blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Eylül, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Milletvekili Akay, “CHP demokrasinin teminatı, halkın umududur”

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komitesi Üyesi Cevdet Akay, Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) kuruluşunun 102. yıl dönümü hasebiyle ileti yayımladı.
Akay, bildirisinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Anadolu’nun dört bir yanında emperyalizme karşı verilen çabanın akabinde Cumhuriyetin kurulduğunu, bu takımların birebir vakitte Cumhuriyet Halk Partisini de hayata geçirdiğini belirtti.
CHP’nin kuruluşundan bu yana yalnızca bir siyasi parti olmadığını söz eden Akay, "Cumhuriyet Halk Partisi, bağımsızlığın, özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin sembolü olmuştur. Ulusumuzun en güç günlerinde halkımızın umudu olmuş; Cumhuriyetimizin tüm bedellerini ve kazanımlarını koruyan, demokrasimizin teminatı haline gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu.
Akay, bugünkü misyonun bu mirası geleceğe taşımak olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
"Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ kelamlarını rehber edinerek; halkımızın iradesini savunmak, toplumsal adaleti tesis etmek ve Türkiye’yi yine güçlü, müreffeh ve özgür bir geleceğe taşımak için gayretimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, dün olduğu üzere bugün de; yoksulluğa, yolsuzluğa, adaletsizliğe ve baskıya karşı dimdik ayaktadır. Halkımızın çıkarlarını her şeyin üzerinde tutarak, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da tıpkı azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz."
Akay, iletisini "Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi." sözleriyle tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Eylül, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Minik öğrenciler sağlık elçisi oldu

Zonguldak Merkez Fener İlkokulunda eğitim gören öğrencilere 3-9 Mart Halk Sıhhati Haftası aktiflikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sıhhati Hizmetleri Başkanlığında vazife yapan sıhhat işçileri tarafından öğrencilerle birlikte bir dizi aktiflik yapıldı.
Düzenlenen etkinliğe İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sıhhati Hizmetleri Lideri Dr. Sevilen Köktürk, Yardımcısı Ümit Çavuş, Sıhhat Hizmetleri Lideri Dr. Bilal Cin Yardımcı Aydın Şanlıoğlu, Kamu Hastane Hizmetleri Lideri Uzm. Dr. Pınar Menderes Turhan, Yardımcısı Hasret Birinci’ de katılarak öğrencilerle teğe bir ilgilendiler. Okul bahçesinde hoş bir tertip altında düzenlenen proğramın açılış konuşmasını yapan Halk Sıhhati Hizmetleri Başkanlığında vazifeyle Uzman Sevil Çelik’in açılış konuşmasının akabinde öğrencilere sağlıklı beslenme, ağız diş sıhhati, birinci yardım içeren el broşürleri dağıtılarak elma ikram edildi. Programda ayrıyeten, Sıhhat Hizmetleri Başkanlığı bağlı Ulusal Medikal Kurtarma ( UMKE) ve 112 Ambulansında misyon yapan sıhhat çalışanları tarafından minik öğrencilere trafikte ambulansa yol vermenin ehemmiyetini, ambulansın içindeki materyallerin tanıtımı, çocuklara maketler üzerinden kalp masajı uygulaması, afetlerde kullanılan gereçlerin ve ekipmanlarının tanıtımı mevzularında teorik ve uygulamalı eğitimler verdiler.
Düzenlenen programın akabinde bir açıklamada bulunan Zonguldak Vilayet Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün ‘ de konuşmasında şöyle dedi:
"Ülkemizde her yıl halk sıhhatinin ve esirgeyici sıhhat hizmetlerinin değerini vurgulamak, yürütülen çalışmaları görünür kılarak toplumun farkındalığını artırmak hedefiyle 3-9 Eylül tarihleri ortasında Halk Sıhhati Haftası kutlanmaktadır. Bu yıl yapılacak olan Halk Sıhhati Haftasının ana teması "Koruyan, Geliştiren Sağlık" olarak belirlenmiştir. 3-9 Eylül Halk Sıhhati Haftası kapsamında günün teması "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Programıdır.
Program kapsamında öğrencilerin nizamlı sıhhat izlemleri yapılması, okul ortamlarında bulaşıcı hastalıklara karşı kollayıcı tedbirler geliştirilmesi ve okulların "sağlıklı hayat merkezlerine" dönüşmesi hedeflenmektedir. Hazırlanan gereçler, saha uygulamaları ve sürdürülebilir eğitim içerikleriyle ülkemizin tüm çocuklarının sağlıklı bir geleceğe hazırlanması planlanmaktadır. Onun için toplumun eğitimi, kendini geliştirmesi gerekiyor. O nedenle, biz kollayıcı sıhhatin temeli olan aile hekimliğinin ve aile hekimliğiyle birlikte Sağlıklı Hayat Merkezlerimizin çok daha fazla kullanılmasını, oradan sıhhatin kültürünün oluşturulmasını amaçlıyoruz. Bugün baktığınızda toplumumuzun en büyük üç riski var. Bunlar kilo-kötü beslenme, berbat alışkanlık ve hareketsizlik. Bu üç risk maalesef toplumumuzun önünde. Bunu yalnızca sağlıkçılar olarak, sıhhat hizmetleriyle başarma talihimiz yok. Bunu toplumun her kesitinin, bireyin gayretiyle, bize katkısıyla başarabiliriz."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.