blank
Ramazan Öztürk tarafından
16 Mart, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

MİLLETVEKİLİ AKAY SOĞUKSU TOKİ MAĞDURLARINI ZİYARET ETTİ

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay ve beraberindeki CHP Heyeti, Karabük Merkez Soğuksu Mahallesi’ndeki TOKİ mağdurlarını ziyaret etti. CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, CHP Karabük Belediye Başkan Adayı Bayram Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz ve beraberindeki CHP heyeti Soğuksu Mahallesi’nde 2 yıl önce TOKİ tarafından yıkılan, yapılmayan evlerin mağdurlarını ziyaret ederek alan incelemesinde bulundular. İki Yıldır Soğuksu Sakinleri Mağdur Ediliyor Soğuksu Mahallesi mağdurlarını ziyaret eden Akay, “Karabük civarında ziyaretlerimize devam ediyoruz. Belediye Başkan Adayımız Bayram Karadağ ve parti örgütümüzle birlikte Soğuksu Mahallesi'ndeyiz. Buradaki mahalle sakinlerinin inanılmaz şikayetleri tarafımıza ulaştı. Bizzat ben de yerinde görüp tespit etmek istedim. Şu gördüğünüz arka bölgede dört yüz civarında konut vardı. Bu konutlar kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmek üzere yıkıldı. Burada yaşayan hemşehrilerimizde muhtelif yerlerde kiralarda hayatlarını devam etmeye çalışıyorlar. Halbuki kira yardımı yapılacaktı ve kentsel dönüşüm kapsamında bölgeye süratle yeni evler yapılacaktı. Görüyoruz ki bir gıdım ilerleme yok. Hemşehrilerimiz mağdur vaziyette. Sayın Bakan Karabük’e Geldi, Mağdurları Es Geçti Buradan TOKİ'ye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sesleniyor: Sayın Bakan'a bugün Karabük'tey muhtelif ziyaretlerde bulundunuz. Bu bölgeyi acaba gördünüz mü? Bu sorunu nasıl gidereceksiniz? Buradan size açıkça sesleniyoruz, bu sorunu çözün. İlk Evin, İlk Arsam Projesi Mağdurlarının Sorununu Çözün Ayrıca bu bölgede ilk evim, ilk arsam, ilk iş yerim projesi kapsamında 2022 yılının ekim ayının son haftası ve kasım ayının ilk haftası müracaatlar kabul edildi, kura çekildi. Bir milyon kişi. Her birinden 500 TL ücret alındı. Bu kişilerin de yeri yurdu belli değil. Arsaları belli değil, evleri belli değil, iş yerleri belli değil. Tapular verilmedi. Bırakın tapu vermeyi yer tahsisi de yapılmadı. Bu sorunun da bir an önce giderilmesi gerekiyor. TOKİ, Soğuksu’nun Mağduriyeti  Bir An Önce Gidermeli Buradaki hemşerilerimiz kira baskısı altında, pahalı kiralar altında ezilmiş durumda, bir an önce evlerine kavuşmayı bekliyorlar. Sayın Bakan başta olmak üzere TOKİ'yi ve bütün yetkilileri uyarıyoruz. Bu sorunu bir an önce çözün.” dedi. Haber Videosu İçin TIKLAYINIZ!
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tokat’ta otomobil sürüye çarptı: 12 koyun telef oldu

Tokat’ta meydana gelen kazada arabanın çarptığı sürüdeki 12 koyun telef oldu.
Kaza, Tokat-Niksar karayolu Ormanbeyli köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Niksar tarafına seyreden Ertuğrul G. yönetimindeki araba, yola denetimsiz çıkan küçükbaş hayvan sürüsüne çarptı. Çarpmanın tesiriyle açılan ön kaput nedeniyle görüş açısı kapanan şoför, aracı zahmetle yol kenarında durdurarak ikinci bir kazayı önledi. Kazada sürüdeki 12 koyun telef oldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma grupları, kazayla ilgili inceleme başlattı.

"Yola çıkan sürüyü fark edemedim"
Kazayı anlatan şoför Ertuğrul G., "Tokat’tan Niksar istikametine hakikat ilerlerken bir anda yola çıkan koyun sürüsünü fark edemedim. Çarpmanın akabinde kaput büsbütün görüşümü kapattı. Sağ tarafın uçurum, sol tarafın ise karşı şerit olduğunu bildiğim için birinci maksadım aracı en kısa müddette inançlı halde durdurmak oldu. Daha sonra başka şoförlerin kaza yaşamaması için yol güvenliğini sağlamaya çalıştım" dedi.
Kaza sonrası jandarma ve sıhhat gruplarını aradığını belirten Ertuğrul G., hayvanların telef olmasından büyük keder duyduğunu tabir ederek, "Hayvansever biriyim, bu türlü bir şeye sebep olduğum için sahiden üzgünüm. Karşı tarafın mal kaybı, kendi aracımda oluşan hasar, hepsi başka bir ıstırap sebebi. Fakat en kıymetlisi can kaybı olmaması. Maddi kayıp bir halde yerine gelir" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin