplantısına Başkan Vekili ve Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, yönetim kurulu üyeleri Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Doğan Ünlü, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Ulusoy, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman, Kastamonu TSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Çankırı TSO Başkanı Hayrettin Çelikten, Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş ve KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan ile ilgili personel katıldı.
Ajansın Kastamonu, Çankırı ve Sinop’a yönelik faaliyetleri hakkında yönetim kurulu üyelerine bilgi veren Genel Sekreter Mehmet Akif Eraslan, gerçekleştirdiği sunumda 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı başvuru süreci, SOGREEN, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi, KOSGEB Sektörel Gelişim Merkezi Destek Programı (SEGEM) ve benzeri dış fonlar kapsamında sağlanan ilerlemeler ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, gündem maddelerinin yönetim kurulu tarafından görüşülmesi ve karara bağlanması ile sona erdi.
İşçi
•Kardemir kesinlikle zarar etmiyor 2025 – 2026 yılı işçi maaş sözleşmesi olduğundan emekçiye para vermemek dertleri başka birşey değil özel sektör haddehaneler büyürken kardemirin büyüyememesini akıl almıyor