Milletvekili Akay, köstebek yuvasına dönmüş yolları TBMM’ye taşıdı - Karabük Haber Postası
milletvekili akay kostebek yuvasina donmus yollari tbmmye tasidi 2rrsO5dP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mart, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Milletvekili Akay, köstebek yuvasına dönmüş yolları TBMM’ye taşıdı

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Kurulu Üyesi Cevdet Akay, Yenice başta olmak üzere Karabük genelindeki bozuk köy yollarını TBMM Genel Kurulu’nda gündeme taşıdı.

Karabük yol ağının yüzde 70’inin stabilize yol olduğunun altını çizerek, Karabük’ün ulaşım konusunda gerekli yatırımları alamadığını TBMM Genel Konsey gündemine taşıyan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, yolların köstebek yuvası üzere delik deşik olmasından ötürü tehlikeli bir hâl aldığını vurgulayarak, âtıl ve bakımsız bırakılan yolların yenilenmesi davetinde bulundu.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP’li Akay, Karabük’ün ulaşım konusunda gerekli yatırımları alamadığının altını çizerek, Karabük’ün 358 kilometrelik yol ağının 268,3 kilometresinin stabilize yol olduğunu söyledi.

Karabük yol ağının yüzde 70’inin stabilize yol olduğunu vurgulayan CHP’li Akay, “Karabük ilimiz ulaşım konusunda da ne yazık ki gerekli yatırımları alamamaktadır. Karabük’ümüzün yol ağının yüzde 70’i stabilize yoldur. Karabük’ün 358 kilometrelik yol ağının 114,7 kilometresi asfalt kaplama; 268,3 kilometresi ise mıcır ve zift karışımıyla yapılan silindirle sıkıştırılan yol.” dedi.

Parçalanmış asfaltla tamir edilen yamalı yolların iktidarın bir ayıbı olduğunu söyleyen Akay, “Yenice ilçemiz başta olmak üzere, vilayet genelindeki birçok köy yolumuz köstebek yuvası üzere delik deşik olmuş ve çok tehlikeli bir hâl almıştır. Hemşehrilerimiz buldukları parçalanmış asfaltlarla yollara yama yapmaktadırlar.” tabirlerini kullandı.

Milletvekili Akay, yamalı ve bozuk yolların Yenice ilçesi başta olmak üzere Karabük’ün bahtı olmadığını da kaydederek, atıl ve bakımsız bırakılan yolların yenilenmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü ile Özel Yönetim yetkililerine davette bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
soforler yangin tupu ile yangini sondurdu qIxv5gXv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Şoförler yangın tüpü ile yangını söndürdü

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Düzce Belediyesi bünyesinde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren Düzce Ulaşım A.Ş. şoförlerine yönelik temel yangın eğitimi verdi. Toplam 500 şoförün eğitim almasının hedeflendiği programın ilk etabında 34 şoföre yangın anında yapılması gereken doğru davranışlar, yangın söndürme yöntemleri ve güvenli tahliye konuları teorik ve uygulamalı olarak gösterildi.

Düzce Belediyesi, şehir genelinde kurum ve kuruluşları bilinçlendirme eğitimlerine devam ediyor. İtfaiye Müdürlüğü, toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla kamu kurum kuruluşları başta olmak üzere özellikle okullarda ve işyerlerinde düzenlenen Temel Yangın Eğitimlerine şehir içi toplu taşıma hizmeti veren Düzce Ulaşım A.Ş. şoförleri ile devam etti.

Şoförlerin, bir yangın durumuna karşı bilinçlendirmek ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlamak amacıyla Düzce İtfaiye Müdürlüğü binasında düzenlenen eğitimde, ilk olarak teorik eğitimler verildi. İtfaiyenin görevleri ve acil durumda yapılması gerekenlerin sunum şeklinde aktarıldığı eğitimde daha sonra bir yangın anında neler yapılması gerektiği konularında bilgiler paylaşıldı.

34 toplu taşıma şoförünün katılım sağladığı ve toplam da 500 şoförün eğitime tabi tutulacağı temel yangın eğitimlerinin ilkinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitim de ise yangına müdahale ekipmanlarının tanıtımının yanı sıra yangın söndürme teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin