MİLLETVEKİLİ AKAY’DAN 23 NİSAN MESAJI - Karabük Haber Postası
23CEVDET jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
23 Nisan, 2024 11:18 tarihinde yayınlandı
0
0

MİLLETVEKİLİ AKAY’DAN 23 NİSAN MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Milletvekili Akay yayımladığı mesajında, “104. yıl önce emperyalizme ve emperyalistlere kafa tutan ulusumuz, egemenliği eline alarak esaret zincirlerini kırmış ve istiklal mücadelemizin meşalesini yakmıştır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te bu meşaleyi geleceğimiz olan çocuklara emanet etmiştir.” dedi.

23 Nisan 1920’de Millet İradesi Yeniden Tesis Edildi

 

23 Nisan 1920 tarihinin milletimiz için önemli bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Milletvekili Akay, “Türk milletinin iradesinin temsiliyet makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde başlayan Anadolu hareketi, İstanbul’un işgal edilmesi ve Mebuslar Meclisi’nin kapatılması üzerine, Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığındaki Temsil Heyeti millî iradenin yeniden tesis edilebilmesi için harekete geçmiştir. 23 Nisan 1920 Cuma günü de bu çabanın sonucu olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi resmen açılarak faaliyetlerine başlamıştır.

Çocuklarımızın Geleceğini Çalan Anlayışa Karşı Mücadelemizi Sürdüreceğiz

Kurulduğu ilk günden itibaren Türk milletinin bekası için yoğun çaba içerisinde olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde uçurumun kıyısında olan Türk milletinin var olma savaşını başarıyla yürüterek ülkeyi düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu cesur ve çelik irade laik, demokratik, çağdaş ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmış, nihayetinde de 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur.

Şu net olarak bilinmelidir ki; millet iradesinin yok sayıldığı, ulusal egemenliğin altının boşaltıldığı, TBMM’nin işlevsizleştirildiği bugünlerde demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve cumhuriyetimize daha da güçlü sahip çıkacak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceğini çalan anlayışa karşı mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz.

TBMM’nin Açılışının 104. Yıl Dönümü Kutlu Olsun

Bıraktığı eserleriyle kalplerimizde yaşayan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor; gazilerimize sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü, milletimizin özellikle de çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
3 2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 13:15 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Savunma Sanayii için Otonom Robot Köpek geliştirecek

Karabük Üniversitesi Teknokent bünyesinde güvenlik, endüstriyel denetim, arama ve kurtarma gibi alanlarda kullanılan robot köpek teknolojisi üretilecek. TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Destek Programı kapsamında kabul edilen “Çok Amaçlı Görev Planlama için Otonom Robot Köpek Tasarımı ve Geliştirilmesi” projesi ile robotik köpek teknolojisine yerli ve milli çözüm getirilecek.

Karabük Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Ali Art’a ait KBÜ Teknokent firması AI ARD Robotik A.Ş. tarafından yürütülecek proje, İstanbul Teknik Üniversitesi firmalarından Aware Robotik iş birliğiyle gerçekleştirilecek. İki yıl sürecek proje kapsamında, farklı görevleri yerine getirebilen otonom robot köpek üretilecek.

Projenin, özellikle endüstriyel denetim, arama-kurtarma ve güvenlik gibi riskli ve zorlu alanlarda kullanılmak üzere tasarlandığını belirten Art, “Robot köpek günümüzde endüstriyel denetim, arama ve kurtarma, güvenlik ve tehlikeli ortamlarda çalışmasına ihtiyaç duyulan bir teknolojik alandır. Özellikle tekerlekli robotlar, engebeli arazilerde verilen görevleri yapmak konusunda yetersiz kalıyor. Dört ayaklı robotlar ise bu açığı kapatıyor.” dedi.

Art, dünyada bu alanda faaliyet gösteren firma sayısının sınırlı olduğunu ve mevcut ürünlerin yüksek maliyetli olması ile ihracat kısıtlamalarına tabi tutulmasının yerli çözümleri daha da önemli hale getirdiğini vurguladı.

AI ARD Robotik A.Ş. sahibi Ali Art, projenin teknik kapsamına ilişkin yaptığı değerlendirmede, yapay zekâ tabanlı bir sistem geliştirileceğini belirterek; “Bizim projemiz yapay zekâ tabanlı, algı, sensör füzyonu, pekiştirmeli öğrenme ve hibrit kontrol mimarisini bir arada barındıracak. AI ARD olarak bu projede üç kritik alt sistemi üstleniyoruz. Bunlardan ilki elektronik kart ünitesi tasarımıdır. Sonrasında akuatör ve güç aktarma sistemleri ve en sonunda görev kontrol istasyonu ve kullanıcı arayüzü sistemleridir. Kısaca bu projede robotik firması robotun beynini ve iskeletini tasarlarken biz sinir sistemini ve iletişim altyapısını inşa ediyoruz” diye konuştu.

Art, çalışmanın Türkiye’nin mobil robotik ve otonom sistemler alanındaki araştırma ve geliştirme kapasitesine katkı sağlayacak stratejik bir adım olduğunu belirtti.

Karabük Üniversitesi, Teknokent bünyesinde yürütülen bu tür yenilikçi projelerle sanayi iş birliklerini güçlendirirken, akademik bilgi birikimini teknolojiye dönüştürmeye ve Türkiye’nin yüksek katma değerli üretim hedeflerine katkı sunmaya devam ediyor.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin