MHP Karabük Milletvekili Adayı Durmuş Yalçın 19 Mayıs gençlik ve Spor bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında; “Türk Milli Mücadelesi, fedakâr Türk milliyetçilerinin en büyük askeri ve siyasi başarısı olarak dünya tarihindeki yerini almıştır. Çünkü 19 Mayıs hareketi, 96 yıllık bir bağımsızlık hikâyesidir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde başlattığımız bu kutsal mücadele, güzel ve yalnız ülkemizin askeri ve siyasi işgalini ret etmiş ve bağımsız müreffeh bir ülkeyi bizlere hediye etmiştir.
Biz Atatürk ve silah arkadaşlarının izindeyiz.
Biz atalarına ecdadına sahip çıkan maneviyatın temsilcisiyiz.
Biz tarihte Zonguldak ve çevresinden sömürgecileri defeden zihniyetin ta kendisiyiz.
Biz bereketli toprakların, helal lokmasını kazanan çalışkan Türkün Karabük’teki adıyız.
19 Mayıs 1919’da Karadeniz sahillerinden istiklal yolculuğuna çıkan ecdadımızı, hasretle minnetle ve özlemle anıyor; Allah’tan kendilerine rahmet ve bizlere de onlara layık bir millet olma duasını ediyorum.
Bu vesile ile gençlerimizden başlamak üzere, tüm milletimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.


Milletvekili Adayı Yalçın’dan 19 Mayıs Kutlama Mesajı
Kızılay’a 158. kuruluş yıldönümü kutlaması
Türk Kızılay’ın Ak Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Türk Kızılayı 158. kuruluş yıldönümünde de unutmadı.
Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, 158. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Türk Kızılayı Bartın Şubesi’ni ziyaret etti. Şube Başkanı Nihat Yalçın ve yönetici tarafından karşılanan Milletvekili Aldatmaz, Türk Kızılay’ın önemine dikkat çekerek, ’’Yaklaşık 150 yıldır ülkenin herhangi bir yerinde ihtiyaç duyulduğu anda orada olan Türk Kızılayı, çok önemli bir görevi, sorumluluğu üstleniyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Bartın’da da Kızılay çalışanları, gönüllüleri, büyük bir özveri ile sorumluluklarını yerine getiriyor. Biz de 158. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz’’ dedi. Her fırsatta Türk Kızıılayına destek verdiklerini belirten Milletvekili Aldatmaz, Kızılay’ın Millet Bahçesi içerisinde yapılan ve taşındıkları yeni binanın da hayırlı olmasını diledi.
Başkan Yalçın ise ziyaret nedeniyle Milletvekili Aldatmaz’a teşekkür ederek, ’’Her türlü doğal afette, Kızılay’ımız önemi hem ülkemizde hem de yardım eli uzattığımız ülkelerde yakından biliniyor. Çok köklü bir kurumuz. Kan ihtiyacından, lojistik ve gıda temini gibi konularda Kızılay’ımız, bu güne kadar olduğu gibi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edecektir. Bu tür ziyaretler ve destekler bizi daha da motive ediyor’’ diye konuştu.
Kızılay Başkanı Yalçın ve yöneticiler, Milletvekili Aldatmaz’a yürütülen hizmetlerin hakkında da detaylı bilgiler verdi.


