
Bolu’nun Karaçayır Mahallesi’nde Migros marketin klimalarının bakımını yapan emekçi, klimada oluşan gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada ağır halde yaralandı.
Olay, Karaçayır Mahallesi’nde faaliyet gösteren Migros marketin art bahçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, marketin klimalarının bakımını yapan Hakan Yaşar (30), klimada gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada yaklaşık 2 metre uzağa fırladı. Emekçinin yaralandığını gören etraftaki vatandaşlar, durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine sıhhat ve polis takımları sevk edildi. Kısa müddette olay yerine gelen sıhhat takımlarınca yaralı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Polis grupları tarafından bölgede güvenlik tedbiri alındı.
Hakan Yaşar’ın göğsünden yaralandığı ve sıhhat durumunun ağır olduğu öğrenildi.


Migros’ta klima patladı, bakım çalışanı ağır yaralandı
Ovacuma’da kadın çiftçiler bilgi yarışmasında ter döktü
Safranbolu’nun Ovacuma Bölgesi’nde düzenlenen Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması, renkli görüntülere ve büyük heyecana sahne oldu. Tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren kadın üreticilerin bilgi ve deneyimlerini ortaya koyduğu programa yoğun katılım sağlandı.
Yarışmaya Karabük Valisi Oktay Çağatay, Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Safranbolu Kaymakamı Hayrettin Baskın, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Okan Kirman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen saha çalışmaları kapsamında bölgede hayvancılık faaliyetlerinde aktif rol alan kadınlar belirlendi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde 23 kadın üreticiye yönelik 84 saatlik uygulamalı Sığır Yetiştiriciliği Kursu düzenlendi.
Eğitim sonunda yapılan sınavda ilk altı sırada yer alan kursiyerler, bilgi yarışmasında karşı karşıya geldi. Kadın çiftçiler, hayvancılık alanındaki bilgi birikimlerini sergilerken yarışma izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.
Programda konuşan Vali Oktay Çağatay, kırsal kalkınmada kadınların üstlendiği role dikkat çekerek, tarım ve hayvancılık alanında emek veren kadınların hem aile ekonomisine hem de bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sunduğunu söyledi. Kadınların üretimde olduğu kadar bilgi ve deneyimlerini ortaya koyma konusunda da örnek bir duruş sergilediğini belirten Çağatay, yarışmaya katılan tüm kadın çiftçileri tebrik etti.
Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen kurumlara, muhtarlara ve yerel paydaşlara teşekkür eden Çağatay, kadın üreticilerin her zaman desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
Yarışma sonunda Ece Coşkun birinci, Gülsüm Cengiz ikinci, Nuray Aytel ise üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri Vali Oktay Çağatay ile Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç tarafından verildi.

