Reklam
Reklam
67222d5b1f021
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Ekim, 2024 15:58 tarihinde yayınlandı
0

MHP’den ‘Engelsiz Bakış’ Fotoğraf Yarışması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) Başkanlığı, engelli bireylerin ve ailelerinin gündelik yaşamlarına dair farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye genelinde bir fotoğraf yarışması düzenliyor.

MHP Aile, Kadın ve Sosyal Hizmet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından organize edilen “Engelsiz Bakış” adlı yarışma, engelli bireylerin veya onların birinci derece yakınlarının gözünden toplumsal hayata bakış açısını yansıtmayı hedefliyor.

YARIŞMANIN KONUSU VE KAPSAMI

Yarışma, engelli bireylerin gündelik yaşamı, iş hayatı, sosyal ilişkileri, şehir mimarisi, ulaşım ve eğitim süreçlerini kapsayan geniş bir temaya sahip. Engelli bireylerin karşılaştıkları zorlukları ve toplumsal yaşamdaki yerlerini vurgulayan yarışma, toplumun engellilik konusunda empati ve duyarlılığını artırmayı amaçlıyor.

Katılımcılar, engelli bireylerin ve ailelerinin bakış açısını yansıtan özgün fotoğraflarla yarışmaya katılabilecek. Yarışma kapsamında portre, belgesel, sokak ve konsept fotoğrafı gibi farklı kategorilerde başvuru yapılabilecek. Yarışmacılar, fotoğraflarını en geç 10 Kasım 2024 tarihine kadar [email protected] adresine iletebilecek.

Uzman bir jüri tarafından değerlendirilecek olan fotoğraflar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde MHP Genel Merkezinde yapılacak olan programda sergilenecek. İlk dört eserin sahibine ödülleri törenle takdim edilecek.

YARIŞMA KOŞULLARI

Katılım Şartları: Yarışmaya, öncelikle engelli bireyler veya engelli bireylerin birinci derece yakınları ya da vasisi olan kişiler katılabilir.

Katılım Sayısı: Her yarışmacı, yalnızca 1 (bir) adet fotoğrafla yarışmaya katılabilir.

Fotoğraf Hakları: Yarışmacıların gönderdikleri fotoğraflar MHP KAÇEP’in kullanımına tahsis edilecektir. Katılımcılar, bu fotoğraflar üzerindeki tüm telif haklarından feragat ettiklerini ve MHP KAÇEP’in fotoğrafları her türlü mecrada kullanma hakkına sahip olduğunu kabul etmiş sayılırlar.

Özgün Eser Şartı: Yarışmaya gönderilecek fotoğrafların daha önce başka bir yarışmaya katılmamış ve herhangi bir platformda ödül kazanmamış olması gerekmektedir.

Fotoğraf İçeriği: Fotoğrafların, engelli bireylerin ve ailelerinin hayatını yansıtan, farkındalık yaratacak nitelikte olması teşvik edilir. Herhangi bir şekilde hakaret veya olumsuz mesajlar içeren eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Son Teslim Tarihi: Fotoğrafların, 10.11.2024 tarihine kadar belirtilen e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Değerlendirme Süreci: Fotoğraflar, alanında uzman bir jüri tarafından değerlendirilecek ve kazananlar, MHP Genel Merkezinde düzenlenecek olan Dünya Engelliler Günü programında açıklanacaktır.

Katılım için belirtilen tüm şartlar, yarışmacılar tarafından kabul edilmiş sayılır.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz ereglide ureticilere yuzde 75 hibe destekli fidan dagitildi QyxX4qhA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.

Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi

Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.

2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla

Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin