Reklam
Reklam

Milletvekili Akay’dan Enerji Bakanı’na “Kardemir’e Sahip Çıkalım” Çağrısı

673c4f7b9ed79
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
19 Kasım, 2024 11:42 tarihinde yayınlandı
0

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2025 bütçesi, kesin hesap ve Sayıştay raporlarının görüşmeleri devam ediyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Karabük’ün doğal gaza ilişkin talepleri ile KARDEMİR’de yaşanan sorunları Bakan Albayrak’a iletti.

YENİCE’DEKİ DOĞAL GAZ ÇALIŞMASI HIZLANDIRILMALI, EFLANİ İLÇESİ DOĞALGAZA KAVUŞMALI

Bakan Albayrak’a Yenice ilçesindeki doğalgaz çalışmalarının hızlandırılması ile Eflani ilçesinde doğalgaz çalışmalarının başlatılması talebini ileten CHP Milletvekili Cevdet Akay, “Yenice ilçesine taşıma sistemiyle doğal gaz geldi. Şimdi evlere de boru hatları döşenmeye başlandı fakat yavaş gidiyor. Hızlandırılmasıyla ilgili hemşehrilerimizin talepleri var, bende hızlandırılmasıyla ilgili bu konuda sizden talepte bulunuyorum. Eflani’de lisans çıkmış fakat işlemler başlanmadı, hızlı bir şekilde Eflani’li hemşehrilerimiz de doğal gazın gelmesini bekliyor. Bu işlemlerin hızlanmasını sizden rica ediyoruz.” dedi.

KARDEMİR’E DIŞARIDAN İNSAN ALINIYOR, KİMİN NE İŞ YAPTIĞINI BİLMİYORUZ

KARDEMİR’de yaşanan sorunları da aktaran Milletvekili Akay, “Şu anda KARDEMİR’de işler iyi gitmiyor. KARDEMİR’in dokuz aylık bilanço zararı 2,8 milyar yıl sonu 4 milyarı bulacak. Yeni yönetimle beraber, özellikle Kardemir içerisinde işi yapabilecek kabiliyette, liyakatte kişiler olduğu halde daire başkanlıklarına veya üst düzey yöneticiliklerine dışarıdan insan alınıyor, kimin ne iş yaptığını bilemiyoruz, bu konu kanayan bir yara. İlgili bakanlıklarla da istişare ederek bu konunun bakanlıklar arasında da koordinasyonunun sağlanması, Kardemir’in bu zararının bir an önce bertaraf edilmesi lazım. Özelleştirme yapılacağıyla ilgili yoğun bilgiler var, Kardemir Karabüklülerin, hepimizin çok önemli bir sanayi kuruluşu; mutlaka korunması gereken ve mali yapısı güçlendirilmesi gereken bir şirket.” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. İşçi

    Kardemir kesinlikle zarar etmiyor 2025 – 2026 yılı işçi maaş sözleşmesi olduğundan emekçiye para vermemek dertleri başka birşey değil özel sektör haddehaneler büyürken kardemirin büyüyememesini akıl almıyor

Yeni yorumlara kapalı.

Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı

zonguldakta teror orgutu operasyonunda gozaltina alinan 4 ogrenciden 3u tutuklandi 9qNvzVGX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. İşçi

    Kardemir kesinlikle zarar etmiyor 2025 – 2026 yılı işçi maaş sözleşmesi olduğundan emekçiye para vermemek dertleri başka birşey değil özel sektör haddehaneler büyürken kardemirin büyüyememesini akıl almıyor

Yeni yorumlara kapalı.