Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.
Milletvekili Akay yayımladığı mesajında, “104. yıl önce emperyalizme ve emperyalistlere kafa tutan ulusumuz, egemenliği eline alarak esaret zincirlerini kırmış ve istiklal mücadelemizin meşalesini yakmıştır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te bu meşaleyi geleceğimiz olan çocuklara emanet etmiştir.” dedi.
23 Nisan 1920’de Millet İradesi Yeniden Tesis Edildi
23 Nisan 1920 tarihinin milletimiz için önemli bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Milletvekili Akay, “Türk milletinin iradesinin temsiliyet makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde başlayan Anadolu hareketi, İstanbul’un işgal edilmesi ve Mebuslar Meclisi’nin kapatılması üzerine, Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığındaki Temsil Heyeti millî iradenin yeniden tesis edilebilmesi için harekete geçmiştir. 23 Nisan 1920 Cuma günü de bu çabanın sonucu olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi resmen açılarak faaliyetlerine başlamıştır.
Çocuklarımızın Geleceğini Çalan Anlayışa Karşı Mücadelemizi Sürdüreceğiz
Kurulduğu ilk günden itibaren Türk milletinin bekası için yoğun çaba içerisinde olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde uçurumun kıyısında olan Türk milletinin var olma savaşını başarıyla yürüterek ülkeyi düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu cesur ve çelik irade laik, demokratik, çağdaş ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmış, nihayetinde de 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur.
Şu net olarak bilinmelidir ki; millet iradesinin yok sayıldığı, ulusal egemenliğin altının boşaltıldığı, TBMM’nin işlevsizleştirildiği bugünlerde demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve cumhuriyetimize daha da güçlü sahip çıkacak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceğini çalan anlayışa karşı mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz.
TBMM’nin Açılışının 104. Yıl Dönümü Kutlu Olsun
Bıraktığı eserleriyle kalplerimizde yaşayan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor; gazilerimize sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü, milletimizin özellikle de çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Kastamonu’da bir evde yapılan aramada uyuşturucu yakalandı
Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü takımlarınca bir ikamette yapılan aramada uyuşturucu husus ile ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan bir şahıs tutuklandı.
Edinilen bilgiye nazaran, Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü takımlarınca tespiti yapılan bir şahsın ikametinde arama yapıldı. Aramada sentetik ecza hapları, 19 gram amfetamin sıkılmış halde tütün, 1 adet ruhsatsız tüfek ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği bedellendirilen bir ölçü nakit para ele geçirildi.
Olayla ilgili iki kuşkulu şahıs gözaltına alındı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.K. tutuklandı.